Dalarnas tidningar > Nyheter

Saturday, 24 October, 03:04

Dalarnas tidningar - 17 okt 20 kl. 07:02

Blodgivare kan kallas in för donation med hjälp av SMS: "Vi behöver ständigt nya blodgivare"Region Dalarna har en blodbank med en tillfredsställande nivå av blod i lager. Men de söker....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
SMS, Dalarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blodgivarekan , kallasin för , donationmed , hjälpav , SMS Vi behöver ständigt nya blodgivare
YLE - 15 jun 17 kl. 08:58

Sigrid Juselius Stiftelse ger stor donation till HU

Helsingfors universitet får en donation på 700 000 euro av Sigrid Juselius stiftelse. Donationen görs inom ramen för statens motfinansieringskampanj. - Vi ville göra denna donation på grund av statens motfinansiering så att vi kan få maximal effekt för vår donation, säger stiftelsens vd Christian Elfving i ett pressmeddelande.

Barometern - 18 okt 13 kl. 08:12

"De allra flesta mår bra av att vara blodgivare"

Det är bra att vikten av blodgivning lyfts i alla möjliga sammanhang, precis som insändarskribenten gör. Blod från blodgivare är nämligen helt avgörande för att vår moderna sjukvård ska fungera eftersom vi inte kan tillverka blod på konstgjord väg. Vi behöver blodgivare och välkomnar fler som vill vara med och rädda liv genom att dela med sig av sitt blod.

YLE - 26 jul 14 kl. 09:48

Stort behov av blodgivare

Behovet av blodgivare är stort just nu. Under tidigare år har blodbehovet brukat minska under sommaren, eftersom sjukhusen utför färre operationer. I år har så ändå inte varit fallet, utan blodbehovet har varit stort hela tiden, uppger man vi Finlands Röda Kors.

Kristianstadsbladet - 05 apr 11 kl. 06:30

Hundra gånger blodgivare - och kvinna

Foto: Tommy Svensson
Inger Stenberg från Degeberga lämnade i torsdags blod för hundrade gången. Hon hör till de sex procent av befolkningen som har blodgrupp 0 Rh minus.
Det är inte alla som kommer upp i hundra blodgivningar under sin karriär som blodgivare.

SVT - 03 jun 11 kl. 14:45

Blodgivare får inte ha sex med tatuerad

Sen i onsdags gäller tuffare regler för blodgivare. Blodgivare som haft sex med någon som har tatuerat sig eller piercat sig det senaste året nekas nu att ge blod. Medverkande: Ivan Loftrup-Ericson, reporter Mats Persson, blodgivare Johan Cederqvist, blodgivare Ingrid Johansson, blodgivarsamordnare i Skåne Jan Pontho, fotograf Ivan Loftrup-Ericson, redigerare.

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

SvD - 31 aug 16 kl. 10:28

Fler stockholmare blir blodgivare

Under det första halvåret 2016 ökade nya blodgivare med 8,5 procent i Stockholm. De flesta är kvinnor, skriver Blodcentralen Stockholm i ett pressmeddelande. Över 6 000 personer blev blodgivare i länet mellan januari och juni och 59 procent av dem var kvinnor.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 16 kl. 10:28

Fler stockholmare blir blodgivare

Under det första halvåret 2016 ökade nya blodgivare med 8,5 procent i Stockholm. De flesta är kvinnor, skriver Blodcentralen Stockholm i ett pressmeddelande. Över 6 000 personer blev blodgivare i länet mellan januari och juni och 59 procent av dem var kvinnor.

YLE - 04 aug 17 kl. 04:48

Lovisaborna är aktiva blodgivare

Då Röda korsets blodtjänst i början av augusti rullar in i Lovisa med sitt mobila kontor förväntar de sig att ungefär åttio personer besöker dem under dagen. Det är en strålande varm sommartorsdag där ute, vilket kan göra leden till blodgivningen lite glesare än vanligtvis. - Vi har som mål att få åttio blodgivare i dag.

Alingsås tidning - 11 okt 15 kl. 05:30

Säg ja eller nej till donation

Säger du ja eller nej till organdonation – den frågan är i fokus under den pågående Donationsveckan.
Som ett led i  Donationsveckan fanns Jill Grolander, donationssjuksköterska på Alingsås lasarett, häromdagen på plats i lasarettets entré och informerade om donation. Hennes uppfattning är att det i landet finns en stor acceptans för donation, men att många väljer att inte ta aktiv ställning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.