Expressen > Nyheter

Tuesday, 27 October, 03:56

Expressen - 16 okt 20 kl. 20:48

S vill införa obligatorisk förskola från två års ålderAvgiftsfri förskola och förskoleplikt från två års ålder.Det föreslår Socialdemokraterna i en motion till riksdagen.Men motionen väcker kritik. 18 000 personer har skrivit på en namninsamling mot att förslaget blir verklighet.– Folk har varit chockade och gråtfärdiga, säger Madeleine Lidman som startade namninsamlingen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Madeleine Lidman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill införa, obligatorisk, förskolafrån , två, års, ålder
DN - 15 jun 18 kl. 18:19

SD: Inför obligatorisk förskola i utanförskapsområden

I sitt tal under Järvaveckan presenterar Jimmie Åkesson (SD) tre förslag för att stärka barns rättigheter mot islamism. Ett är att införa obligatorisk förskola för de som lever i utanförskapsområden med utrikesfödda föräldrar.   – Barn med invandrarbakgrund förtycks, hålls nere och stängs ute från majoritetssamhället, säger Åkesson till DN.

DN - 13 aug 20 kl. 11:52

L: Inför obligatorisk förskola för femåringar

Liberalerna vill införa obligatorisk förskola från fem års ålder.  – Vi vill att alla ska ta del av förskolan för att kunna vara redo för….

SR - 20 aug 18 kl. 16:10

Alliansen: Obligatorisk förskola för nyanlända

Alliansen vill införa obligatorisk förskola för nyanländas barn. Det framgick när de fyra allianspartierna idag presenterade förslag på området jobb och integration..

SR - 13 aug 20 kl. 05:42

L kräver obligatorisk förskola för femåringar

För att stärka språkkunskapen i svenska för utrikes födda barn eller barn med utrikes födda föräldrar vill Liberalerna att det införs obligatorisk förskola för femåringar..

SVT - 07 aug 13 kl. 11:36

SSU vill ha obligatorisk förskola

Inför SSU-kongressen som startar på fredag föreslår förbundsstyrelsen obligatorisk förskola från tre års ålder..

DN - 18 apr 18 kl. 11:58

L vill ha obligatorisk förskola för nyanlända

Liberalerna vill införa obligatorisk språkförskola för nyanländas barn. Förslaget ska gälla från tre års ålder..

Nya Wermlands Tidningen - 21 dec 17 kl. 10:00

Stora förändringar införs i skolan 2018

Nya nationella regler får stor påverkan på skolan i Säffle under 2018. Då införs obligatorisk förskola för 6-åringar, språkvalet tidigareläggs till årskurs 5 och obligatorisk PRAO återinförs.– En stor förändring är också att alla lärare ska ha behörighet i programmering, berättar skolchefen Erica Andrén..

SVT - 17 feb 15 kl. 20:44

Förskola ska integrera romska barn i Ungern

I Ungern tar regeringen ett annorlunda grepp för att förbättra integrationen av landets romska minoritet och inför obligatorisk förskola för alla barn från tre års ålder..

DI - 12 maj 18 kl. 13:55

M kräver obligatorisk språkförskola för småbarn

Integrationen dominerade när M-ledaren Ulf Kristersson talade inför närmare 2.400 moderater på partiets Sverigemöte i Göteborg på lördagen. Moderaterna går nu till val på att införa obligatorisk språkförskola för nyanlända barn..

SR - 09 aug 20 kl. 06:58

Förslag: Inför premier för snabba studenter

Obligatorisk förskola och premier för den som klarar gymnasiet i tid, det är några av förslagen på utbildningsområdet som den så kallade Omstartskommissionen presenterar inom kort..

Kristianstadsbladet - 17 jun 18 kl. 11:00

Insändare: Obligatorisk språkförskola får effekt i Norge

Språket är nyckeln in i det svenska samhället. Det är sant för vuxna och det är sant för barn. Därför vill Liberalerna införa en obligatorisk språkförskola för nyanlända barn och barn till nyanlända..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.