Corren > Nyheter

Tuesday, 20 October, 05:25

Corren - 16 okt 20 kl. 20:00

V säger nej till besparing - vill höja skatten med 1,50Nej, kraftiga besparingar och effektiviseringar är inte rätt väg att gå. Det menar Vänsterpartiet som istället vill lösa kommunens ekonomi med förebyggande satsningar..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Vänsterpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V säger nejtill , besparingvill , höja, skattenmed , 1,50
Skånskan - 16 nov 16 kl. 18:28

SD vill också sänka skatten

MALMÖ Sverigedemokraterna vill som Moderaterna sänka skatten med tio öre nästa år.
Partiet vill också göra en stor besparing på ekonomiskt bistånd och hemlöshet. ERWP.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Skånskan - 23 mar 17 kl. 06:00

Nej till både MUF och skattesänkning

SJÖBO En av de viktigaste uppgifterna för en moderat är att sänka skatten.
Det påpekar Moderata ungdomsförbundet som nu kallat bland andra Sjöbos kommunstyrelseordförande Magnus Weberg till ett möte med krav på skattesänkningar. ERWP.

BT - 15 sep 14 kl. 04:34

Nej till trängselskatt i Göteborg

Nej till trängselskatt! Det blev resultatet av den kommunala folkomröstningen i Göteborg på valdagen.Nu återstår att se vilken praktisk betydelse resultatet får.

Barometern - 16 okt 13 kl. 07:34

Därför höjer vi skatten

På tisdagen berättade den rödgröna landstings­majoriteten att de vill höja skatten med 50 öre per ­intjänad hundralapp. Förändrade utjämningssystem, lågkonjunktur och i övrigt sänkta skatter anger de ansvariga som orsaker. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill vara ärliga mot väljarna i Kalmar län och säga som det är.

YA - 16 jun 14 kl. 03:58

Svåra konsten att reformera skatten

Det yttersta syftet med all mänsklig aktivitet är att den ska utgöra underlag för beskattning.
Så kan man sammanfatta huvudprincipen för det svenska skattesystemet. Allt som rör sig ska beskattas.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 07:00

"Höj attraktiviteten - inte skatten"

Foto: Tommy Svensson
En ansvarsfull och ordningsam ekonomi är viktig för kommunen, men den ska inte stabiliseras med skattehöjningar, det anser Kristdemokraternas gruppledare Christina Anefur Borglund.
Det har de senaste åren genomförts stora investeringar i kommunen och vid årsskiftet höjdes den kommunala skatten i Kristianstad med 60 öre.Kristianstads kommun har den näst högsta skattesatsen i Skåne.

BT - 07 sep 14 kl. 07:46

Boråsare: Höj skatten ? för barnens bästa

Boråsarna har tröttnat på överfulla förskolor och brister i skolan. 68 procent vill höja skatten i Borås om pengarna går till förskolan och skolan. ”Jag är inte förvånad”, säger Ida Legnemark (V).

Skånskan - 29 nov 16 kl. 16:00

Skatten höjs i Skurup

Skurup På tisdagen beslutade kommunfullmäktige i Skurup att höja skatten med 40 öre.
Det är en uppgörelse mellan S-minoritetsstyre och Moderaterna. ERWP.

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 20:35

”Håll ihop majoriteten, höj skatten och ligg på Löfven.”

Majoriteten i Malmö verkar spricka, i varje fall i sin nuvarande form. Orsaken är att Vänsterpartiet säger nej till nedskärningar i de kommunala verksamheterna som de andra majoritetspartierna – Socialdemokraterna och Miljöpartiet – anser behöver göras för att hålla ordning på ekonomin. Många kommuners ekonomi är hårt ansträngd efter nio års i stort sett uteblivna höjningar av statsbidragen till kommunerna.

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 15 kl. 20:35

”Håll ihop majoriteten, höj skatten och ligg på Löfven.”

Majoriteten i Malmö verkar spricka, i varje fall i sin nuvarande form. Orsaken är att Vänsterpartiet säger nej till nedskärningar i de kommunala verksamheterna som de andra majoritetspartierna – Socialdemokraterna och Miljöpartiet – anser behöver göras för att hålla ordning på ekonomin. Många kommuners ekonomi är hårt ansträngd efter nio års i stort sett uteblivna höjningar av statsbidragen till kommunerna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.