SR > Nyheter

Sunday, 25 October, 08:51

SR - 16 okt 20 kl. 19:26

Kommun ville dela ut vite för trängsel – får bakläxaGöteborgs kommun får bakläxa i ett ärende där man krävde 75 000 kronor i vite av en restaurang. Enligt kommunen hade restaurangen inte gjort tillräckligt för att det skulle vara en meter avstängd mellan gästerna. Men Förvaltningsrätten anser att det kravet är för ospecifikt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Förvaltningsrätten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunville , delaut , viteför , trängselfår , bakläxa
Barometern - 12 okt 17 kl. 06:00

KD-politikern Jimmy Loord vill se satsning på viltstängsel

I år har hittills över 3000 viltolyckor inträffat i Kalmar län, varav 210 i Nybro kommun. Med mer viltstängsel hade en hel del av dessa kunnat undvikas, menar KD-politikern Jimmy Loord..

Barometern - 02 sep 13 kl. 08:28

Hästägare hotas av vite

Länsstyrelsen är inte nöjd med hur en häst­ägare sköter sina djur. Nu hotas ägaren av vite på 10 000 kronor. Den 20 augusti 2012 fick en hästägare i?

Trelleborgs Allehanda - 02 aug 12 kl. 10:30

Stängsel stoppar stegen

Ett stängsel hindrar allmänheten från att promenera längs stranden vid Fredshög i Vellinge kommun, precis vid gränsen mot Trelleborg. Det kan röra sig om ett olovligt stängsel som satts upp i strid mot bestämmelserna om strandskydd.
Stängslet som satts upp vid Fredshög har anmälts till Vellinge kommun.?

Sydöstran - 18 nov 15 kl. 11:35

Djurägare hotas med vite

När länsstyrelsen kom för att göra en kontroll på en bondgård i Ronneby kommun hittade man ett 20-tal kor som hade rymt genom ett trasigt stängsel. Man hittade även metallskrot i kornas ligghall, och flera undernärda katter påträffades. Nu har djurägaren fått ett föreläggande..

SmålandsPosten - 13 jan 14 kl. 06:43

Stängsel saknas utmed stambanan

Det saknas skyddsstängsel på flera platser utmed södra stambanan i centrala Älmhult.
– Uppsättning av stängsel ligger i våra planer, säger Lars Ekman, trafiksäkerhetsexpert, Trafikverket. Tågtrafiken är tät på södra stambanan och sedan den 15 december rullar också Krösatågen på samma spår genom Älmhult.

Kristianstadsbladet - 25 maj 13 kl. 09:00

Krav på mer viltstängsel

Markägare och jakträttsinnehavare kräver viltstängsel längs riksväg 23, från kommungränsen vid Osby till trafikplats Östanå förbi Hästveda.
Viltolycksfrekvensen på riksväg 19/23 runt Helgådalen och Tydingesjön var temat då markägare och jakträttsinnehavare till jaktområden i närheten senast samlades. Bakom initiativet stod Gräsko, Glimåkra älgskötselområde, där runt 40 jaktlag ansvarar för cirka 15 000 hektar.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 20:00

Stängsel och övergång ska minska viltolyckorna

SVEDALA Arbetet med att sätta upp viltstängsel längs 108:an är i slutfasen, ekodukten i Börringe över E65 invigs i april och nu väntar försöksprojektet med sensorer som varnar för vilt.
Men fortfarande är runt 300 vilda djur årligen involverade i trafikolyckor enbart i Svedala kommun.De senaste fem åren har strax under 300 rådjur, hjortar, vildsvin och några älgar korsat vägar i Svedala kommun och orsakat trafikolyckor.

Expressen - 21 jul 20 kl. 21:19

Krogen riskerar vite på 75 000 kr – efter trängsel

Flera restauranger fick anmärkningar efter helgens trängselkontroller.Nu riskerar Le Pain Français Bistro böter på 75 000 kronor om inte adekvata åtgärder vitas, skriver GP.– Om de inte åtgärdar bristerna kommer vi efter vårt nästa besök att skriva till domstolen och be dem utdöma vite, säger Anna Ledin, direktör på Miljöförvaltningen, till GP..

