Aftonbladet > Kultur

Sunday, 01 November, 00:05

Aftonbladet - 17 okt 20 kl. 03:45

Porträtt av en ödmjuk journalist med bollsinne▸ BIOGRAFI Carsten Palmær: Respektfullt om Tom Alandh – men inte riktigt nära.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
BIOGRAFI Carsten Palmær, Tom Alandh

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Porträttav en , ödmjuk, journalistmed , bollsinne
SVT - 08 okt 15 kl. 16:19

Hon porträtterar själva tiden

Förnyare av reportagegenren. En känsloencyklopedist. Men vitryska Svetlana Aleksijevitj är kanske också den journalist som kommit närmast att kunna göra ett porträtt av tiden själv..

BT - 18 okt 13 kl. 08:04

Minnesbok i mästarklass

?Giljotinen ? dödsstraffet i allmänhet och de olika sätten att administrera döden ?

Skånskan - 09 jan 19 kl. 17:14

Ester Blenda till Skarhults slott

Ester Blenda! heter årets utställning på Skarhults slott. Det är naturligtvis Sveriges första grävande journalist Ester Blenda Nordström, mycket uppmärksammad genom Fatima Bremmers Augustbelönade bok Ett djävla solsken, som det handlar om.

YLE - 26 mar 14 kl. 13:00

SFV:s kulturpris till Joakim Groth

Svenska folkskolans vänner har beslutat om kulturpris och medaljer för år 2014 och SFV:s kulturpris går i år till författaren Joakim Groth. SFV:s kulturpris, 15 000 euro: Joakim Groth Kulturpriset ur Signe och Ane Gyllenbergs fond instiftades 1965 av kommerserådet Ane Gyllenberg, och ges enligt statuterna för väl utförd gärning Finlands svenska kultur till fromma. Författaren och regissören Joakim Groth debuterade 1979 som lyriker med Blindfönster vidare, en episk diktcykel i urbana tecken.

YLE - 19 mar 15 kl. 06:00

Minna Canth

Journalisten och författaren Minna Canth var en viktig samhällspåverkare som lyfte fram arbetarnas och kvinnornas ställning. Hon etablerade realismen i den finska litteraturen och kallas även för den finländska feminismens moder. Idag firar vi hennes minne den 19 mars, som också är den officiella dagen för jämställdhet.

Trelleborgs Allehanda - 06 maj 13 kl. 12:44

Turina ska hedras på Friends

Rosor nedanför läktaren, svarta kläder, specialtryckta t-shirtar och en tyst minut. AIK tar sig an IFK Göteborg i kväll i en känslosam match där den plötsligt bortgångne målvakten Ivan Turina ska hedras och minnas.
Efter Turinas tragiska bortgång i torsdags diskuterades det om man skulle spela dagens allsvenska match mellan AIK och IFK Göteborg.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

Skånskan - 27 okt 15 kl. 09:28

Nyansrik författare på Malmöbesök

Författarsamtal Den irländske författaren Colm Tóibín besökte Malmö och Internationella författarscenen på måndagskvällen. Clemens Altgård var där och mötte en underhållande och nyansrik författare.Författarsamtal
Plats: Malmö stadsbibliotek: Internationell författarscen, Ljusets kalender.

Skånskan - 07 mar 19 kl. 18:09

Kim Walls livsverk visas

ystad Arrangörerna av Internationella kvinnodagen i Ystad presenterar utställningen I Kim Walls fotspår som ställs ut framför konstmuseet.
Föräldrarna Ingrid och Joachim Wall deltar vid vernissage på fredag och på lördag berättar mamman om dotterns gärning som journalist.UtställningenArrangörerna för Kim Wall-utställningen är Kim Wall memorial fund, Freezonen kvinno-, tjej- och brottsofferjouren i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Skurup och Ystad, Soroptimiserna Ystad, Sydöstra Skånes Zontaklubb, Hem och samhälle Ystad och Ystad Inner Wheel club.

Skånskan - 26 maj 19 kl. 12:00

Ett fascinerande kvinnoöde på Skarhult

FÖREBILD Kvinnotemat fortsätter att stå i fokus på Skarhults slott i sommar. Denna gången satsas allt den fascinerande reportern, barnboksförfattaren och äventyraren Ester Blenda Nordström.
Hon var Sveriges första undersökande journalist och en av dem som i början på 1900-talet engagerade sig för kvinnlig rösträtt.

YLE - 20 mar 13 kl. 17:38

Meeri Koutaniemi årets pressfotograf

Meeri Koutaniemi har utsett till årets pressfotograf år 2012. Koutaniemis bilder tog hem priserna de mer än hälften av tävlingskategorierna när föreningens Finlands pressfotografer valde ut vinnarna. Hon fick pris för årets pressfoto, årets utrikesreportage, årets porträtt, årets mutimedia och vann dessutom publikomröstningen på nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.