Världen Idag > Nyheter

Monday, 19 October, 22:40

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Är Kristdemokraterna ett konservativt parti?Som en tråd genom arrangemanget löpte frågan om huruvida, och i så fall i vad mån, kristdemokraterna är ett konservativt parti. Att ett ja-svar ligger nära till hands gjorde statsvetaren Stig-Björn Ljunggren klart, skriver Johan Sundeen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Kristdemokraterna, Stig-Björn Ljunggren, Johan Sundeen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är Kristdemokraternaett , konservativt, parti
Nerikes Allehanda - 14 dec 14 kl. 05:14

Fortfarande ett konservativt parti

Partiet stretade emot kvinnlig rösträtt en gång i tiden. Partiet stretade emot när andra partier började kvotera in kvinnor i de folkvalda församlingarna.Men nu får Moderaterna en kvinnlig partiledare.

SvD - 12 sep 16 kl. 06:34

Konservativt parti mot segern i Kroatien

Kroatiens största konservativa parti HDZ ser ut att ta hem segern i söndagens parlamentsval. Men det parlamentariska läget i EU:s yngsta medlemsland blir komplicerat och mittenpartiet Most kan komma att avgöra regeringsfrågan..

SR - 01 mar 20 kl. 05:32

Konservativt parti vinnare i valet

Slovakiens konservativa oppositionsparti Olano får 25 procent av rösterna i parlamentsvalet och blir därmed största parti, så ser resultatet ut när 90 procent av rösterna är räknade..

Sydöstran - 13 sep 19 kl. 17:37

Moderaterna ett kluvet parti

Moderaterna kallar sig själv ett liberal-konservativt parti. Vad är då liberalt och vad är konservativt i det blå partiet? Svaret på den frågan är just nu debatten om regnbågsflaggan skall hissas på kommunala flaggstänger..

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 15 kl. 19:48

Kinberg Batra behöver sätta ner foten och säga vilket parti hon vill leda.

Nej, absolut inte. Förre Moderatledaren Fredrik Reinfeldt vill definitivt inte lufta sina innersta tankar om den nya riktning hans parti tog på stämman i Karlstad i förra veckan. Klokt av honom.

Sydsvenskan - 19 okt 15 kl. 19:48

Kinberg Batra behöver sätta ner foten och säga vilket parti hon vill leda.

Nej, absolut inte. Förre Moderatledaren Fredrik Reinfeldt vill definitivt inte lufta sina innersta tankar om den nya riktning hans parti tog på stämman i Karlstad i förra veckan. Klokt av honom.

Dagen - 26 jan 12 kl. 06:00

KD - Sveriges värdeorieterade parti

KD skulle kunna spela rollen som Sveriges ända värde och social-konservativa parti och därmed fylla detta ideologiska tomrum i svensk politik och i svensk riksdag. Men KD måste lägga sig i mitten när det gäller ekonomi och fördelningspolitik, men även vidta följande åtgärder för att växa: 1) Profilera sig som ett värde och social-konservativt parti för alla oavsett social situation och religion och därmed göra en klar skillnad på tro/religion och politik. Frikyrko-stämpeln måste bort och att det klart ska signaleras att KD inte är ett direkt kristet parti och inget konfesionellt sådant.

SmålandsPosten - 25 jan 18 kl. 07:41

Nytt parti startar i Växjö – kan ställa upp i valet

Ett konservativt parti med liberala inslag, så beskriver sig Växjös nya högerparti. Medborgerlig Samling, som partiet heter, funderar på att ställa upp i kommunvalet..

SmålandsPosten - 02 apr 18 kl. 11:57

Växjö: Konservativt parti vill utmana – ställer upp i valet

Medborgerlig samling ställer upp i flera val i Kronobergs län. Partiet vill utmana de nuvarande partierna och de ser sig som liberal-konservativa..

YLE - 16 mar 17 kl. 05:19

Kristdemokraterna - litet, konservativt och ivrigt

I Svenska Yles serie Fokus på partiet följer vi med när Esboborna äter ärtsoppa och tar emot valreklam i ett soligt Hagalund. Det värdekonservativa partiet har rekordmånga kandidater som är uppställda i kommunalvalet. Nästan tvåtusen kandidater ställer upp i kommunalvalet runt om i landet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.