NT > Nyheter

Wednesday, 28 October, 12:59

NT - 17 okt 20 kl. 07:45

Glöm inte bort oss hyresgäster i pandeminÄr det verkligen rimligt att kommunen tar mer pengar från sina hyresgäster i stället för att hjälpa dem i krisen, undrar insändarskribenten..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glöminte , bortoss , hyresgästeri , pandemin
Trelleborgs Allehanda - 21 okt 16 kl. 03:00

Hyresgäster känner sig lurade på tv-kanaler

Kabel-tv-kanaler i Trelleborgshems fastigheter är på väg att plockas bort. Hyresgäster känner sig lurade när de nu måste betala för att få mer än bara basutbudet..

BT - 14 feb 20 kl. 04:00

Orimlig höjning av hyran tvingar bort hyresgäster

Efter en renovering är det inte ovanligt att hyran höjs med 50 procent, skriver Bekymrad hyresgäst..

Kristianstadsbladet - 28 dec 12 kl. 08:30

Fettfläckar ger hyresgäster onödiga utgifter

Foto:
De flesta hyresgäster är rädda om sitt boende, men det är inte ovanligt den som flyttar får betala tusenlappar helt i onödan. Att rökning kan orsaka stora skador fick en tidigare hyresgäst hos ABK erfara. Saneringen av nikotinskador, nya tapeter och åtgärdade golv gick löst på 43 000 kronor.

Kristianstadsbladet - 11 apr 20 kl. 15:00

Debatt: Värna även hyresgäster i coronatider

I tider då vårt samhälle ställer om på grund av den pågående pandemin är det viktigt att vi alla hjälps åt och förebygger svåra konsekvenser för medborgarna. Olika åtgärder sätts nu in bland annat för att underlätta för ägt boende. Vi vill flagga för vikten av att inte glömma den stora gruppen hyresgäster.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 06:00

Hyresgäster vittnar om fukt och olika hälsobesvär

ESLÖV Problemspacklet som hittats i en Ebo-lägenhet på Nya Sallerup kan brytas ned till ammoniak om det kommer i kontakt med hög fuktighet.
Efter en rundvandring på området visar det sig att många hyresgäster upplevt eller känt till fuktproblem i husen. Flera boende vittnar också om olika hälsobesvär.

Ekonomistas - 01 nov 17 kl. 07:00

En övergång till marknadshyror som är ekonomiskt neutral för hyresvärdar och hyresgäster med bruksvärdeshyror

Bruksvärdessystemet på marknaden för hyresbostäder infördes 1942. Syftet var att basera hyrorna på kostnaderna hos allmännyttiga bostadsföretag. Detta lyckades, men eftersom efterfrågan har varit  högre än utbudet vid bruksvärdeshyror uppstod ransonering av hyresbostäder med hjälp av köer, kontakter och pengar under bordet.

Sydsvenskan - 31 maj 20 kl. 14:00

V: Låt LKF:s hyresgäster slippa hyreshöjningar

Partiet befarar att pandemin ger svåra ekonomiska efterdyningar för många hyresgäster..

SVT Debatt - 20 nov 13 kl. 15:26

Skydda hyresgäster mot ansvarslösa värdar

BOSTÄDER När hyresvärdens ansvar brister så måste det finnas ett skydd för hyresgästerna. Det behövs lagändringar och att kommunerna tar sitt ansvar så att hyresgästerna garanteras en boendestandard med trygghet och kvalitet. Det är det de betalar sin hyra för att få, skriver Barbro Engman, förbundsordförande Hyresgästföreningen, och Torbjörn Rönnkvist, regionordförande Hyresgästföreningen region Aros-Gävle.

Skånskan - 07 aug 19 kl. 20:06

Boguiden vägleder nya hyresgäster

MALMÖ Istället för att läsa på papper kan nu nyblivna hyresgäster hos HSB, MKB med flera ta till sig informationen på webben.
Här finns information om allt från vad en fuktspärr är för något till vad som gäller när man har ormar som husdjur.Boguiden heter den här webbutbildningen som Malmö stad tagit fram tillsammans med HSB Malmö, Stena fastigheter, Trianon och Rosengårds fastigheter.

Skånskan - 08 dec 18 kl. 15:00

Hyresgäster rasar mot Skurupshem

Skurup Hyresgäster på Skurupshem har skrivit brev anonymt till den lokala hyresgästföreningen och vill ha besked om vem det är som bestämmer egentligen i Skurupshem.
Många har inte accepterat uppmaningen att ta ner häckar och plank till just 120 centimeter.För snart två veckor sedan hade Skurupshem ett informationsmöte i Folkets park på inbjudan av den lokala hyresgästföreningen.

YLE - 19 apr 16 kl. 16:17

Snart kan det finnas hyresgäster på alla Stockmanns våningar

Akademiska bokhandelns källarvåning i Helsingfors hyrs från och med juni ut till bland andra möbelfirman Isku. Fastighetsdirektör Björn Teir på Stockmann säger till Yle Nyheter att antalet hyresgäster i varuhuset kommer att öka ytterligare under den närmaste tiden. Stockmann meddelade på tisdagen att Akademens källarvåning samt gången mellan pappershandeln och varuhuset blir en ny inredningsavdelning.

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

Amazons språkgrodor - "ett hafsverk"

Grova språkgrodor, fel flagga och ett allmänt bedrövligt språk. Amazons intåg i Sverige uppmärksammas på flera sätt. Är det en pr-kupp för att locka nyfikna eller bara superklantigt?.

NT - 15 minuter sedan

Stopp för spelbolag i spanska ligan

De spanska högstaligaklubbarna får inte sponsras av spelbolag efter denna säsong, det slår spanska myndigheter fast..

NT - 15 minuter sedan

Maradona i självkarantän

Argentinske fotbollslegendaren Diego Maradona har gått i självkarantän sedan en av hans livvakter smittats av coronaviruset..

NT - 15 minuter sedan

Nytt coronafall i Leksand - match flyttas

Leksands rivalmöte med Brynäs skjuts på framtiden..

NT - 30 minuter sedan

Dystra rekordet: 122 smittade – högsta siffran hittills

På onsdagen uppgav Region Östergötland att ytterligare 122 personer i länet testat positivt för covid-19. Det är den hittills högsta noteringen för ett dygn sedan pandemin började..

NT - 45 minuter sedan

Handbollsmatch flyttas på grund av smitta

Ännu en match i damernas högsta serie i handboll ställs in..

NT - 1 timme sedan

Finspångstjejerna dominerar stort i TV-pucklaget

Sista TV-pucken, men egentligen har karriären bara börjat för Finspångstjejerna. "Det är bra att det blev av", säger Emma Goding..

NT - 1 timme sedan

Tonåringar krävs på 1,6 miljoner efter brand

Två unga tonårspojkar krävs på miljonbelopp efter en brand i en lada som enligt åklagaren orsakades av en fyrverkeriraket..

NT - 1 timme sedan

Tyfon drar över Vietnam – 26 fiskare saknas

Två personer har omkommit i vietnamesiska provinsen Quang Ngai efter att ha försökt skydda sina hem från tyfonen Molaves framfart, rapporterar statliga medier..

NT - 1 timme sedan

Annorlunda tv-pucken väntar för Östergötland

Inställt kvalspel och ett annorlunda finalspel. "Jag tycker lite synd om den här årskullen", säger Östergötlands general manager Fredrik Bringnäs inför starten av tv-pucken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.