Corren > Nyheter

Thursday, 29 October, 14:31

Corren - 17 okt 20 kl. 07:35

Ekonomiska aspekten saknas i debatten om parkeringarAll byggverksamhet utgör en samordning av ekonomiska, arkitektoniska och tekniska delar, menar debattören..
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomiska, aspekten, saknasi , debattenom , parkeringar
Hela Gotland - 12 apr 12 kl. 04:00

Ekonomiska resurser saknas

Det saknas pengar för att ta hand om skattfyndet..

Sydöstran - 25 aug 16 kl. 15:51

Ekonomiska kunskaper saknas

Det politiska styret av socialnämnden har mycket stora problem med att kunskapsmässigt hantera de budgetunderskott som socialnämnden uppvisar år efter år..

YLE - 28 aug 13 kl. 07:21

Vad pratar de om? Nyckel till ekonomiska termer

Stimulans, strukturomvandling, hållbarhetsunderskott, försörjningsbalans... Bekanta ord som politiker och intressebevakare häver ur sig dagligen, inte minst nu då budgetförhandlingar pågår och politikerna vill föra fram sitt eget recept för att lyfta Finland ur lågkonjunkturen. Budgetunderskott - betyder att staten planerar att göra av med mera pengar än den får in (se budget).

YLE - 28 nov 14 kl. 08:30

”Barn, religion och jämlikhet dominerade debatten”

Frågor om barnens ställning, kyrkan och jämlikhet var de mest aktuella på slutrakan i riksdagsdiskussionen om könsneutrala äktenskap. Omröstning blir det vid halv två på fredag. Yle Nyheters politiska kommentator Anne Suominen följde med torsdagskvällens debatt i riksdagen.

BT - 29 jan 13 kl. 14:24

Vidga debatten om barnfattigdom

Jag har funderat en del på begreppet barnfattigdom och vad exempelvis Rädda Barnen lägger in i detta. Det är säkert så att det finns utrymme att tolka det som om deras siffror inte stämmer om man enbart ser till den ekonomiska nivå som man kan sätta på ett papper som en gräns för var fattigdomen för ett barn inträffar. Men även om deras siffror skulle råka vara lite höga i den jämförelsen så kan jag garantera att det finns betydligt många fler barn som aldrig kommer att flaggas under barnfattigdom enligt detta kriterium, men som likt förbannat lever i en minst lika stor fattigdom och med minst lika stora konsekvenser för deras framtid.

Sydsvenskan - 26 feb 12 kl. 00:05

"LCHF är miljö- och klimatsmart. Debatten är verklighetsfrämmande."

Per Wikholm poängterar att LCHF handlar om att äta mer fett, inte om att äta mer protein och därmed mer kött.
Catarina Rolfsdotter-Janssons debattinlägg (20.02) uppvisar en skrämmande okunnighet om LCHF som hon tyvärr inte är ensam om.

Sydsvenskan - 11 dec 11 kl. 00:03

"Viljan att hjälpa Seved saknas"

Problemen i Seved är kända sedan länge, men inget förändras. Journalisten och författaren Lars Åberg misstänker att problemfyllda bostadsområden mest fungerar som försörjningskällor för offentliganställda.
I debatten orkar man bara med ett problemområde åt gången och på sistone har blicken förflyttat sig från en sliten miljö i Malmö, Herrgården, till en annan, Seved.

Sydsvenskan - 06 okt 11 kl. 01:30

400 vårdmiljoner saknas

Arkivfoto: Tom Wall
400 miljoner kronor saknas för att budgetarna på de skånska sjukhusen ska gå ihop. Idag möts politikerna och sjukhusledningarna för att diskutera hur så mycket pengar ska kunna sparas.
Det ekonomiska läget för sjukhusen i Skåne blir allt mer pressat.

Nyheter 24 - 12 okt 11 kl. 11:30

Juholt överlever debatten - men klarar han veckan?


ANALYS. Eric Rosén ser en skicklig debattör vars kvaliteter överskuggas av hans dunkla ekonomiska ageranden och eventuella lögner. När partiledardebatten drog igång på onsdagsförmiddagen väntade många spänt på vilket intryck Håkan Juholt skulle göra.

HBL - 17 okt 12 kl. 19:57

Glöden saknas i spalterna

I insändarspalterna inför kommunalvalet har kandidaterna visat vilka frågor som ligger dem nära hjärtat. Bra så, det visar att de kommunala frågorna är många. Men intrycket blir splittrat.

Skånskan - 05 jul 16 kl. 14:00

Vulgarisera inte debatten

Krönika Under min första dag i Almedalen hann jag med ett seminarium om kommunalt flyktingmottagande, ett annat om järnvägsutbyggnad och slutligen ett om Gud och politiken. Bland paneldeltagarna fanns politiker, men också forskare, företagare och en pingstpastor. Samtliga seminarier präglades snarare av samtal än debatt, och eftersom tiden var hyfsat väl tilltagen fanns det utrymme för mer än kortfattade slagord, så kallade one-liners.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.