SR > Nyheter

Thursday, 29 October, 15:18

SR - 17 okt 20 kl. 12:48

Ann Linde i karantän efter EU-möteUtrikesminister Ann Linde (S) har isolerat sig och arbetar hemma efter att ha deltagit i ett EU-möte i måndags, uppger hennes pressekreterare för Ekot. Detta efter att Österrikes utrikesminister, som även han deltog i mötet, testat positivt för coronaviruset..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Linde, EU, Ann Linde, Ekot, Österrikes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ann, Lindei , karantänefter , EU-möte
Cornucopia - 05 okt 17 kl. 19:21

EU- och handelsminister Ann Linde vägrar svara på frågor om Transportstyrelsen

I ett utfall av maktfullkomlighet och direkt förakt för skattebetalarna, väljarkåren och media vägrar EU- och handelsminister Ann Linde (s) svara på Dagens Nyheters frågor om hennes roll i Transportstyrelsens säkerhetsskandal. Hon har i två månader duckat tidningen och ursäkten är att "Transportstyrelsen [inte] är något som folk vill läsa om".
Maktens boning.

Regeringen - 06 apr 18 kl. 09:00

Ann Linde till Japan på främjarresa

Den 23–25 april 2018 deltar EU- och handelsminister Ann Linde i kungaparets officiella besök i Japan. Tillsammans med samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan kommer Ann Linde att från regeringens håll resa med den historiskt stora näringslivsdelegationen på över ett hundra personer. Ann Linde kommer att träffa motparter i den japanska regeringen, potentiella japanska investerare och företrädare för fackföreningsrörelsen..

Regeringen - 14 maj 18 kl. 11:30

Ann Linde besöker Brexit-gränsen mellan Irland och Nordirland

EU-och handelsminister Ann Linde reser till Irland och Nordirland den 15-16 maj där hon kommer att besöka den irländska gränsen tillsammans med handelsminister Heather Humphreys samt ha bilaterala överläggningar med EU-minister Helen McEntee. Ann Linde deltar även i ett D9-mininstermöte. Resan avslutas på Nordirland där Ann Linde ska träffa representanter för både DUP och Sin Fein..

Skånskan - 09 sep 19 kl. 11:46

Uppgifter: Ann Linde ny utrikesminister

Enligt källor till SVT är det klart att det är handelsminister Ann Linde som ersätter Margot Wallström som utrikesminister.Det var i en intervju med Dagens Nyheter som utrikesminister Margot Wallström avslöjade att hon lämnar sin post av familjeskäl. Nu uppger källor för SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson att det är handelsminister Ann Linde som tar över.

Sydsvenskan - 01 sep 17 kl. 17:39

Ann Linde: Säpo informerade inte

Säpo informerade förra statssekreteraren Ann Linde (S) om den hotande säkerhetsläckan i Transportstyrelsen – men hon agerade inte. Linde säger till TT att hon fick information om allvaret i ärendet i ett senare skede. Ann Linde, numera EU- och handelsmi.

Regeringen - 08 sep 17 kl. 09:24

Ann Linde besöker EU-konferens i Trollhättan

EU- och handelsminister Ann Linde besöker idag Västsvenska EU-konferensen i Trollhättan. Ann Linde kommer att tala på konferensen som arrangeras på temat digitalisering. Linde kommer även att besöka företaget NEVS i Trollhättan som bland annat deltog på Team Sweden-resan till Kina..

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:20

Ann Linde ny utrikesminister

Inrikes Statsminister Stefan Löfven utsedde på tisdagen handelsministern Ann Linde till ny utrikesminister. Och i Bryssel nominerade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tidigare arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till hy kommissionär för inrikes- och migrationsfrågor.I dag, tisdag, klockan 14.

