UNT > Nyheter

Friday, 23 October, 11:10

UNT - 16 okt 20 kl. 17:30

Amanda Linds uppmaning: Fortsätt prioritera kulturPå fredagen besökte kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) Tierp där Kulturskolan, arbete med lokalt kulturarv och skolmotion var ämnen för dagen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Linds, Amanda Lind, Kulturskolan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amanda, Linds, uppmaning, Fortsätt, prioritera, kultur
Cornucopia - 03 aug 20 kl. 13:37

Jonas Gardell kräver kulturminister Amanda Linds (MP) avgång

I en omfattande kulturkrönika (som faktist handlar om kultur, kultursida till trots) hos Expressen kräver författaren och artisten Jonas Gardell  kulturminister Amanda Linds (MP) avgång. Detta då hon inte kunnat försvara kulturarbetarna eller ens svara på frågor om varför det är okej med ett fullsatt flygplan eller fulla köpcentrum, men inte okej med en teatersalong eller varför det är förbjudet att låta en artist uppträda på en restaurang, men i övrigt ha samma mängd gäster utan en artist. Förbjudet.

Expressen - 22 jan 19 kl. 14:42

Amanda Linds liv verkar så trevligt

Varför vill man bli kulturminister, ett uppdrag som innebär ständigt arbete och kritik?
Martina Montelius undrar över Amanda Linds drivkraft när hon i stället kunde lajva och umgås med sin leviterande konstnärsmake..

SR - 01 apr 19 kl. 11:28

Stefan Löfven om Amanda Linds Dramaten-möte: Inget märkligt

Statsminister Stefan Löfven kommenterar Amanda Linds agerande kring turerna på Dramaten..

Expressen - 22 jan 19 kl. 16:43

Amanda Linds liv – innan hon blev yngsta ministern

Sveriges nya kulturminister är legitimerad psykolog, gift med en konstnär – och har under en tid studerat naturmedicin på folkhögskola.Intresset för miljöpartisten Amanda Lind, 38, varit enormt.– Man ska inte tacka ja till kulturministerposten om man inte är beredd på debatt, säger Amanda Lind i ”Studio Ett”..

Expressen - 23 jan 19 kl. 14:19

Amanda Linds make: ”Jag har varit konstnär i 30 år”

Sveriges nya kulturminister Amanda Lind (MP) har väckt stort intresse. Hon lever ihop med multikonstnären Björn Ola Lind, som sysslar med film och experimentell konst. Björn Ola Lind är intresserad av ursprungsbefolkningar och är själv upptagen som en del av den australiska ursprungsbefolkningen aboriginerna.

Expressen - 02 apr 19 kl. 23:19

Amanda Linds lönelyft – med en miljon kronor

När kulturminister Amanda Lind tillträdde sin nya tjänst gjorde hon en rejäl löneökning.Miljöpartisten tjänar numera tre gånger mer än hennes tidigare årslön, rapporterar SVD..

SmålandsPosten - 29 jan 20 kl. 14:57

Till Amanda Linds försvar

Stackars Amanda Lind. Det är inte lätt att vara kulturminister i Sverige. Inte ens om man är miljöpartist och sociologiskt godkänd av kultureliten.

Dagens Media - 10 jun 20 kl. 07:51

Amanda Linds svar till Gratistidningarna

Gratistidningarna vill att även de ta omfattas av presstödet. ”När det gäller det ordinarie press- och mediestödet så bygger det på en bred politisk överenskommelse”, skriver kultur- och demokratiminister Amanda Lind..

Expressen - 03 aug 20 kl. 19:48

Amanda Linds svar på Jonas Gardells kritik

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) svarar nu på kritiken efter att Jonas Gardell krävt hennes avgång i en debattartikel på Expressens kultursida.– Precis som Jonas Gardell är jag oroad över situationen kulturen är i. Jag kommer inte avgå, säger hon.

SVT - 30 okt 13 kl. 18:56

Mårts uppmaning: ?Fortsätt jobba!?

Sveriges förbundskapten i ishockey menar att loppet inte är kört om man inte blir uttagen. ? TV-pucken är ett litet steg i en ung killes dröm.

SVT - 21 jan 19 kl. 21:33

Jan Björklund: Amanda Lind måste ta avstånd från Kaplan

Kritiken mot nytillträdde kulturministern Amanda Linds hyllning till den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan fortsätter. Nu menar Liberalernas partiledare Jan Björklund att Lind måste ta avstånd från Kaplans agerande i samband med att han avgick 2015..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.