Vimmerby Tidning > Nyheter

Tuesday, 27 October, 03:50

Vimmerby Tidning - 17 okt 20 kl. 06:55

Bakom klichéerna skymtar en vild fantasi"Elin, diverse" är ingen dålig roman. Tvärtom. Men Håkan Lindgren önskar att Kristín Eiríksdóttir tagit ut svängarna mer..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Håkan Lindgren, Kristín Eiríksdóttir

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakom, klichéerna, skymtaren , vild, fantasi
YLE - 13 jul 16 kl. 17:23

Teaterrecension: Närpesboan blottar mörkret bakom klichéerna

Det finns repliker som går in i märgen. “Jag tror inte du ser mig” är en av dem. Den uttrycker både ensamhet och längtan efter närhet - alltså just det som Närpes teater förmedlar med föreställningen Närpesboan.

Expressen - 16 jan 16 kl. 08:53

Modernisterna befriar sig från klichéerna

Moderna museet inleder året med en utställning om Ivan Aguéli och Paul Klee. Nils Forsberg gläds åt de båda modernisternas förmåga att befria sig från klichéerna..

SVT - 22 maj 17 kl. 21:00

Ny fotoutställning om hästar vill utmana klichéerna

Kulturhistorien är full av hästar, från Svarta Hingsten till Lilla Gubben – frågan är om det går att skildra hästar bortom klichéerna. Ett försök till det kan man se på Fotografiska i Stockholm och samlingsutställningen Like a Horse med verk av bland andra Charlotte Gyllenhammer och David LaChapelle..

Kristianstadsbladet - 01 feb 18 kl. 00:00

”Hårdrock är mycket mer än klichéerna”

Nöjesredaktionen presenterar en ny musikkrönikör. Var fjärde lördag, med start den här veckan, vill Bella Stenberg övertyga dig om att hårdrock är mycket mer än bara klichéerna genren förknippas med..

UNT - 15 jan 11 kl. 15:30

Klichéerna fungerar live

 I november släpptes Hardcore Superstars album Split your lip. På Katalin sparades första singeln Moonshine till extranumret. Hardcore Superstar kan stapla hur många klichéer som helst.

Sydsvenskan - 16 nov 12 kl. 06:30

Njutbart samspel förlåter klichéerna

I våras fick den danska filmen ?En kongelig affære? helt omotiverat heta ?

Sydsvenskan - 26 aug 14 kl. 05:30

En elegant lek med klichéerna

Den som följt Therese Bohman i bloggvärlden och kulturartiklar vet att hon är en estet som gärna dröjer vid det förra sekelskiftets sofistikerade bildvärld och poesi. Ola Hansson och Vilhelm Ekelund är poeter hon tilltalas av och hon söker sig gärna drömskt tillbaka till flanörernas melankoliska och skönhetstörstande livsstil.Det är alltså inte det minsta förvånande att hennes nya roman ”Den andra kvinnan” startar i melankolikerns årstid, den dimmiga hösten med råa morgnar och flammande löv.

Sydsvenskan - 05 sep 14 kl. 05:30

Dramat trasslar in sig i klichéerna

Paul Haggis nya film är en snårig berättelse, där Liam Neeson spelar en Pulitzervinnande författare med problem att nå sin tidigare kvalitet i skrivandet. Han sitter på ett hotellrum i Paris med vin och pillerburk vid sin sida. Hustrun befinner sig hemma i New York och älskarinnan Anna dyker upp på hotellet och pockar på uppmärksamhet.

Skånskan - 03 maj 16 kl. 14:00

Stimulerande vägar bort från klichéerna

recension/litteratur bok
Vatten, gåshud – Ett otal ord om romanen
Författare: Aris Fioretos
Förlag: NorstedtsFörra året utkom Aris Fioretos med den ypperliga romanen Mary som var den tredje boken i hans grekiska trilogi. Nu har han utkommit med en essäbok – Vatten, gåshud. Undertiteln är Ett otal ord om romanen.

SvD - 09 apr 17 kl. 06:00

Någonstans bakom metanivåerna finns en stark berättelse

Synd att Aleksander Motturi döljer sin story om brodern bakom egna minnesbilder från den skrivande vardagen. Att samtidigt vilja vara sin egen författare, läsare, litteraturvetare och kritiker blir några roller för mycket..

Kristianstadsbladet - 06 feb 14 kl. 14:10

Levy utmanar Rivierans klichéer

En hyrd villa i Sydfrankrike, två familjer på semester och en främmande ung kvinna i poolen. Deborah Levy dyker rakt ner i klichéerna och kommer upp med en helt egen berättelse.
"Simma hem" är Deborah Levys återtåg på den brittiska litteraturscenen efter 15 års tystnad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.