Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 23 October, 09:44

Sydsvenskan - 16 okt 20 kl. 19:00

”Många var så trasiga – både barn och föräldrar”Hermodsdalsskolan minns tiden då barn trodde att brandlarmet varnade för bomber..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många var , trasiga, både, barnoch , föräldrar
Sydsvenskan - 19 jan 13 kl. 06:30

Somliga går i trasiga skor medan vi blundar och sover sött.

Det här vet jag: Jag vet att det finns familjer som inte har pengar att fira jul för, ingen gran, inga klappar, ingen skinka. De finns. Jag har mött dem på församlingens julfirande.

Sydsvenskan - 19 jan 13 kl. 06:30

Somliga går i trasiga skor

Det här vet jag: Jag vet att det finns familjer som inte har pengar att fira jul för, ingen gran, inga klappar, ingen skinka. De finns. Jag har mött dem på församlingens julfirande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hennes hjälteinsatts räddade barn i varm bil

En kvinna i USA agerade utan att tveka när ett barn var instängt i en bil på en parkering en varm dag. Det var ingen förälder eller annan person som såg efter barnet i närheten så kvinnan slog in fönstret på bilen, skriver kctv5.LÄS MER: Låser in sig i en bil – för att visa att barn och hundar är mesarDet var ungefär 30 grader varmt ute när hon slog sönder en ruta på bilen som barnet lämnats i.

YLE - 23 maj 15 kl. 07:00

"Vi kastade ut den trasiga strömmingsskötan..."

Hon bläddrar ivrigt i det slitna fotoalbumet. Mycket av vardagen efter kriget handlade om fiske, som ett komplement till livsmedel på kort. Det finns inga foton på ett av hennes stora fiskeminnen men minnesbilderna har inte bleknat.

SvD - 04 sep 16 kl. 07:15

Föräldralösa barn kommer till vår räddning

De är unga, saknar föräldrar och sammanhang och dyker med jämna mellanrum upp i litteraturen och på bio för att skapa sitt eget öde och ställa saker tillrätta. Det går en röd tråd från Mose i vassen, via Dickens trasiga barn, till dagens Batman och Lisbeth Salander..

GöteborgsPosten - 04 aug 18 kl. 15:08

Lantgård för barn utsatt för skadegörelse

När personalen kom till Emaus lantgård på lördagsmorgonen fann man krossade fönsterrutor, klotter och trasiga lås.
– Det är jättetråkigt. Det är ju barn som rör sig här så glaskross är verkligen inte roligt, säger enhetschef Charlotte Gerd..

Barometern - 16 jul 19 kl. 12:31

Barn utsatt för allvarliga missförhållande

Ett barn i förskoleåldern från Nybro har farit illa på ett familjehem. Några tecken på missförhållanden var att barnet bar smutsiga kläder och trasiga skor. Nybro kommun har brustit i hanteringen av familjeplaceringen..

Alliansfritt Sverige - 05 sep 11 kl. 17:00

Tandhälsan hos barn: klassmarkör
TANDHÄLSA. Barns tandhälsa är fortfarande en klassmarkör:Danderyd har 21,3 procent av 19-åringarna hål i tänderna jämfört med 52,1 procent i Rinkeby-Kista, enligt Svenska Dagbladet.Moderaterna i Täby har tidigare dryftat att fattiga inte behöver mer än 20 tänder, vilket fick oss att knåpa ihop bilden ovan.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

13. Godnattsagor för barn som dricker

Vissa dagar, efter vissa telefonsamtal med Mahrokh, var en promenad utan mål det enda som kunde lugna Zohreh. Hon gick bara ut i Tehran och ju längre hon gick desto osynligare kände hon sig. Och ju osynligare hon kände sig, desto lättare blev hennes steg.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stockholms rulltrappor trasiga – då hjälpte "crossfitarna" till

STOCKHOLM. 39 rulltrappor i Stockholms tunnelbana står still och resenärer tvingas gå upp för de höga trappstegen. I vissa fall är det så många som 180 steg.

ÖstersundsPosten - 12 apr 15 kl. 11:07

Barn riskerar skadas i badhuset som är i uselt skick

Badhuset, som har många år på nacken, är en populär samlingsplats för barnen i Mörsil och används dessutom av skolan. Men anläggningen är i dåligt skick. Inte minst finns det problem med trasiga kakelplattor där barnen kan skada sig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.