Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 05:29

Cornucopia - 16 okt 20 kl. 12:32

Rätten att vara anonym - och rätten att inte tas på allvar som anonymMed anledning av ett uppmärksammat fall av fall från de högsta av höjder och tillhörande häxprocess1.,, så ifrågasätter många - särskilt inom bidragsmedia som förr hade monopol på anonymitet via källskydd - möjligheten att skriva anonymt på Internet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Internet, Sven Svensson, Torkel Brötanund Hängbuk Bertilsvärd, Men, Om, Hamid Zafar, Zafar, Torbjörn Jerlerups, Internetålder

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättenatt vara , anonymoch , rättenatt inte , tas, på allvar som anonym
Skånskan - 23 jan 17 kl. 09:45

Asylrätten måste avskaffas!

ERWP.fif(1)Asylrätten måste avskaffas och ett bättre system tas fram som ersättning. Det finns inget annat val längre.

BT - 24 okt 14 kl. 13:02

Två morddömda frias av hovrätten

De båda männen ska enligt Lunds tingsrätt ha strypt en 31-årig man från Landskrona med en stålvajer och bränt hans kropp. De två männen, 27 och 28 år gamla, dömdes för mord till 18 års fängelse och utvisning. Men hovrätten friar dem helt.

Cornucopia - 10 mar 20 kl. 13:14

Gästinlägg: Nödvärnsrätten i Sverige

Nedanstående är ett gästinlägg och långläsning författat av twitterprofilen Ridefixer, tillika åklagare någonstans i Sverige.

Mot bakgrund av den senare tidens debatt om nödvärnsrätt i Sverige har jag fått den stora äran och förtroendet av Lars Wilderäng att beskriva nödvärnsrätten och den enskilde medborgarens rätt att försvara sig mot brottsligt angrepp.
En polisbil.

BT - 25 apr 13 kl. 11:38

Hovrätten dömer Mangs till livstids fängelse

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Mangs greps och häktades i november 2010, efter en serie skottdåd i Malmö, som främst riktades mot människor med invandrarbakgrund. Han kom att kallas "serieskytt och "en ny laserman".

BT - 24 jun 13 kl. 11:52

Hovrätten skärper dom mot 25-årig kidnappare i Göteborg

Hovrätten för Västra Sverige skärper straffet för den 25-årige mannen. Mannen döms till tre år och sex månaders fängelse för olaga frihetsberövande, misshandel, olaga hot och barnpornografibrott. I dag föll hovrättens dom mot den 25-årige man som i november förra året kidnappade en nioårig flicka i Göteborg.

BT - 27 maj 14 kl. 14:47

Kokaindömd släpps av hovrätten

En 41-årig man som dömdes till 18 års fängelse i en stor kokainhärva, har släppts av hovrätten, skriver dn.se. 41-åringen som dömdes till 18 års fängelse i en stor kokainhärva, har släppts av hovrätten, skriver dn.

YLE - 30 mar 17 kl. 09:15

Hovrätten skärpte domen mot bluffläkaren Esa Laiho

Hovrätten har skärpt domen mot bluffläkaren Esa Laiho. Han dömdes nu till fem års ovillkorligt fängelse, och ska omedelbart fängslas. Hovrätten skärpte tingsrättens dom med ett halvt år.

Kristianstadsbladet - 17 apr 13 kl. 12:04

Hovrätten fastställer straff för Hammarrånare

Hovrätten ändrar inte de långa fängelsestraffen för rånarna, som bakband och misshandlade ett äldre par i Hammar.
Tingsrättens dom överklagades av parterna. På onsdagsförmiddagen meddelade hovrätten sin dom.

YLE - 02 feb 15 kl. 12:24

Hovrätten ändrade inte på ockerdom i Närpes

Hovrätten ändrade inte på den dom i ett ockerfall som tingsrätten utdömt för en närpesbo. Mannen som är av vietnamesisk härkomst har arbetat som arbetsledare i ett växthus i Närpes. Arbetsledaren hade skaffat arbetstagare till ett växthus i Närpes från Vietnam och åtalet i tingsrätten gällde både grovt ocker och människohandel i flera fall åren 2008-2012.

Alingsås tidning - 29 okt 16 kl. 05:30

Orätt av rätten – anser rätten

Kammarrätten sätter stopp för en av tingsrätten i Alingsås övervakningskameror.
Alingsås tingsrätt har ett antal övervakningskameror, både inne i byggnaden på Södra Ringgatan, men också exteriört. Hur många är en hemlighet ”av säkerhetsskäl”, säger Peter Dyrhede, IT- och säkerhetssamordnade på Alingsås tingsrätt.

YLE - 27 jun 13 kl. 11:26

Hovrätten skärpte Auers dom

Hovrätten i Åbo har skärpt fängelsedomen för sexualbrott mot Anneli Auer. Hovrätten förlängde fängelsestraffet till sju år och sex månader i fängelse. Tingsrätten hade dömt henne till tio år i fängelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.