Realtid > Ekonomi

Sunday, 25 October, 21:00

Realtid - 16 okt 20 kl. 07:24

Danske Bank: "Förtroendet för inflationsmålet eroderas"Danske Bank har uppdaterat sina prognoser och räknar nu med att inflationen håller sig under 1 procent i genomsnitt till åtminstone 2022..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Bank, Förtroendet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, Bank, quot;Förtroendetför , inflationsmålet, eroderas"
PrivataAffärer - 03 jan 20 kl. 08:07

Danske Bank spår ”tillväxtrecession”

”På många sätt påminner situation om den 2012 under ‘eurokrisen’, då kvartalsvis BNP-tillväxt sjönk strax under noll en period. Vi räknar med en repris på detta de kommande kvartalen”, skriver banken. Sveriges BNP väntas öka 0,9 procent i år och 1,5 procent 2021.

Ekonomistas - 28 okt 13 kl. 09:40

Hur kan Finansutskottet och andra avgöra om Riksbanken uppfyller eller åsidosätter inflationsmålet?

Hur kan Finansutskottet och andra avgöra om Riksbanken uppfyller eller åsidosätter sitt prisstabilitetsmål? Riksbanken har ju inte perfekt kontroll över inflationen och inflationen kan inte alltid ligga precis på målet. Jo, genom att jämföra genomsnittlig inflation under en längre period med inflationsmålet och även jämföra med andra länder med inflationsmål för att avgöra vad som är möjligt.

DI - 12 aug 15 kl. 22:15

Experterna: Inflationsmålet eldar på bostadspriserna

Inflationsmålet måste moderniseras. Det är beskedet från Danske Bank Markets-cheferna Johanna Norberg och Joakim Anjou, som anser att dagens mål om en inflation på 2 procent är alldeles för begränsat. Istället borde Sverige anamma en modell i stil med exempelvis USA:s inflationsmål som också tar hänsyn till sysselsättningen..

DI - 26 feb 19 kl. 16:36

Danske Bank: Fortsatt små löneökningar bäddar för svag krona

Om inte löneökningar tar fart måste en svag krona driva upp inflationen till Riksbankens mål. Det säger Danske Banks svenska chefsekonom Michael Grahn som hoppas på en debatt om hur inflationsmålet ska se ut i framtiden..

DI - 08 feb 18 kl. 07:59

Bank of Japan räknar med lång resa mot inflationsmålet

Bank of Japan är fortfarande långt ifrån inflationsmålet på 2 procent och kommer fortsätta med kraftfulla lättnader..

Affärsvärlden - 11 okt 16 kl. 08:53

BOJ: Tar längre tid att nå inflationsmålet

Bank of Japans chef Haruhiko Kuroda indikerade i helgen att det kan ta till år 2018 innan de når inflationsmålet. "Det kan ta några fler månader innan vi når 2-procentsmålet. Vi behöver titta nog på all relevant statistik innan vi ändrar prognosen.

Affärsvärlden - 11 mar 13 kl. 07:22

BOJ: Viktigaste uppgiften att möta inflationsmålet

Den blivande BOJ-chefen Haruhiko Kuroda sade i en utfrågning i det japanska parlamentets överhus på måndagen att Bank of Japan är mycket viktig för att få slut på deflationen i Japan och BOJ:s viktigaste uppgift blir att möta inflationsmålet på 2 procent..

Affärsvärlden - 28 okt 13 kl. 07:24

BOJ köper obligationer tills inflationsmålet är uppnått

Bank of Japan kommer att fortsätta att köpa obligationer till dess att inflationsmålet, 2 procent, är uppnått..

SvD - 14 jan 15 kl. 05:47

Bank of Japan: Svårt att nå inflationsmålet

Nedgången i oljepriset gör det alltmer osäkert om Bank of Japan kommer att nå sitt inflationsmål under nästa budgetår, som startar den 1 april..

DI - 13 jan 15 kl. 06:30

Japan: Vi fixar inte inflationsmålet

Den japanska regeringens inflationsprognos visar på svårigheten för Bank of Japan att nå sitt inflationsmål på 2 procent under budgetåret 2015..

DI - 03 sep 15 kl. 06:02

Japan: Det kommer ta tid att nå inflationsmålet

Japan kommer troligen inte att nå sitt inflationsmål på 2 procent under de närmaste två och ett halvt åren då privatkonsumtionen förblir svag och Kinas inbromsning slår mot exporten. Det sade Takahide Kiuchi, ledamot i Bank of Japans styrelse, på torsdagen enligt Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.