SR > Nyheter

Friday, 23 October, 13:01

SR - 17 okt 20 kl. 15:20

Seniorernas krav: Begränsa öppna personuppgifter på nätetOrganisationen SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Ett viktigt steg för att minska risken för brott mot äldre, menar Eva Eriksson, ordförande SPF Seniorerna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SPF Seniorerna, Eva Eriksson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seniorernas, krav, Begränsa, öppna, personuppgifter, nätet
Cornucopia - 07 dec 14 kl. 12:43

Reinfeldt och Lööf är rasister - vill begränsa invandringen

Fredrik Reinfeldt (m) och Annie Lööf (c) är uppenbarligen rasister, då de vill se begränsad invandring och flyktingmottagande till Sverige. Annie Lööfs tidigare uttalanden om på sin höjd 40 miljoner invånare, varav 31 miljoner invandrare är en begränsning, och nu verkar också Fredrik Reinfeldt tycka att det finns begränsningar och att Norden kan bli fullt, även om det inte är det än. Kort sagt är de rasister.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 06:23

USA: Ja till hårdare krav på NSA

Representanthuset har röstat igenom ett förslag om att begränsa underrättelsetjänsten NSA:s insamling av metadata. Med siffrorna 303 för och 121 emot gick lagförslaget igenom, rapporterar The New York Times.
- Folk är mycket mer bekväma med en regering som inte lagrar all denna metadata, säger John Boehner, representanthusets republikanske talman.

BT - 23 maj 14 kl. 06:23

USA: Ja till hårdare krav på NSA

Representanthuset har röstat igenom ett förslag om att begränsa underrättelsetjänsten NSA:s insamling av metadata. Med siffrorna 303 för och 121 emot gick lagförslaget igenom, rapporterar The New York Times. - Folk är mycket mer bekväma med en regering som inte lagrar all denna metadata, säger John Boehner, representanthusets republikanske talman.

Sydsvenskan - 18 nov 14 kl. 17:28

Begränsa inte företagarna genom att dra in reklamen

I en motion skriven av Mats Olsson (V) argumenterar han för att en begränsning av reklam i Lund ska bli en verklighet och för att Lunds kommun därför bör utarbeta en plan för att begränsa reklamens inverkan i det offentliga. Argument som lyfts fram är att Lund blir förfulat av reklam, att medborgare får budskap upptryckta i ansiktet och nedkörda i halsen och att medborgarna tvingas ta till sig information som de egentligen inte frågat efter. Kommunstyrelsen biföll motionen.

Nyan - 20 jan 14 kl. 08:00

Ingen majoritet för att begränsa ryssars husköp

Lagmotionen med syftet att begränsa ryssars möjligheter att köpa fastigheter i Finland har inte undertecknats av en majoritet av riksdagen.
Nya Åland skrev förra veckan om motionen som skulle ha undertecknats av 101 ledamöter. Efter en kontrollräkning i riksdagen visade det sig att bara 95 ledamöter undertecknat motionen.

Expressen - 11 mar 17 kl. 19:40

SKL öppnar för att begränsa vinster i välfärden

Organisationen Sveriges kommuner och landsting (SKL) är öppna för att begränsa vinster i välfärden. Men om det föreslagna vinsttaket är den rätta lösningen vill SKL ännu inte ta ställning till..

DI - 01 jul 17 kl. 03:58

Carl Svernlöv: Begränsa rätten för småägare

DEBATT. Tiden är mogen att begränsa rätten för minoritetsägare att lägga förslag till stämman. Ett krav på att aktieägare ska ha minst 5 procent av aktiekapitalet för att få lägga förslag, motsvarande vad som finns i flertalet EU-länder, bör införas i Sverige..

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 13:33

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

SR - 29 nov 18 kl. 18:29

EU-parlamentet vill begränsa gränskontrollerna

EU-parlamentet vill rädda Schengensamarbetet om öppna gränser inom EU. På torsdagen röstade parlamentet för att kraftigt begränsa möjligheterna att förlänga de tillfälliga gränskontrollerna..

