Corren > Nyheter

Thursday, 22 October, 03:13

Corren - 16 okt 20 kl. 19:35

Färre djur på svenska bondgårdarAntalet djur i det svenska lantbruket har minskat på ett år, visar en undersökning av perioden mellan juni i fjol och juni i år..
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, djurpå svenska , bondgårdar
Helsingborgs Dagblad - 05 jun 12 kl. 19:40

Färre tågvärdar drabbar funktionshindrade

Med färre tågvärdar ökar risken för funktionsnedsatta, exempelvis rullstolsburna, att bli utan hjälp vid av och påstigning på Öresundstågen. Men Skånetrafiken tror att värdarna klarar jobbet trots att de blir färre..

DalaDemokraten - 25 jan 13 kl. 14:54

Länsstyrelsen kontrollerar bondgårdar

Under året ska Länsstyrelsen göra ungefär 70 oanmälda kontroller för att se hur bönder i Dalarna sköter märkning och dokumentation av sina djur..

GöteborgsPosten - 01 jul 14 kl. 21:56

"Gravida borde ut på bondgårdar"

Är du gravid? Åk ut på landet och besök en bondgård. Då minskar risken att barnet blir allergiskt..

YLE - 09 maj 18 kl. 04:53

Dagisbarn fick lära sig om matens väg till butikshyllan – besök på bondgårdar ovanliga

Dagisbarn som besöker en bondgård hör inte till vanligheterna. På tisdagen fick i alla fall förskolebarnen från Solbackens daghem i Smedsby hälsa på familjen Maras gård i Vikby i Korsholm..

Corren - 07 dec 15 kl. 13:24

Diesel stals på bondgårdar

Tre gårdar i Skänningetrakten har haft besök av inbrottstjuvar i helgen..

Nerikes Allehanda - 02 jun 20 kl. 05:58

Länsveterinären: Ovanligt med allvarliga brister på bondgårdar: ”Mycket vanligare med sällskapsdjur”

Tolv av länets gårdar uppvisade under 2019 allvarliga brister i djurhållningen. En så allvarligt....

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 18:33

Färre tågvärdar oroar DHR

DHR Skåne reagerar starkt på Skånetrafikens beslut att minska antalet tågvärdar på Öresundstågen som körs av Veolia Transport. Vilka konsekvenser som neddragningen kan få för funktionsnedsatta belyste vi i torsdagens tidning då rullstolsburna Lena Sjöwall berättade om sina erfarenheter från tågresande.1979 kom lagen om handkappanpassad kollektivtrafik..

UNT - 27 feb 13 kl. 22:22

Färre elever skördar offer

Minskat antal elever skördar nu offer bland skolorna. Friskolekoncernen JB Education lägger ner eller överlåter sju gymnasieskolor och en grundskola till hösten. Till hösten nästa år stängs kommunala Ale gymnasium.

Sydsvenskan - 16 apr 16 kl. 13:05

Få har besökt en bondgård

Snart är det dags för kosläpp, en vårattraktion som lockar allt fler besökare till svenska bondgårdar. Förra året kom 165 000 till gårdar runt om i landet för att se hur korna rusar ut till sitt grönbete.Och intresset för jordbruk är stort, trots att tre av tio svenskar aldrig har besökt en bondgård.

YLE - 02 apr 16 kl. 08:11

De gamla bondgårdarna i Österbotten är eftertraktade

Nätverket för Österbottengårdar består av experter och husägare. Nu vill man växa, speciellt bland småföretagare som skulle kunna ge råd och genomföra traditionellt husbygge både på insidan och utsidan. Man letar bland annat och letar efter möbelbyggare, inredare och formgivare.

Expressen - 17 dec 18 kl. 19:57

Mandelmanns tuffa sommar – tvingades nödslakta flera djur

Det var en svår sommar för landets bondgårdar, när den extrema hettan tvingade svenska bönder att ta till åtgärder för att få verksamheten att gå runt.TV4-paret Gustav och Marie Mandelmann har tvingats slakta flera djur för att det ska gå runt på bondgården.– Hela sommaren fick vi gå och ta träd och ge till korna så att de inte skulle svälta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.