Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 22 October, 15:00

Cornucopia - 17 okt 20 kl. 10:20

Guldkanten - varför köper (rikt) folk onödigt dyra saker?En frågeställning som dyker upp ibland i sociala medier är en total oförståelse varför särskilt (men inte enbart) rika människor köper onödigt dyra saker? Frågan har faktiskt många svar, och är inte nödvändigtvis irrationell, utan kan motiveras på olika grunder. Dessutom uppvisar de flesta detta beteende, och det handlar bara om budgeten. Onödigt dyrt transportmedel när det finns en ...
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Rolex, Volvo, Swatch, Rolex Sydney, Yacht Race, Rotary, Ferrari, Socialdemokraterna, Sankt Bert7, iPhone Apples, Teslas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldkantenvarför , köper, rikt, folk, onödigt, dyra, saker
YLE - 28 nov 15 kl. 09:45

Vissa förköper sig - andra sparar

Finländarna konsumerar allt mera. Detta trots att de ekonomiska trenderna i övrigt pekar neråt. Men vad är hållbar konsumtion och vad är ändamålsenligt för national- och privatekonomin?

YLE - 22 nov 15 kl. 19:00

Guldkant för dagisbarn ingen självklarhet

Många daghem försöker ge barnen julstämning och guldkant också i år. Men i spartider inte alltid en självklarhet med varken julfest eller pepparkaksbak. Det visar en rundringning som Yle Österbotten har gjort.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

BT - 24 dec 14 kl. 06:42

Ledsagaren är guld värd

Ledsagaren Anita kommer två gånger i veckan, tisdag och torsdag. Då är Lisbeth för det mesta påklädd och redo för promenad. – Vi går ut i alla väder.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 11:00

Malmöband kan få Guld-pris i kväll

Kultur och Nöje I kväll är det dags för P3 Guld-galan i Göteborg och ett av banden som har chans att vinna ett pris i kategorin rock/metal är Malmökvartetten Arre! Arre!
– Vi tänker att det går som det går, säger gitarristen och sångaren Anna Palmer, men erkänner att nerverna börjar pirra lite.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 16:52

Bedrägerivarningar

Margareta i Hässleholm utsattes för en typ av bedrägeriförsök som blir allt vanligare. Hon berättar i Norra Skåne att någon som sade att han ringde från IKANO-banken sade att hon hade beviljats ett större lån. Det kan vara en sämre strategi än tidigare bedrägeriförsök: äldre är ofta uppfostrade med att det är viktigt att ”göra rätt för sig”.

YLE - 18 mar 16 kl. 16:01

Ålands hav ger Eckerö guldkant

Eckerökoncernen gör ett betydligt bättre rörelseresultat för förra året än året innan och styrelsen föreslår en höjd utdelning. Det visar koncernens bokslutskommuniké för år 2015 som offentliggjordes på fredagen. Rörelseresultat rensat från engångsposter är nästan 16 miljoner euro på en omsättning på 243 miljoner, jämfört med drygt sju miljoner år 2014.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.