SmålandsPosten - 25 apr 19 kl. 15:08

Beslut i dag: För dyrt att begränsa bussbuller

Växjö kommun ställde krav på att begränsa bussarnas buller. Det ställde länstrafiken inte upp på och överklagade beslutet. Nu säger länsstyrelsen att kraven är orimliga av kostnadsskäl..

SmålandsPosten - 11 dec 14 kl. 05:57

Kommunen vill begränsa antalet placeringar

Lessebo kommun vill begränsa mottagningen på det planerade asylboendet i Bergdala till tio personer för att kunna bedöma vad avloppsreningsverket klarar.
Men det är juridiskt oprövad mark. – Det är inte helt enkelriktat, säger juristen Rita Lord som specialiserat sig på lagstiftningen som rör vatten- och avlopp.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

USA: Ryssland och Iran försöker påverka valet

USA anklagar Ryssland och Iran för försök att påverka det amerikansk presidentvalet. USA har infört sanktioner Iran som påstås ligga bakom hotfulla mejl till demokrater med uppmaningar om att rösta på Trump. Iran tillbakavisar anklagelserna..

SR - 45 minuter sedan

Putin uttalar sig om Navalnyj

Två månader efter att den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj förgiftades med nervgiftet Novitjok, uttalade sig igår president Vladimir Putin för första gången på allvar om händelsen..

SR - 45 minuter sedan

E4:an avstängd strax söder om Jönköping

Just nu är E4:an avstängd strax söder om Jönköping mellan trafikplats Torsvik (93) och Råslätt (94) i riktning mot Jönköping. Det är ett skyddsfordon som blivit påkört av en lastbil. Räddningstjänst är på plats och just nu finns ingen prognos för när trafiken släpps på..

SR - 1 timme sedan

Hovrätten ändrar tingsrättens dom - tidsbestämt straff

Domen på livstids fängelse ändras till tidsbestämt straff till18 år mot den 23-årige man som dömts för mord på sin 17-åriga flickvän i Uddevalla. Det beslutade hovrätten för västra Sverige idag..

SR - 3 timmar sedan

“En extremt annorlunda valrörelse”

Tv-debatterna mellan Donald Trump och Joe Biden blev olika de flesta vi sett tidigare. – De har gett väljarna exempel på en extremt annorlunda valrörelse, säger Ginna Lindberg, Ekots USA-kommentator..

SR - 4 timmar sedan

Preem vill satsa miljarder på rapsolja

Efter att oljekoncernen Preem beslutade att dra tillbaka 15-miljardersinvesteringen vid Preemraff i Lysekil, kommer nu beskedet att Preem gör en mångmiljardsatsning för att kunna raffinera bland annat rapsolja..

SR - 4 timmar sedan

Krav på att åklagare ska utreda socialnämndens agerande

Efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO förra veckan kritiserat Norrköpings kommun för allvarliga brister i handläggningen vad gäller den treåriga flickan som hittades död i sitt hem i början av året har åklagarkammaren i Norrköping fått en skrivelse från en privatperson som vill att åklagare ska utreda om socialnämndens agerande har varit brottsligt..

SR - 4 timmar sedan

Ginna om debatten: "Tittarna vann"

I natt möttes Joe Biden och Donald Trump för sin andra och sista Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg..

SR - 5 timmar sedan

Nordea ser sig inne på en positiv trend

Nordea gjorde en vinst på drygt 11 miljarder kronor för det tredje kvartalet och det var två miljarder högre än analytikernas förväntningar..

SR - 5 timmar sedan

FHM vill isolera demenssjuka med covid-19

Folkhälsomyndigheten vill att demenssjuka med covid-19 ska kunna isoleras på äldreboende och föreslår därför en lagändring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.