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Expressen - 29 sep 19 kl. 01:11

Ann Linde om tidigare slöjkritiken: Priset är värt att ta

Sveriges utrikesminister Ann Linde vill fortsätta driva sin föregångare Wallströms feministiska utrikespolitik.Men Linde har kritiserats för att inte ta tillräcklig ställning i feministiska frågor – som när hon bar slöja i Iran 2017 vilket hon fortfarande får hat för.– Priset för att ha samtalen är att ha huvudduk.

Regeringen - 03 sep 16 kl. 13:05

Ann Linde besöker Haag för att diskutera handelspolitik, inre marknad och EU:s framtid

EU- och handelsminister Ann Linde besöker måndagen den 5 september Haag. Ann Linde träffar utrikesminister Bert Koenders, näringsminsiter Henk Kamp samt handel- och biståndsminister Lillianne Ploumen för att diskutera hur EU:s konkurrenskraft kan stärkas och samarbetet på den inre marknaden fördjupas. Även EU-arbetet i ljuset av Brexit kommer att diskuteras..

Regeringen - 30 sep 16 kl. 14:28

EU- och handelsminister Ann Linde leder Team Sweden-resa med företagsdelegation till Indonesien och Vietnam för att främja svensk export

EU- och handelsminister Ann Linde besöker Indonesien och Vietnam den 2-6 oktober med en företagsdelegation för samtal med regeringsrepresentanter och företrädare för näringslivet. Ann Linde kommer bl.a.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

James Corbyn utesluts ur sitt parti

Ledningen för det brittiska Labour-partiet har stängt av sin förre partiledare Jeremy Corbyn från partiets arbete tills vidare..

SR - 1 timme sedan

Råden skärps i tre regioner när smittspridningen ökar

Folkhälsomyndigheten skärper råden i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland på grund av ökad smittspridning..

SR - 1 timme sedan

Just nu: Folkhälsomyndighetens pressträff

Kl 14 håller Folkhälsomyndigheten pressträff. Medverkar gör Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, Thomas Lindén, avdelningschef, Socialstyrelsen och Stefan Anering, enhetschef, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

SR - 1 timme sedan

Flera attacker mot franska mål

Flera attacker som riktar sig mot Frankrike har utförts idag både inom landet men också utomlands..

SR - 2 timmar sedan

Frontex anklagas för push-back-operationer

EU:s gränsmyndighet Frontex anklagas för att vara inblandat i att stoppa människor på båtar från Turkiet till Grekland, det vill säga Frontex skulle vara inblandat i olagliga så kallade push-backs. När liknande kritik kommit tidigare mot EU-myndigheten har den avvisat invändningarna, men denna gång tycks avslöjande medieuppgifter om EU:s gränspoliser leda till en utredning..

SR - 3 timmar sedan

Nordmark: Parternas överenskommelse ska gälla

Parternas överenskommelse om spelreglerna på svensk arbetsmarknad ska ligga till grund för ny lagstiftning, inte den så kallade Las-utredningen som togs fram inom ramen för Januariavtalet. Detta trots att LO tidigare förkastat överenskommelsen..

SR - 3 timmar sedan

L och C: Inte aktuellt att ge LO inflytande

LO välkomnar att regeringen inte går vidare med LAS-utredningen men förutsätter att regeringen tar hänsyn till LO:s krav..

SR - 3 timmar sedan

Anhöriga ifrågasätter vården på Vipeholm

I samband med Ekots och P1 Dokumentärs granskning av Vipeholm tar släktingar till intagna nu del av journalanteckningar om sina anhöriga, något som gör att de undrar vilken vård deras anhöriga egentligen fick..

SR - 5 timmar sedan

Två döda i knivattack i Nice

Två personer har blivit knivskurna till döds utanför en kyrka i Nice i Frankrike, enligt polisen. Flera andra är skadade. Gärningsmannen kunde gripas efter dådet..

SR - 5 timmar sedan

LO välkomnar nerlagd las-utredning

LO välkomnar att las-utredningen läggs ned..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.