Aftonbladet > Kultur

Tuesday, 27 October, 05:10

Aftonbladet - 17 okt 20 kl. 10:28

Våldet är inget huvudtema i romanen▸ JENNY HÖGSTRÖM svarar Kajsa Ekis Ekman om kritiken av Patrik Lundbergs roman.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
JENNY HÖGSTRÖM, Kajsa Ekis Ekman, Patrik Lundbergs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldetär , inget, huvudtemai , romanen
Sydsvenskan - 21 okt 13 kl. 06:30

Vi och våldet

?En av höstens märkligaste böcker?, skrev Ann Heberlein här på kultursidan när hon för ett år sedan recenserade Aleksander Motturis roman ?

BT - 27 feb 14 kl. 08:51

Anell: Det tilltagande våldet hotar utvecklingen i Irak

Syrien är inte en plats man bör tänka så mycket på om man har god empatisk förmåga och lätt att sätta sig in i andra människors situation. Inte om man vill behålla sinneslugnet. Men det finns även många andra platser i Mellanöstern som man med fördel bör undvika.

Cornucopia - 27 okt 19 kl. 13:40

Gästinlägg: Licenspliktiga magasin ökar vapenvåldet?

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat Blankröstaren, som skrivit några gånger tidigare på bloggen, men nu gjort slag i saken och tagit sig och sina inkomster och flyttat utomlands. Han konstaterar att politiker och regering inte lyssnar på sina egna myndigheters fakta i ämnet när man licensbelägger magasin.

Jag har tidigare försökt nå fram till de befattningshavare som har ansvar för den politik som förs i landet avseende vapenlagstiftning.

YLE - 17 jun 17 kl. 13:30

Ramieza såg döden, våldet och svälten i vitögat då hon besökte Somalia

Folket i Somalia lider av det långvariga kriget, våldet, torkan och nu också den fruktansvärda svälten. Barn och åldringar drabbas värst, och då vasabon Ramieza Mahdi nyligen besökte Somalia kunde hon konstatera att läget är värre än någonsin. Somalia är ett av världens farligaste länder.

Barometern - 01 apr 14 kl. 07:22

Till botten med våldet

Tuffa mot brottsligheten, tuffa mot brottslighetens orsaker – så lyder ett från Storbritannien importerat kriminalpolitiskt ideal som ofta torgförs. Ett undantag är dock det idrottsrelaterade våldet – i dagligt tal huliganismen.
Den tragiska händelsen i samband med Allsvenskans premiär i helgen ledde till förnyad diskussion om åt­gärder av olika slag: maskerings­förbud, nationellt register, tillträdesförbud, anmälningsplikt...

Barometern - 01 apr 14 kl. 07:22

Till botten med våldet

Tuffa mot brottsligheten, tuffa mot brottslighetens orsaker – så lyder ett från Storbritannien importerat kriminalpolitiskt ideal som ofta torgförs. Ett undantag är dock det idrottsrelaterade våldet – i dagligt tal huliganismen.
Den tragiska händelsen i samband med Allsvenskans premiär i helgen ledde till förnyad diskussion om åt­gärder av olika slag: maskerings­förbud, nationellt register, tillträdesförbud, anmälningsplikt...

Cornucopia - 17 aug 15 kl. 12:01

Våldsdebatten: Vilka är offren för våldet?

I våldsdebatten diskuteras det volymer och vissa grupperingar vill väldigt gärna peka ut grupper i samhället som gärningsmän. Men ingen verkar tala om offren och vilka dessa är enligt statistiken.

Återigen baserar sig datat i detta inlägg på BRÅ:s och SCB:s trygghetsenkät, med 12 000 respondenter och handlar om tidsintervallet 2012 - 2013.

Sydsvenskan - 31 jan 16 kl. 19:26

Elina Pahnke om rasistmobben i Stockholm: Efter orden kommer våldet

Klockan 13.00 lördagen den 30 januari intar de Norrmalmstorg. Först ser vi den stora Sverige-flaggan, sedan de unga männen som hånler.

Cornucopia - 13 aug 15 kl. 14:58

Våldsdebatten - minskar eller ökar våldet på gator och i hem?

Det har med anledning av de tragiska händelserna i Västerås blossat upp en debatt om våldet har ökat eller minskat. Debatten är välkommen, även om olika politiska inriktningar som vanligt försöker nyttja en tragedi för sin egen skull,  och läget är absolut inte svart-vitt eller enkelt.

Man kan konstatera att antalet mord har minskat, och där har vi säkert en kombination av orsaker att tacka för detta.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 08:00

Den stora svenska romanen

Ett toalettlock som står öppet i Skövde betyder något.Allt betyder något den här svenska vinternatten. Allt hänger ihop.

Regeringen - 25 okt 13 kl. 17:18

Tillväxt och konkurrenskraft - huvudtema på Europeiska rådet

Stats- och regeringscheferna diskuterade den digitala agendan, innovation och tjänstesektorn på sitt möte i Bryssel den 24-25 oktober. De pratade även om det Östra partnerskapet samt asyl och migration mot bakgrund av tragedierna utanför Lampedusa.

Artikel: Tillväxt och konkurrenskraft - huvudtema på Europeiska rådet

EU-representationen i Bryssel, 25 oktober 2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.