Nerikes Allehanda > Nyheter

Thursday, 29 October, 15:50

Nerikes Allehanda - 16 okt 20 kl. 19:21

Vi har glömt vilken status ockultismen hade: ”Helt normalt med budskap från utomjordingar och döda släktingar”Konstnären Hilma af Klint upplever just nu en renässans. Som många kvinnor har hon fått vänta....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Hilma, Klint

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har glömtvilken , status, ockultismenhade , Helt, normalt, med budskap från utomjordingar och döda släktingar
YA - 02 feb 12 kl. 06:31

Läraryrkets låga status är problemet

Företag som driver friskolor måste skriva in i bolagsordningen att de inte har ett vinstsyfte. Det förslaget kommer från tre ledande miljöpartister för att skärpa kraven på friskolor.
Mats Pertoft, partiets ledamot i friskolekommittén, menar att förslaget inte förändrar Miljöpartiets tidigare politik utan att man skärper och förtydligar partiets linje.?

Sydsvenskan - 08 jun 11 kl. 17:52

Replik: "Kunskapsskolan höjer lärarnas status"

Utvärdering och forskning ska leda till en skola med fokus på kunskap. Det är vägen till höjd status för läraryrket, skriver Margareta Pålsson (M) ordförande i utbildningsutskottet.
I en debattartikel hävdar pedagogikprofessor Dennis Beach med flera att de senaste årens skoldebatt varit skadlig (7.

Trelleborgs Allehanda - 18 feb 11 kl. 12:08

Vad vill ni göra för att höja lärarnas status?

Vad planerar ni att göra i er kommun för att höja läraryrkets status? Det undrar fyra lokala företrädare från Lärarnas Riksförbund i ett öppet brev till politikerna i Trelleborgs, Vellinge och Svedala kommuner.
Ombud ifrån alla kommuner i landet samlades på Lärarnas Riksförbunds utbildningsdagar 24?

SmålandsPosten - 26 jun 13 kl. 06:42

Viktiga steg för att höja läraryrkets status

Med hjälp av den nya lärarutbildningen och införandet av lärarlegitimation ska yrkets status höjas. Moderaterna föreslår även en helt ny karriärstjänst som lärarhandledare, skriver riksdagsledamot Johan Hultberg (M). Resultaten i den svenska­ skolan är tyvärr långt ifrån så bra som de borde­ vara.

Dagen - 09 mar 12 kl. 03:00

SD: Ge ofödda juridisk status

Sverigedemokraterna är ensamma om att vilja ge ofödda barn status som brottsoffer. Det skriver tre av partiets riksdags-ledamöter.

Våld som riktar sig mot gravida kvinnor och deras ofödda barn är ett allvarligt samhällsproblem.

Skånskan - 24 jun 16 kl. 11:00

Han vill ge status åt skolkockarna

Personligt 31-årige Rasmus Dahl kockade på fina restauranger i Köpenhamn, och innan dess i Malmö. Men de tuffa arbetstiderna funkade inte längre när sonen Julian kom. De senaste två åren har han mättat elever och personal på Petriskolan.

Sydsvenskan - 20 apr 11 kl. 06:30

Hög ålder ger hög status i Irak

I Irak har de äldsta högst status. Det är dem släkten rådfrågar och visar mest respekt. Det menar makarna Hiat Jabor och Abed Amiri, som nu bor i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 12 kl. 13:15

Status Quo gör actionfilm

Det är inte helt ovanligt för artister att göra egna spelfilmer, The Spice Girls och The Beatles har gjort det innan. Men en "James Bond"-liknande rulle av rockveteranerna i Status Quo är antagligen ganska unikt. Enligt NME ska filmen heta "Bula Quo" och innehålla 12 klassiska Status Quo-låtar..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 08:50

Höjd status till Astras gonorrémedel


Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett Astra Zeneca:s nya antibiotikasubstans AZD0914 mot gonorré "fast track"- och "QIDP-status", något som väntas skynda på ett eventuellt godkännande.Könssjukdomen gonorré blir allt svårare att behandla, på grund av resistens. Enligt Astra Zeneca tillhör AZD0914 en helt ny grupp av molekyler som kan komma att bli ett kraftfullt vapen mot sjukdomen.

BT - 03 jun 14 kl. 08:50

Höjd status till Astras gonorrémedel

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett Astra Zeneca:s nya antibiotikasubstans AZD0914 mot gonorré "fast track"- och "QIDP-status", något som väntas skynda på ett eventuellt godkännande. Könssjukdomen gonorré blir allt svårare att behandla, på grund av resistens. Enligt Astra Zeneca tillhör AZD0914 en helt ny grupp av molekyler som kan komma att bli ett kraftfullt vapen mot sjukdomen.

Expressen - 1 timme sedan

Åttabarnsmamman Kelly överger Trump: Helt väck

TAMPA. I våras var Kelly Johnson en åttabarnsmamma som stöttade Trump och hade två jobb för att få pengarna att räcka. Sen kom coronakrisen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.