PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 29 October, 08:06

PrivataAffärer - 16 okt 20 kl. 14:49

Hertz aktie rusar 75 procent efter säkrad finansieringUtvecklingen följer efter det att Hertz under sommaren stod för ett uppmärksammat försök att dra nytta av en plötslig och verksamhetsmässigt oförklarlig rusning i bolagets aktiekurs genom att emittera aktier. Försöket stoppades av den amerikanska finansinspektionen SEC, med hänvisning till att bolaget var bankrutt och lämnat in en så kallad konkursansökan enligt kapitel 11. ”Denna nya finansiering kommer lösgöra flexibilitet att navigera genom pandemins påverkan på turism- och resenäringen”, säger vd Paul Stone. Hertz kommer nyttja 1 miljard dollar av den finansiering som nu säkrats genomlåntill fordonsinköp och 800 miljoner dollar till den löpande verksamheten. Hyrbilsbolagets aktie rusade runt 75 procent i den amerikanska förhandeln på fredagen efter beske
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hertz, SEC, Paul Stone

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hertz, aktie, rusar75 procent efter , säkrad, finansiering
DI - 22 jun 15 kl. 09:21

PA Resources rusar på börsen efter säkrad finansiering

PA Resources har nått en överenskommelse med sina största kreditgivare om finansieringen för resten av 2015. Aktien rusar på börsen..

Dagens PS - 14 nov 18 kl. 09:14

AFV tipsar om het tillväxt-aktie

Telenor har framtida tillväxt säkrad och lönsamhet som brädar branschen, skriver Affärsvärlden i en analys. Tidningen ser aktien som en billig exponering mot Asien och noterar att efter försäljningen av operatörsverksamheten i Central- och Östeuropa hämtas nu knappt hälften av intäkterna och tre femtedelar av kassaflödet från asiatisk operatörsverksamhet. ”Denna spännande portfölj ger god riskspridning över unga befolkningar som konsumerar alltmer mobiltjänster: från mognande Thailand och Malaysia via Pakistan till framtidsmarknader som Bangladesh och Myanmar”, skriver tidningen.

Cornucopia - 08 aug 18 kl. 09:33

Musk trött på blankarnas lögner - erbjuder sig köpa ut Tesla från börsen

Teslas VD gick igår ut med att finansiering är säkrad för att köpa ut Tesla från börsen. VD:n är trött på att blankarna ljuger och baktalar bolagets produkter, och utanför börsen skulle man därmed slippa dessa lögner om bolaget och därtill få arbetsro och slippa kvartalskapitalismen. 420 USD per aktie uppges vara nivån för att köpa ut de som inte vill vara kvar.

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 14:37

JP Morgan sänker Teslas riktkurs med 36 procent

JP Morgan höjde riktkursen från just 195 till 308 dollar den 8 augusti, dagen efter Teslas vd och storägare Elon Musks kontroversiella tweet om att han övervägde att köpa ut bolaget från börsen kring kursnivåer om 420 dollar per aktie och att finansieringen för detta redan var säkrad. ”Vår tolkning av de efterföljande händelserna gör att vi tror att finansieringen inte var säkrad för en transaktion som skulle ta bolaget till privat miljö, inte heller att det fanns ett formellt förslag”, skriver JP Morgan. Investmentbanken påminner att Elon Musk i ett blogginlägg några dagar efter den omtalade tweeten skrev att den saudiska investeringsfonden hade efterfrågat mer information om hur Tesla skulle köpas ut från börsen.

PrivataAffärer - 19 mar 19 kl. 09:21

SEC anmäler Musk igen

Det framgår av en anmälan från SEC till domstolen för New Yorks södra distrikt daterad den 18 mars. I uppgörelsen från i fjol, som bland annat innebar att Elon Musk fick avgå som ordförande i utbyte mot att vissa utredningsinsatser om bedrägeri lades på is, ingick att hans tweets skulle kräva godkännande av SEC. Det har Elon Musk brutit mot, menar myndigheten.

PrivataAffärer - 25 jun 20 kl. 13:00

Här är Handelsbankens nya sektorfavoriter

Det defensiva valet inom basindustrin är Boliden. Aktien är attraktivt värderad, inte minst med tanke på Bolidens vinstkvalitet och tillväxtmöjligheterna. Handelsbanken tror att Boliden kan återta sin ställning som högutdelare under 2020-2021, med en total direktavkastning på 6 procent.

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 09:55

Munter öppning i Stockholm

Stockholmsbörsen öppnar klart uppåt i linje med de ledande börserna i Europa. Vid klockan 9.40 hade OMXS-index stigit 1,7 procent.

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 15 kl. 09:55

Munter öppning i Stockholm

Stockholmsbörsen öppnar klart uppåt i linje med de ledande börserna i Europa. Vid klockan 9.40 hade OMXS-index stigit 1,7 procent.

SmålandsPosten - 01 okt 14 kl. 07:15

Skandalös behandling av Emigrantinstitutet

Emigrantinstitutet hamnade verkligen i skärselden när dess styrelse försvarade ändamålsparagrafen om institutets nationella och internationella inriktning gentemot ett kommunalt och provinsiellt aktiebolag styrt av politiker, skriver Ulf Beijbom. Det är lätt att imponeras när man ser bilder och namn på dem som undertecknat lördagens avsiktsförklaring för Emigrantinstitutets be­varande i Växjö. Dock falnar intrycket en aning genom att flera av undertecknarna sällan­ eller aldrig satt sin fot i institutets arkiv eller ­bibliotek.

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 19:13

Elon Musk köper ut Tesla från börsen?

Teslas vd och storägare Elon Musk säger sig vara beredd att köpa ut elbilstillverkaren från börsen och ska ha säkrat finansiering för en sådan affär. ”Överväger att köpa ut Tesla vid 420 dollar. Finansiering säkrad”, skriver Musk på Twitter.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 07:27

Elon Musk har anlitat Morgan Stanley inför köp

Teslas vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley för att personligen ge honom råd kring ett utköp av företaget, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Under tisdagen upphörde banken med sin bevakning av Tesla utan att ange varför, vilket gör att sanningshalten med Bloombergs källor ökar. Morgan Stanley har annars tidigare jobbat med Tesla i form av garant och är själva en av företagets 20 största aktieägare med 0,6 procent av kapitalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.