GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 20 October, 05:19

GöteborgsPosten - 16 okt 20 kl. 10:58

Daimler gasar påTyska biljätten Daimler lyfter på Frankfurtbörsen efter gårdagens omvända vinstvarning. Aktien är upp drygt fyra procent efter att efterfrågan på lyxbilar ökat betydligt mer än förväntat. Resultatet före skatt blev 3,07 miljarder euro medan analytiker i snitt förutspått 2,14 miljarder euro, enligt Refinitiv..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Daimler, Frankfurtbörsen, Refinitiv

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Daimler, gasar
Dagens PS - 18 feb 18 kl. 12:25

Hemliga dokument avslöjar fuskmjukvara på Daimler

Mjukvara kan ha hjälpt Daimler att klara amerikanska utsläppstester. Det rapporterar den tyska tidningen Bild am Sonntag och hänvisar till hemliga dokument, enligt Reuters. Amerikanska utredare har funnit flera mjukvarufunktioner som hjälpt Daimler-bilarna att klara testerna, däribland en funktion som stängde av bilens utsläppsrengöring efter att bilen kört i 26 kilometer.

Dagens PS - 13 jul 17 kl. 12:45

Daimler anklagas för avgasfusk

Enligt TT, som hänvisar till Süddeutsche Zeitung, riskerar Daimler nu att ”hamna i blåsväder som kan likställas med Volkswagens utsläppsskandal från 2015”. Daimler misstänks ha sålt över en miljon dieselbilar med felaktiga avgasvärden mellan 2008 och 2016, framgår det. Det handlar enligt åklagaren bland annat om Mercedes-bilar och andra fordon som sålts i Europa och USA.

Dagens PS - 28 feb 18 kl. 08:36

Komplex derivatstruktur bakom Daimler-affär

Kinesiska Geely verkar ha genomfört sitt intåg i den tyska fordonskoncernen Daimler med en komplex derivatstrukturaffär. Enligt uppgifter till Bloomberg News har kineserna genomfört en så kallad collar trade, en strategi som minskar risken i affären genom en serie av derivat-affärer. I korthet går en collar ut på att man köper säljoptioner och säljer köpoptioner med förfall samma dag.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 08:10

Daimler går bättre än väntat


Den tyska fordonstillverkaren Daimler redovisar ett vinstras på 41 procent för andra kvartalet, men resultatet var bättre än väntat.Jämförelsen med fjolåret haltar då Daimler under andra kvartalet 2013 drog in 3,2 miljarder dollar på försäljningen av koncernens andel i flygplanstillverkaren EADS.Rensat för engångsposter lyfte koncernens rörelseresultat (ebit) 12 procent till 2,46 miljarder euro under årets andra kvartal jämfört med samma period i fjol.

TA - 23 jul 14 kl. 08:10

Daimler går bättre än väntat


Den tyska fordonstillverkaren Daimler redovisar ett vinstras på 41 procent för andra kvartalet, men resultatet var bättre än väntat.Jämförelsen med fjolåret haltar då Daimler under andra kvartalet 2013 drog in 3,2 miljarder dollar på försäljningen av koncernens andel i flygplanstillverkaren EADS.Rensat för engångsposter lyfte koncernens rörelseresultat (ebit) 12 procent till 2,46 miljarder euro under årets andra kvartal jämfört med samma period i fjol.

BT - 23 jul 14 kl. 08:10

Daimler går bättre än väntat

Den tyska fordonstillverkaren Daimler redovisar ett vinstras på 41 procent för andra kvartalet, men resultatet var bättre än väntat. Jämförelsen med fjolåret haltar då Daimler under andra kvartalet 2013 drog in 3,2 miljarder dollar på försäljningen av koncernens andel i flygplanstillverkaren EADS.Rensat för engångsposter lyfte koncernens rörelseresultat (ebit) 12 procent till 2,46 miljarder euro under årets andra kvartal jämfört med samma period i fjol.

DI - 03 feb 18 kl. 09:35

Geely sägs vilja köpa delar av Daimler

Kinesiska Geely sägs vilja köpa 3-5 procent av biltillverkaren Daimler. Det rapporterar Handelsblatt med hänvisning till källor. Li Shufu som grundat Daimler har en relation som går långt tillbaka vad gäller Mercedes-Benz, vilket är bildivisionen inom Daimler.

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 09:50

Daimler skrotar expansionsplaner i Iran

Daimler överger sina expansionsplaner i Iran mot bakgrund av nya amerikanska sanktioner som i dag påförts landet. Det uppger bolaget till Reuters. Daimler etablerade ett samriskbolag med iranska fordonstillverkaren och återförsäljaren Iran Khodro tidigt under 2016 avseende tillverkning och distribution av Mercedes-Benz fordon i landet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinstfall för Daimler

Den tyska fordonstillverkaren Daimler redovisar ett vinstfall på 13 procent till 2,24 miljarder euro för årets andra kvartal. Nedgången blev dock inte lika kraftig som befarat. Analytiker hade inför onsdagens delårsrapport i snitt räknat med att vinsten skulle falla till 2,16 miljarder euro.

Kristianstadsbladet - 22 jan 13 kl. 13:59

TitanX tar hem stororder hos Daimler

Foto: Scanpix
TitanX, som har en fabrik i Mjällby, har tagit hem en stororder hos Daimler. Den är värd två miljarder kronor och gör att företaget ska starta en ny fabrik i Mexiko.
TitanX kommer att tillverka 100 procent av motorkylarmoduler till Daimler trucks, som gör märket Mercedes, i Nordamerika.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 13 kl. 08:48

Rekordintäkter för Daimler

Efter rekordhöga intäkter och fler sålda bilar än något tidigare år redovisade den tyska biltillverkaren Daimler på torsdagen en nettovinst på motsvarande 55,8 miljarder kronor för 2012 ? åtta procent mer än året innan. ?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.