SR > Nyheter

Wednesday, 28 October, 08:43

SR - 17 okt 20 kl. 08:05

Barnfattigdomen i världen väntas öka i spåren av pandeminI Afrika riskerar coronakrisen leda till att ytterligare omkring 50 miljoner barn hamnar under fattigdomsstrecket. Det enligt en rapport från organisationen Rädda Barnen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afrika, Rädda Barnen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnfattigdomeni världen , väntas, ökai , spårenav , pandemin

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Merkels krav: Nya hårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna..

SR - 30 minuter sedan

Coronarestriktioner skärps i flera skånska kommuner

Flera kommuner i Skåne skärper nu sina coronarestriktioner på grund av den ökade smittspridningen. I Osby kommun återinförs besöksförbudet på äldreboenden, och i Åstorp rekommenderas samma sak..

SR - 5 timmar sedan

Försenad testning kan ha lett till dödsfall: "Obegripligt att de kom igång så sent"

I flera kommuner genomförde man inte en systematisk coronatestning av personal på äldreboenden förrän efter att smittan kulminerat, det visar Ekots granskning. Även testningen av boende dröjde. Det här kan lett till flera dödsfall på äldreboenden..

SR - 1 timme sedan

Havsenergi kan vara lösningen för utvecklingsländer

Elenergi som framöver kommer att kunna utvinnas på olika sätt ute till havs skulle kunna vara en lösning på många utvecklingsländernas elbehov. FN har tagit ett initiativ för att förse ö-nationer med havsbaserad el. Det svenska företaget Minesto som jobbar med att utvinna el från havsströmmar är med där och VDn Martin Edlund ser goda förutsättningar..

SR - 2 timmar sedan

Partier kräver förlängt stöd till riskgrupper

Flera riksdagspartier kräver nu ytterligare en förlängning av den tillfälliga ersättning som finns för personer i riskgrupper, som hotas att bli allvarligt sjuka om de smittas av Covid-19, och som inte kan arbeta hemifrån..

SR - 3 timmar sedan

Hälsonödläget förlängs i Spanien

Den spanska regeringen förlänger det nationella så kallade "hälsonödläget" på grund av pandemin fram till maj nästa år, och i bland annat Barcelona kan det bli fråga om utegångsförbud på helgerna..

SR - 3 timmar sedan

Ledare i Östeuropa vill se Trump vinna presidentvalet

I Öst- och centraleuropa har flera ledare uttryckt sin förhoppning om att Donald Trump vinner presidentvalet i USA. En av dem är Sloveniens premiärminister Janez Jansa..

SR - 3 timmar sedan

ONS Klimatet seglar upp som valfråga

Valet i USA närmar sig med stormsteg och en fråga som fått större uppmärksamhet än i föregående amerikanska val är klimatfrågan. De båda kandidaternas politik skiljer sig avsevärt..

SR - 3 timmar sedan

“Hunter Biden återkommande tema på Trumps valmöten”

President Donald Trump anklagar Joe Biden för korruption under tiden som vicepresident, något som Joe Biden nekar till. – Anklagelserna kretsar kring sonen, Hunter Biden, säger Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg..

SR - 4 timmar sedan

Stora protester efter dödsskjutning

I staden Philadelphia i USA hålls det för andra natten i rad protester, efter att en 27-årig svart man, skjutits till döds av polis efter att han vägrat att släppa sin kniv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.