NT > Nyheter

Sunday, 25 October, 14:26

NT - 17 okt 20 kl. 13:00

Cratz: "Det är tur att samhället utvecklar sig""Det är tur att de inte lyssnar på oss äldre, när vi vill vara visionärer." Sören Cratz växte upp med bruksandan i Finspång, men är glad över att den har börjat ge med sig..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Cratz, Finspång

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: CratzDet är , turatt , samhället, utvecklarsig
Barometern - 11 jun 13 kl. 07:31

Okunskap leder till splittringar i samhället

?Ska vi uppmuntra beteenden som går hand i hand med ett splittrat samhälle eller ska vi i stället hjälpa människor med utländsk bakgrund att så snabbt som möjligt anpassa sig till det nya samhället för att i sin tur kunna skaffa sig ett bra liv?? För en vecka sedan vägrade jag skaka hand med min kvinnliga chef för att min religion inte tillåter det och några dagar senare fick jag 30 000 kronor i skadestånd.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:55

Invandrare ska få information om samhället på eget språk

I Närpes syr man som bäst ihop ett utbildningspaket för hälso- och samhällskommunikatörer för invandrare. Deras uppgift ska bli att ge nyanlända invandrare en dos samhällskunskap på det egna modersmålet genast då de kommer till Finland. Det betyder att de som kan utbilda sig ska vara invandrare själva, men ha god kännedom om den finländska kulturen och samhället.

YLE - 14 aug 13 kl. 14:39

Arbetslösa vill ha mera förståelse från samhället

Nyheter om företag som säger upp personal har duggat tätt på sistone. Närmare 220 000 personer är nu utan jobb, och det i allt längre perioder. Reporter Niklas Fagerström träffade några arbetslösa som berättade hur de ser på sin egen situation och sina möjligheter.

BT - 30 okt 13 kl. 09:51

När Simone drog fram visade samhället sin bästa sida

När Gudrun drog fram 2005 fungerade ingenting och bilden av ett samhälle som inte höll måttet följde i stormens spår. När det i måndags var Simones tur att drabba södra Sverige och Sjuhärad med ?extremt väder som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner?

Sydsvenskan - 30 apr 14 kl. 05:30

Grattis till dig som valt ett yrke som samhället premierar med hög lön

Hej Lars! Låt mig börja med att gratulera! Till löneökningen du berättade om häromdagen (Åsikter 26/4).

Barometern - 09 jan 20 kl. 06:10

Kultur utvecklar samhället - The Glass Factory

The Glass Factory ”Tack vare kommunens engagemang i Boda Glasbruk står inte ett tomt öde bruk mitt i samhället, en ovärderlig glasskatt har inte spridits ut i världen utan finns intakt i vår gemensamma ägo.”.

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 13:01

Arbetsförmedlingen gör mycket gott för samhället

ARBETSFÖRMEDLINGEN För min del skapade arbetsförmedlingen på kort tid flera möjligheter som jag inte hade kunnat ordna själv. Det är orättvist att göra myndigheten till syndabock för alla problem på arbetsmarknaden. Bilden som målas upp av Josefine Wahlberg i hennes debattartikel från 23/2 ger en orättvis bild av Arbetsförmedlingen.

Kristianstadsbladet - 11 sep 13 kl. 09:25

Klyftorna i samhället har ökat under Alliansens ledning

Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Anneie Karlsson (S) svarar på Christer Akejs insändare och blir upprörd över orättvisan att samma inkomst kan ge helt olika skatt och frågar hur borgarna kan försvara att pensionärer ska betala högre skatt på samma inkomst?Replik på Christer Akej 3 september
Moderate riksdagsledamoten Christer Akej skriver i Kristianstadsbladet den 3 september: ?Lägre skatter betyder ökad frihet för människor och mindre inflytande för klåfingriga politiker.?

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

Landskamp ställs in efter covidsmitta

Tisdagens fotbollslandskamp mellan Tyskland och England ställs in..

NT - 15 minuter sedan

De prisades på Uppsala kortfilmfestival

Dawid Ullgrens "Du gamla, du fria" utsågs till bästa svenska kortfilm när den 39:e upplagan av Uppsala kortfilmfestival korade sina vinnare på söndagen..

NT - 30 minuter sedan

Rattfull tog bilen efter kräftskiva

Han hade tjafsat med sambon under kräftskivan och tog bilen för att komma ifrån, trots att han druckit alkohol. Mannen erkänner nu brott..

NT - 45 minuter sedan

Oklart läge med Hurtig – gör inga intervjuer

En av fotbollslandslagets nyckelspelare riskerar att missa den avgörande EM-kvalmatchen mot Island. Men den som vill veta hur läget är med Lina Hurtig, eller hur hon känner efter den kostsamma missen senast mot Island, går bet. Juventusstjärnan gör inga intervjuer före tisdagens match..

NT - 45 minuter sedan

Nya protester i Thailand

Tusentals demonstranter gav sig på söndagen ut på gatorna i Bangkok med förnyade krav på premiärminister Prayut Chan-O-Chas avgång..

NT - 45 minuter sedan

EU fördömer Erdogans uttalande om Macron

EU fördömer Turkiets president Recep Tayyip Erdogans uttalande på lördagen om att Frankrikes president Emmanuel Macron skulle behöva ett "psyktest"..

NT - 1 timme sedan

Man död efter trafikolycka

En man i 70-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka utanför Aneby i Småland, skriver polisen på sin hemsida..

NT - 1 timme sedan

Bjärsmyr isolerad med corona

IFK Göteborg har fått sitt första fall med coronasmitta i det allsvenska laget..

NT - 1 timme sedan

Man och kvinna ertappades vid stöld

Butikspersonal noterade att två personer plockade på sig varor utan att betala. De misstänks nu för stöld..

NT - 2 timmar sedan

Högskoleprovet av stapeln mitt i pandemin

Tvätta händerna, håll avstånd, använd handsprit. Söndagens högskoleprov fick efter många om och men grönt ljus – men ställer extra krav på både studenter och ansvariga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.