DN > Utrikes

Monday, 26 October, 19:46

DN - 17 okt 20 kl. 05:34

Kalifornien hade allt – nu flyr invånarnaVar sinnebilden av Amerikanska drömmen – men ökande hetta, bränder och det stigande havet får flyttlassen att gå härifrån..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Amerikanska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kalifornienhade allt nu , flyr, invånarna
SR - 27 apr 14 kl. 16:04

Invånarna flyr Aleppo

I Aleppo som var Syriens största stad innan inbördeskriget har en klar majoritet av invånarna flytt. Regeringsstyrkornas intensiva bombningar av civila områden de senaste månaderna har lett till en ny stor flyktingvåg. Samtidigt har flera sjukhus och kliniker förstörts och de flesta läkare har flytt..

Dagens PS - 19 dec 16 kl. 12:30

Här får invånarna gratis pengar – varje månad

DagensPS.se har tidigare skrivit om debatten kring så kallad ”basic income” – en statlig finansierad inkomst separerat från arbetet  – till arbetare vars jobb i framtiden kommer att ersättas av robotar och automation. En av förespråkarna till lönemodellen är miljardären Elon Musk som inte ser något annat alternativ.

YLE - 24 aug 15 kl. 14:52

Invånarna i Gerby, Sundom och Hemstrand har det bäst i Vasa

I Gerby och Sundom har invånarna i medeltal högre utbildning och högre inkomster än i Korsnäståget och Vöråstan. Arbetslöshetsgraden är också lägst i Sundom, Gerby och Hemstrand och högst i Korsnäståget och Vöråstan. Vasa stad har under tio år granskat invånarnas utbildnings- och inkomstnivå, arbetslöshetsgrad och språkkunskaper.

YLE - 15 jul 14 kl. 19:50

Staden och invånarna rensade bort jättebalsamin

Ett tiotal av Melmos och Prästgårdsbackens invånare i Vasa hade samlats på tisdagkväll för att rensa bort jättebalsamin från området. Talkot ordnades i samarbete med staden.
Talkoarbetare i Melmo.

YLE - 27 sep 12 kl. 04:40

"Sjundeå kommun lyssnar inte på invånarna"

Skolskjutsarna engagerade mest då Sjundeåborna träffades på en invånarkväll i Pickala i går. Kvällens samtalsämne var närdemokrati. Fler deltagare anser att kommunen inte lyssnar på invånarna.

YLE - 18 mar 17 kl. 17:10

Dalsbruk bjöd nya invånarna på välkomskaffe

Uppemot sjuttio personer bänkade sig för en kopp kaffe i Folkets hus i Dalsbruk på lördag. Huvudpersoner var de tjugo syriska flyktingar som anlände till Dalsbruk i början av februari. På plats var också en del av den grupp flyktingar som anlände för ett år sedan.

YLE - 18 mar 17 kl. 17:10

Dalsbruk bjöd nya invånarna på välkomstkaffe

Uppemot sjuttio personer bänkade sig för en kopp kaffe i Folkets hus i Dalsbruk på lördag. Huvudpersoner var de tjugo syriska flyktingar som anlände till Dalsbruk i början av februari. På plats var också en del av den grupp flyktingar som anlände för ett år sedan.

YLE - 25 apr 14 kl. 07:14

Invånarna i Sydvästra Finland vill utrota vargen

Invånarna i Sydvästra Finland avskyr vargen och vill utrota regionens vargstam visar en nätenkät gjord av Finlands viltcentral. Åsikterna i Sydvästra Finland är mycket hårdare än i andra regioner. – Åsikterna i Sydvästra Finland skiljer sig från de övriga regionerna då invånarna här vill utrota vargen helt och anser att vargen inte hör hemma i den här regionen, säger projektchef Mikael Luoma vid Finlands viltcentral.

SmålandsPosten - 25 sep 13 kl. 06:11

Kommunen vill ha dialog med invånarna

Kan kommunen göra något bättre? I kväll i Kosta kan frågor ställas och synpunkter framföras till politiker och tjänstemän vid första medborgardialogen. Vägar, skolmat, bostäder, snöskottning, äldreomsorg och en hel del annat är ämnen som engagerar, och som också berör många.

YLE - 02 okt 13 kl. 04:00

Invånarna i Raseborgs centrumområden blir färre

Invånarantalet i de tre centrumområdena i Raseborg sjunker enligt stadens riktgivande statistik. Den största minskningen sker i Pojo. Niklas LerviksNiklas Lerviks Yle/Minna Almark - Trenden är att invånarna i de tre centrumområdena blir färre, säger Niklas Lerviks, som jobbar som controller på ekonomiavdelningen på Raseborgs stadskansli.

YLE - 15 jan 14 kl. 10:19

Hangö och Raseborg har de missnöjdaste invånarna

Raseborg och Hangö hamnar nästan längst ner då invånarna fått bedöma hur nöjda de är med den kommunala servicen.
Den oberonde organisationen EPSI Rating har frågat invånare i 75 av de större finländska kommunerna vad de tycker.
Raseborg är sjunde sämst med 58,9 poäng.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Hela Belarus strejkar mot Lukasjenko

Traktorfabriker, elektronikfabriker, universitet, affärer, caféer, gym – landsomfattande strejk för att sätta press på Lukasjenko..

DN - 4 timmar sedan

Skärpta covid-19-åtgärder i Oslo

Oslos ledning vidtar rejält skärpta smittskyddsåtgärder från och med torsdag. Krav på munskydd inomhus, minskat antal människor i….

DN - 7 timmar sedan

Kolonilotter till havs – ”skogar under ytan”

Mitt i Danmarks huvudstad odlas musslor och alger på rep – fenomenet havskolonilotter växer explosionsartat..

DN - 8 timmar sedan

Japan vässar sina klimatmål

Japans nya premiärminister Yoshihide Suga meddelade på måndagen det japanska parlamentet att landet ska skärpa sina klimatmål och bli….

DN - 10 timmar sedan

Kvinnor gynundersöktes för att hitta nybliven mor

Plockades av plan som skulle flyga från Qatar till Australien sedan övergiven bebis hittats på flygplatsen..

DN - 10 timmar sedan

Tredje eldupphör kollapsar – efter en timme

Ryssland, Frankrike – och nu USA. Det tycks inte spela någon roll vilket land som förhandlar fram eldupphör kring den mellan Armenien och….

DN - 13 timmar sedan

Studio DN 26 oktober: Känsligt att prata om pandemin i Wuhan

DN:s Asienkorrespondent Marianne Björklund är i Wuhan, där coronapandemin startade..

DN - 14 timmar sedan

Överväldigande ja till ny grundlag i Chile

Med över 99 procent av rösterna räknade får förslaget för en ny grundlag i Chile 78 procent. – Denna folkomröstning är inte slutet, det är….

DN - 19 timmar sedan

Rekordmånga nya smittade i Danmark

Danmark redovisade på söndagen rekordmånga nya smittade. Två personer har också avlidit det senaste dygnet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.