Expressen > Nyheter

Thursday, 22 October, 05:17

Expressen - 16 okt 20 kl. 20:08

Konstnären Louise skapar ett torn – av vitt rostbrödI Wanås konsthall står ett runt torn. Konstverket är mer än en och en halv meter högt och har en omkrets på fem meter.Det består helt och hållet av skivat rostbröd – nästan 12 000 skivor.– Det är otroligt spännande att se hur brödet beter sig, säger konstnären Louise Waite. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Louise, Wanås, Louise Waite

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstnären, Louise, skaparett , tornav , vitt, rostbröd
Nya Wermlands Tidningen - 17 maj 13 kl. 07:30

Fotografen och konstnären som hade fel

Paris i augusti 1967. Dit reser Carl Johan De Geer, 29-årig fotograf och konstnär, på uppdrag av Dagens Nyheter. Och det tillsammans med tidningens modereporter Rebecca Tarschys.

Sydsvenskan - 23 dec 14 kl. 04:00

Visuellt briljant om konstnären

Mike Leigh är känd för sitt okonventionella arbete med skådespelare, som aldrig får se något manus utan i stället improviserar och repeterar fram sina gestalter. Däremot gör filmaren sällan starkare avtryck med sitt bildspråk. ”Mr Turner”, om målaren William Turner (1775–1851) bevisar motsatsen.

Nyheter 24 - 04 okt 13 kl. 10:54

Möt konstnären som målar med sina tårarSamlade på mens

Alla konstnärer har sina egna uttrycksformer.Det är inte minst Leandro Granato ett bra exempel på.Argentinaren skapar abstrakt konst ?

Skånskan - 08 okt 16 kl. 14:00

Konstnären speglas genom konsten

Konstnären
Moderna museet, Malmö
Till och med 19 februari 2017Ett grandiost samarbete mellan Nationalmuseum, Moderna Museet och Konstakademin ligger bakom utställningen Konstnären, som på ett undantag när komponerats av verk ur de egna samlingarna. Tidigare visad i Stockholm har den nu nått Malmö. Som titeln anger är det denna gång inte konsten som står i fokus, vilket onekligen är gängse kutym när det gäller konstutställningar, men väl mannen/kvinnan bakom verket.

Kristianstadsbladet - 14 maj 13 kl. 11:47

Konstnären Eva Bonnier lyfts fram

Myten om Eva Bonniers tragiska levnad är seglivad. Men i en ny bok och en stor utställning på Waldemarsudde lyfts hon fram som konstnär i sin egen rätt.
Dåligt självförtroende, olycklig kärlek, psykisk ohälsa och ett liv som avslutades i förtid.

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 13 kl. 11:47

Konstnären Eva Bonnier lyfts fram

Myten om Eva Bonniers tragiska levnad är seglivad. Men i en ny bok och en stor utställning på Waldemarsudde lyfts hon fram som konstnär i sin egen rätt.
Dåligt självförtroende, olycklig kärlek, psykisk ohälsa och ett liv som avslutades i förtid.

Sydsvenskan - 09 maj 16 kl. 08:00

Konsten i klassrummet. Konstnären kan vara mer än pausfågel i framtidens skola.

Rita rätt och rita snyggt. Det var längesen bildämnet i skolan handlade om det. Numera är det en plats för kreativitet, bildanalys och kritiskt tänkande.

Länstidningen i Jämtland - 19 jan 20 kl. 07:00

Tusenkonstnären Melanie skapar konst och smycken av fällhorn: ”Jag snöar in på olika faser”

Melanie Rapp är urmakaren, konstnären, hantverkaren, tårttillverkaren, ja tusenkonstnären, i....

NT - 31 jan 13 kl. 09:35

Romska konstnären Stojka avliden

Den romska konstnären och författaren Ceija Stojka har avlidit, meddelar Svenska Dagbladet. Konstnären överlevde nazisternas förintelseläger men förlorade stora delar av sin familj. I sitt konstnärskap behandlade hon de oförrätter som som romer utsätts för.

Dalarnas tidningar - 26 nov 13 kl. 15:00

Morabo har skrivit en bok om konstnären Elon Garp

Morakonstnären Elon Garp var känd för sina dramatiska tavlor med färger som piskade upp motiven till storverk. Nu har Anders Karlsson skrivit Garp i en bok, där bilder flödar av starka färger. Anders växte i barnåren upp i grannskapet till konstnären och har följt honom i hela sitt liv.

SmålandsPosten - 30 jan 18 kl. 16:01

Växjökonstnären som skapar musik på distans

Trots att Åskar Lilja främst är känd för sina bildkonstverk har intresset för musik alltid funnits med. Han har spelat musik sedan tidigt 1990-tal både i band och som soloartist. 2015 bildade han popbandet SEA40 som nu har gett ut låten ”Claustrophobia”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.