Corren > Nyheter

Tuesday, 20 October, 04:45

Corren - 16 okt 20 kl. 22:00

Stilla firande när Vadstena folkhögskola fyllde 75 årI 75 år har Vadstena folkhögskola funnits. Planen var att fira stort, men det satte coronapandemin stopp för. Men ett litet tårtkalas blev det..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Vadstena

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stilla, firandenär , Vadstena, folkhögskola, fyllde75 , år
Corren - 29 nov 19 kl. 10:00

Ny utbildning på Vadstena folkhögskola

Vadstena kommun och Vadstena folkhögskola samverkar kring en ny utbildning som startar i vår..

SR - 13 feb 15 kl. 16:13

Musiklinjen på Vadstena folkhögskola får respit

Musiklinjen på Vadstena folkhögskola blir kvar under läsåret 2015/16 i väntan på en ny utredning. Det beslutade skolans styrelse i dag..

Corren - 25 sep 17 kl. 19:00

Ny utbildning på Vadstena folkhögskola

Till våren finns det möjlighet att studera på Vadstena folkhögskolas helt nya omsorgsutbildning..

Corren - 10 sep 20 kl. 18:00

Vadstena folkhögskola får ny rektor

Efter en snabb rekryteringsprocess med över 50 sökande är det nu klart att Carina Boman från nästa vecka är Vadstena folkhögskolas nya rektor..

YLE - 10 maj 15 kl. 10:10

Västra Nylands folkhögskola väntar på framtidsbesked

Det ekonomiska läget för Västra Nylands folkhögskola (VNF) blir allt tuffare. Samtidigt väntar skolan på beslut om framtiden. Frågan om Borgå folkakademi, folkhögskolan Axxell och Västra Nylands folkhögskola (VNF) borde fusioneras har varit aktuell i flera år.

HBL - 22 apr 14 kl. 19:12

Trepartsfusion på förslag för Västra Nylands folkhögskola

Västra Nylands folkhögskola, Folkhögskolan Axxell och Borgå folkakademi slås samman och blir inom den fria bildningen landets största folkhögskola med en stark humanistisk och svenskspråkig profilering.Så ser i stora drag den plan ut, som tagit form efter att de tre folkhögskolornas huvudmän beslutat utreda möjligheterna att grunda en gemensam svenskspråkig folkhögskola i södra och sydvästra Finland. I bakgrunden finns en tidigare utredning, "En livskraftig svenskspråkig folkhögskolverksamhet".

Skånskan - 16 apr 16 kl. 14:00

Lunds första folkhögskola öppnade växthuset

LUND I december blev Holma folkhögskolas växande verksamhet universitetsstaden Lunds första folkhögskola.
På fredagen gav stadsodlingskursen smakprov på vad utbildningen innehåller.Folkhögskolan i Sverige154 folkhögskolor finns i dag över hela landet.

YLE - 16 apr 13 kl. 13:50

Positivt besked för Lappfjärds folkhögskola

Lappfjärds folkhögskola ser ut att klara sig när ägaren Axxell nu har meddelat om resulatet av sina samarbetsförhandlingar. Spela upp klipp på Arenan Resultatet lyder att fem personer ska sägas upp och samtliga ur personalen ska permitteras i sju dagar. Styrelseordförande Gustav Vikström på Axxell säger att uppsägningarna troligtvis inte rör Lappfjärds folkhögskola.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 16:34

Malmö Folkhögskola firar med kunskapsresa

MALMÖ Kunskapens resa var temat när elever, lärare och styrelsen på Malmö folkhögskola samlades för att fira 25-års jubileum på fredagen.Under dagen följde deltagarna med på de olika resorna, som bland annat handlade om hälsa, kultur, mat, grundarna till folkhögskolan, upptäckter i olika länder och en tidsresa i Skåne. – Vi vill visa på att folkbildningen är en resa som våra elever ger sig ut på för att komma vidare i livet, att kunna läsa vidare på högskolan, komma in på arbetsmarknaden eller komma in i samhället, säger Malin Alfredsson, som är ny rektor på skolan.

YLE - 16 apr 13 kl. 13:01

Positivt meddelande för Lappfjärds folkhögskola

Lappfjärds folkhögskola ser ut att klara sig när ägaren Axxell nu har meddelat om resulatet av sina samarbetsförhandlingar. Resultatet lyder att fem personer ska sägas upp och samtliga ur personalen ska permitteras i sju dagar. Styrelseordförande Gustav Vikström på Axxell säger att uppsägningarna troligtvis inte rör Lappfjärds folkhögskola.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 09:30

Glimåkra folkhögskola ska erbjuda sfi-kurser

Glimåkra folkhögskola får tillstånd att sätta betyg i sfi, Svenska för invandrare. Men man vill inte se sig som en konkurrent till Stenforsaskolan.? Vi ser oss som en komplementär och vill jobba sida vid sida, säger rektor Stefan Svensson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.