UNT > Nyheter

Tuesday, 27 October, 19:31

UNT - 17 okt 20 kl. 11:17

Teater: Kvinnor på gränsen till ett uppbrottMärta Tikkanens kultroman Århundradets kärlekssaga har premiär på Uppsala stadsteater. Loretto Villalobos har sett ett skådespel som många kan känna igen sig i..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Tikkanens, Århundradets, Uppsala, Villalobos

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teater, Kvinnor, gränsentill ett , uppbrott
Aftonbladet - 07 okt 16 kl. 10:20

Teater på gränsen

Loretto Villalobos på Belgrads internationella teaterfestival.

Skånskan - 12 maj 16 kl. 22:50

Lov igen för teater

LUND En enig byggnadsnämnd sa ja – trots att tjänstemännen sa att det egentligen inte går. Teater Sagohuset får ett tillfälligt bygglov i ytterligare ett år.Politikerna hänvisar i sitt beslut till det pågående detaljplanearbetet för Folkparken.

News55 - 31 maj 16 kl. 11:01

SPF Seniorerna efter mammografibeslutet: Riksdagen förvägrar flera äldre kvinnor ett friskare liv

Åldersgränsen för den avgiftsfria mammografiscreeningen har införts med hänvisning till Socialstyrelsen som hävdar att det inte finns något vetenskapligt underlag som visar att mammografi gör nytta för kvinnor över 74 år.       LÄS MER: SPF Seniorerna om riksdagens mammografiförslag: ”Åldersdiskriminerande!” Var femte drabbad kvinna över 75 år Men SPF Seniorerna hävdar att mammografi visst är värdefullt för kvinnor över 74 år, någonting News55 rapporterat om tidigare.

Posh24 - 31 dec 11 kl. 14:20

Topp 11 kvinnor från 2011!

Kan ni förstå, det är redan sista dagen av 2011! Och Hollywood har än en gång levererat. Det har varit ett år fullt av romantiska nya par, förkrossande uppbrott, fantastiskt mode, inte så fantastiskt mode och såklart, smaskiga skandaler.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 14:00

Formar kvinnokraft över kommungränsen

HÖÖR/HÖRBY Makten i kommunerna måste fördelas jämnt mellan könen. Det menar medlemmarna i den nya socialdemokratiska kvinnoklubben Victoria.
Bakom nybildningen står S-kvinnor från Höör och Hörby som tillsammans bildar en kvinnokraft som spränger kommungränsen.

YLE - 22 jun 16 kl. 12:36

Tre kärlekar återvänder till Oravais teater

Det blir en repris av Lars Molins pjäs, Tre kärlekar, på Oravais teater i sommar. Repetitionerna är i full gång och premiären blir sjätte juli. Ladda ned Tre kärlekar handlar om en familj som lever på gränsen mellan den nya och gamla tiden och om skillnaderna mellan de yngre och äldres värderingar.

Expressen - 12 dec 17 kl. 07:28

Snickarens problem med kvinnor – innan mordet på Elena

Snickaren misstänks ha mördat Elena Åsberg, 56, på öppen gata.Mannen har länge haft problem med kvinnor, visar polisutredningen.De senaste åren: Utbrott, uppbrott, klippt kontakt och singelliv.

Barometern - 15 jul 16 kl. 08:35

Oväntat uppbrott i Proximus nya pjäs

För sjunde gången sätter Teater Proximus upp en pjäs baserad på ett Lars Molin-verk på norra Öland. – Den mest utmanande pjäsen hittills, säger Jonas Hellberg..

YA - 01 mar 18 kl. 00:10

Uppbrott till en okänd värld

Nytt språk och nytt land. Att tvingas lämna allt och börja om på nytt är temat för teaterföreställningen ”Ankomsten” som spelas på söndag i en familjeföreställning på Ystads teater..

News55 - 27 mar 18 kl. 12:11

Äldre kvinnor diskrimineras vid cancerprov

Äldre kvinnor diskrimineras i behandlingen av livmoderhalscancer. Det skriver Barbro Sjölander, ordförande Nätverket mot gynekologisk cancer i en debattartikel i Aftonbladet. Hon menar att tidig upptäckt är avgörande och att screening/cellprovtagning och HPV-test räddar liv.

News55 - 27 mar 18 kl. 12:11

Äldre kvinnor diskrimineras vid cancerprov

Äldre kvinnor diskrimineras i behandlingen av livmoderhalscancer. Det skriver Barbro Sjölander, ordförande Nätverket mot gynekologisk cancer i en debattartikel i Aftonbladet. Hon menar att tidig upptäckt är avgörande och att screening/cellprovtagning och HPV-test räddar liv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.