Sydsvenskan > IT

Saturday, 24 October, 14:39

Sydsvenskan - 17 okt 20 kl. 07:03

Läraren om ögonblicket då flyktingbarnen började berättaVikingaskolan – en av tre skolor i Lund som drog tyngsta lasset efter flyktingvågen 2015..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärarenom , ögonblicket, , flyktingbarnenbörjade , berätta
SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:26

Flyktingbarnen vänder tillväxtkurvan uppåt

Då: sjunkande elevtal.
Nu: växtvärk.
Lustigkulla skola i Kosta har vuxit med en hel klass på kort tid - och blivit mångkulturell.

YLE - 08 okt 15 kl. 05:11

Mohammads första svenska ord var "Mera mat"

Då flyktingbarn börjar i dagis saknar de ofta ett gemensamt språk med personalen. I stället är det bilder, kroppsspråk och tonläge som gäller. I Kronoby pratar daghemspersonalen svenska med barnen från dag ett.

YLE - 25 sep 15 kl. 08:00

Skolan väntar på flyktingar

Också skolväsendet står inför nya utmaningar på grund av flyktingkrisen i Europa. Flyktingbarnen borde få börja skolan inom några veckor efter att de anlänt - men i dagsläget, när de flesta asylsökande bor på olika nödinkvarteringar och inte vet var de blir placerade är det mesta ganska öppet ännu. - Jag tror det är ganska många barn och föräldrar som sitter och väntar och kanske inte vet vad de har framför sig.

YLE - 26 feb 17 kl. 20:03

Svenskan öppnar Norden för invandrare

Victoria Yaroshik flyttade för några år sedan från S:t Petersburg till helfinska Nådendal. Hon valde trots det svenska som sitt första språk. - När jag flyttade hit blev jag överraskad av att det finns två språk här, minns hon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.