Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 27 October, 02:26

Dalarnas tidningar - 17 okt 20 kl. 09:32

Satsning inom Svenska Kyrkan i Borlänge: ”Nu är det slut på det tysta arbetet”Tre nya personer är på plats i Stora Tuna och Torsångs pastorat i Borlänge kommun. Med det följer....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Svenska Kyrkan, Borlänge, Stora Tuna, Torsångs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsninginom Svenska , Kyrkani , BorlängeNu är det , slut på det tysta arbetet
Dagen - 12 jan 12 kl. 03:00

När kyrkan tar plats i politiken

För ett år sedan startade en kyrklig proteströrelse mot utförsäkringarna, ett av många exempel där kyrkan tassar in i politikernas landskap. Initiativet uppskattades inte av alla.

Egentligen hade hon inte tänkt göra mer än sitt jobb.

Dagen - 24 feb 11 kl. 03:00

"Vi vill förstå kyrkan bättre"

uppsala. Ärkebiskopen lyfte fram vikten av de bibliska berättelserna och samfundsministern vill se kyrkan som aktör på samhällets alla områden. Det var något av det som framkom under gårdagens möte dem emellan.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

HBL - 23 nov 13 kl. 04:50

Rädslan härskar i Johannes församling

Tonåriga hjälpledare har blivit indragna i det inflammerade arbetsklimatet i Johannes församling, och föräldrar har slagit larm. Nu råder det timeout från stiftets sida i anställningen av en ny kyrkoherde.Under skriftskollägren i somras kände en del frivilliga hjälpledare att de inte kände igen sig i sin församling.

Cornucopia - 07 jan 18 kl. 15:03

Gästinlägg: Solovetskie-öarna: Vita Havets sorg, skräck, och smärta

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Padukova, med foton från den avbrutna Nordostpassageseglingen, som bloggen sponsrade i somras, och är ett besök till Solovetskie-öarna i Vita Havet. Öarna användes som Gulag-koncentrationsläger av Sovjetunionen.
Vita Havet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.