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:00

Nytt stängsel ska hindra dödsolyckor

Foto: Tommy Svensson
Målet är att halvera antalet omkomna i järnvägstrafiken fram till 2020. Trafikverket sätter nu upp stängsel vid spåret på särskilt olycksdrabbade sträckor, bland annat i Bromölla.
De senaste veckorna har kraftiga stängsel monterats upp vid järnvägsbron i Bromölla samt efter plankorsningen på Storgatan i riktning mot Gualöv.

YLE - 08 dec 15 kl. 05:37

Nytt älgstängsel vid omfartvägen i Kvevlax

Trafikverket ändrar sig och bygger älgstängsel längs förlängningen av Smedsby omfartsväg. Platsen har varit olycksdrabbad. Så sent som under hösten uppmärksammade Yle Österbotten att den knappt tre kilometer långa sträckan mellan Stormossen och Logsets fabrik i Kvevlax saknar älgstängsel.

Sydsvenskan - 22 sep 15 kl. 07:48

Viltstängsel stoppar inte älghopp

Viltstängsel är långt ifrån någon garanti för att bilister ska slippa älgmöten. En frisk, vuxen älg hoppar lätt över vanliga viltstängsel på två meter, enligt Erik Andersson, älgexpert vid Sveriges Lantbruksuniversitet.— Det är häpnadsväckande hur smidigt och elegant en stillastående älg hoppar över viltstängslet, det har jag nämligen själv sett, säger han till Sveriges radio P4 Kronoberg apropå en olycka i helgen då en 20-årig kvinna från Ljungby kommun avled efter en älgkrock.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Al Qaida-ledare uppges ha dödats i Afghanistan

I Afghanistan uppger militär att en högt uppsatt ledare för terrornätverket Al Qaida dödats..

SR - 1 timme sedan

Man fastnande i skorsten

I Gävle fick räddningstjänsten i natt rycka ut och rädda en man som fastnat i en skorsten i centrala Gävle, skriver polisen på sin hemsida..

SR - 2 timmar sedan

Chile röstar om en ny grundlag

Idag håller Chile en historisk folkomröstning. Över 14 miljoner röstberättigade kommer att bestämma om landet ska få en ny konstitution, som ersätter den som militärdiktaturen införde för 40 år sen..

SR - 2 timmar sedan

Arabländer kräver bojkott av franska varor

I flera länder i arabvärlden sprider sig nu kravet på bojkott av franska varor..

SR - 4 timmar sedan

Inget stopp för dagmammor

Förslaget om att införa ett etableringsstopp för pedagogisk omsorg, alltså dagmammor och familjedaghem ser inte ut att kunna bli verklighet. Enbart Vänsterpartiet vill ha ett stopp för pedagogisk omsorg..

SR - 5 timmar sedan

Paket från Kina blir dyrare när kemikalieskatt införs

Postnord kommer att höja deklarationsavgiften för att e-handla från länder utanför EU, till exempel Kina, när den nya kemikalieskatten på kläder och skor införs 2022. Avgiften kan hamna på uppemot 200 kronor, jämfört med dagens 75 kronor..

SR - 6 timmar sedan

ICAN: "En historisk milstope"

Nu står det klart att FN:s konvention om kärnvapenförbud kommer att börja börja gälla den 22 januari..

SR - 11 timmar sedan

Frankrike och Turkiet i diplomatisk bråk

En diplomatisk konflikt har blossat upp mellan Turkiet och Frankrike.

SR - 12 timmar sedan

Ny havsström har upptäckts

Forskare vid Universitetet i Bergen har upptäckt en hittills okänd havsström som sträcker sig öster om Island ner mot Färöarna..

SR - 14 timmar sedan

Vintern är här – och så även ishalkan

Den första meteorologiska vintern har kommit till Sverige. Från Trerikesröset i norr till Åre i söder har dygnsmedeltemperaturen varit noll grader eller lägre i minst fem dygn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.