Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 26 October, 18:58

Dalarnas tidningar - 17 okt 20 kl. 10:00

Motion och kamratlig ”scramble” när seniorerna möts på golfbanan: ”Ibland sitter slagen som en smäck!”Visst kan de nu få kryssa sig fram mellan vattenpölarna på banan ibland. Men höstvackert är det....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Motionoch , kamratlig, scramblenär , seniorerna, möts, golfbanan, Ibland sitter slagen som en smäck
Magazin24 - 03 jul 12 kl. 16:35

Scramble på Köpings GK

I lördags var det scrambletävling på Köpings golfklubb. Scramble går ut på att man spelar i ett lag, runt fyra i laget, och man spelar ut en varsin boll från tee. Den bollen som laget anser ligga bäst till väljer de ut att spela vidare med.

News55 - 31 maj 16 kl. 11:01

SPF Seniorerna efter mammografibeslutet: Riksdagen förvägrar flera äldre kvinnor ett friskare liv

Åldersgränsen för den avgiftsfria mammografiscreeningen har införts med hänvisning till Socialstyrelsen som hävdar att det inte finns något vetenskapligt underlag som visar att mammografi gör nytta för kvinnor över 74 år.       LÄS MER: SPF Seniorerna om riksdagens mammografiförslag: ”Åldersdiskriminerande!” Var femte drabbad kvinna över 75 år Men SPF Seniorerna hävdar att mammografi visst är värdefullt för kvinnor över 74 år, någonting News55 rapporterat om tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 13 kl. 11:22

Landskrona oldboys avslutade med scramble

Landskrona GK Oldboys avslutade med scramble tävling för 2:manna lag Valborgsmässoafton. Det blev en jämn och trevlig tillställning med 30 lottade lag, som slutade med följande resultat. 1:a blev Jan Johansson och Holger Uberall på 64 slag 2:a Lars Ingvarsson och Benny Hansson 64.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 17 kl. 06:00

Många deltog i Saxåscramble

På lördagen spelades det scramble-golf på Saxå. Det är en tävlingsform där man spelar i par och där det kan löna sig att våga lite extra.– Den bjuder på att man kan chansa lite – och man kan tokdra litegrann!

Dalarnas tidningar - 05 jul 18 kl. 11:29

Läsarsport: 15 lag under par i Byxshopens scramble – nio under krävdes för seger

Byxshopens scramble är den mest populära tävlingen på Samuelsdal och var fulltecknad långt innan sista anmälningsdag..

Barometern - 02 sep 18 kl. 07:01

Scramble på golfbanan

Många golfspelare deltog när Möre Golfklubb anordnade Liljas-slaget, en fyrmanna scramble..

News55 - 17 nov 16 kl. 13:59

SPF Seniorerna kräver fler 65-plussare i riksdagen

De allmänna valen till kommuner, landsting, regioner och riksdagen hålls under 2018, vilket betyder att partierna förbereder och i vissa fall beslutar sina partivalsedlar redan under nästa år. Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna vill att fler personer över 65 år väljs in för att kunna representera denna grupp, det skriver organisationen i ett öppet brev till partierna. – Vi har den yngsta riksdagen någonsin just nu och den måste kompletteras, säger SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam, till News55.

News55 - 18 mar 16 kl. 14:01

SPF Seniorerna vill se lag på kontanta betalmedel

Innan regeringen tar ställning till ett utredningsförslag skickas det på remiss till berörda myndigheter, organisationer och kommuner, för att de ska få säga sin mening. Betaltjänstutredningen har inkommit med sitt yttrande om bankernas kontostruktur – någonting som SPF Seniorerna nu kommenterar i ett remissvar.       LÄS MER: Därför måste myndigheter vara skyldiga att ta emot sedlar och mynt Vill se lag på kontanter SPF Seniorerna stöder bland annat inte utredningens förslag att kreditinstitut bara ska vara skyldiga att erbjuda de grundläggande funktioner som tillhandahålls andra kunder, skriver de i ett yttrande.

News55 - 24 maj 16 kl. 11:48

SPF Seniorerna samlar namn mot minskad kontanthantering

Allt färre banker hanterar kontanter, även antalet bankomater minskar. I dag måste man ha bankkort eller en smart telefon med internetuppkoppling för så grundläggande tjänster som toalettbesök eller biljettköp av exempelvis tågresor. När det blir allt svårare att använda kontanter drabbas framförallt äldre människor, personer med funktionsnedsättningar och personer som är bosatta i glesbygd.

News55 - 06 apr 16 kl. 14:12

SPF Seniorerna backar KD i frågan om lagstadgad äldreboendegaranti

Det är Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Emma Henriksson, äldre- och sjukpolitisk talesperson, som skriver i SvD Debatt om lagförslaget. KD vill att alla över 85 år erbjuds plats på ett särskilt boende, trygghetsboende eller äldreboende.       LÄS MER: SPF Seniorerna till kommunerna: 90-talet ringde och ville ha sin ädelreform tillbaka ”Alltför många känner bristande tilltro till samhällets förmåga att garan­tera trygghet och oberoende på äldre dagar.

YLE - 19 apr 16 kl. 10:23

Månadsträffarna är viktiga för seniorerna

Folkhälsans Mimosel-grupper har blivit allt mer populära. Ett sätt för äldre personer att träffas och inspireras. Mimosel står för minne, motion och hälsa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.