Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Saturday, 24 October, 08:39

Vestmanlands Läns Tidning - 17 okt 20 kl. 08:43

Den fallna ängeln från Snappertuna – “Marias paradis” om sömnpredikanten Maria Åkerblom visas på ElektraReligiös suggestion.  I Zaida Bergroths “Marias paradis” målas ett nattsvart porträtt av den....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Snappertuna, Maria Åkerblom, Elektra, Zaida Bergroths

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den fallna, ängelnfrån , Snappertuna, Marias, paradisom , sömnpredikanten, Maria Åkerblom visas på Elektra
YLE - 02 aug 16 kl. 17:54

Turismen frodas men lokalbefolkningen minskar i Snappertuna kyrkby

De senaste åren har allt fler turister, såväl inhemska som utländska, hittat till Snappertunaskogarna. Holger Wickström, som är ordförande för föreningen Hembygdens vänner i Snappertuna, är glad över den ökade turistströmmen men bekymrad över det sinande antalet bybor. - Snappertuna är väldigt olika beroende på vilka delar man tittar på.

YLE - 22 apr 16 kl. 13:04

"Skjut upp beslutet att stänga Snappertuna skola"

Beslutet att stänga Snappertuna skola borde skjutas upp med minst ett år. Lärare, föräldrar och andra invånare anser att beslutet att stänga skolan gjorts på felaktiga bedömningar. Snappertunabor har skickat ett brev till staden Raseborg där de skriver att de motsätter sig en stängning av skolan.

YLE - 27 jun 16 kl. 14:56

Varg dödade får i Snappertuna

I förra veckan hittades fyra döda får i Norrby i Snappertuna. Alla fyra dog av ett bett i halsen som sannolikt orsakades av en eller flera vargar. Fåren dödades under natten mellan onsdagen och torsdagen (22 - 23.

YLE - 27 apr 17 kl. 12:41

Våtmarken i Snappertuna så gott som klar – se bilder

Efter många tag med grävskopan och otaliga traktorlass med jord har den nya våtmarken i Broby nu tagit form. Våtmarken gör både djurlivet, havet och jordbrukaren en tjänst. Våtmarken har byggts på en sank mark där det inte gick att odla.

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år till

Snappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.

YLE - 05 apr 16 kl. 19:37

Slutet hägrar för omtvistad fasanjakt i Snappertuna

Den kommersiella fasanjakten i Snappertuna har både polisanmälts och valsat runt i domstolarna de senaste åren. Nu verkar det bli slut på jakten. - Jag har fått ett bättre erbjudande, säger Osmo Ruoho som driver fågeljakten på Norrby gård i Snappertuna.

YLE - 04 jun 16 kl. 14:11

Våtmark i Snappertuna ska hjälpa rena Ekenäs skärgård

Nu ska Ekenäs södra skärgård skonas från en del av skadliga partiklar som rinner ut i vattnet. Raseborgs största våtmark ska byggas på Broby gård och fungera som ett filter för vattnet från utloppsdikena och åkrarna. Det råder stor glädje på Broby gård i Snappertuna.

YLE - 13 mar 17 kl. 16:44

Vargdebatten går het efter dödad hund i Snappertuna

Nyheten om två vargar som dödade en lapphund i Snappertuna på fredagsnatten (10.3) fick mycket spridning och väckte debatt i sociala medier. Hundens ägare Tobias Ekman valde att berätta om händelsen för att lyfta fram det växande vargproblemet i Västnyland.

YLE - 03 maj 17 kl. 16:26

Jakten fortsätter på Norrby i Snappertuna: Ny företagare träffade alla grannar först

En ny företagare vill nu satsa på grannvänlig jaktturism på Norrby gård i Snappertuna. Den nya företagaren inleder också köttproduktion på gården. Tanken är att minska på de större jakterna när Mika Lahtinens företag Milacohunt tar över.

HBL - 02 nov 12 kl. 14:43

Vidsynt församling i Snappertuna

Kyrkorådet i Snappertuna församling har inte tagit något beslut i fråga om församlingsfusioner men förespråkar preliminärt en finsk och en svensk församling i Raseborg.? Ska man slå samman Ekenäsförsamlingarna till en tvåspråkig församling kan de finskspråkiga känna sig undertryckta. Som finlandssvenskar borde vi inse att de finskspråkiga inte vill vara en liten del av något stort, sade rådets ordförande Torolf Grünn på torsdagen då församlingarnas framtid i Raseborg diskuterades på församlingsaftonen i prästgården i Snappertuna .

YLE - 17 jul 12 kl. 13:14

Skott sköts mot helikopter i Snappertuna

Någon sköt upp mot en helikopter som kontrollerade ellinjer i Snappertuna i fredags. Polisen uppger att helikoptern träffades i akterbommen när den var ute på en rutinuppgift för att filma ellinjer.
Ingen skadades vid skjutningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.