Resume > Ekonomi

Thursday, 22 October, 16:23

Resume - 15 okt 20 kl. 16:37

Kritiska annonser om Amazon stoppades av lokaltidningen: ”Vi belades med munkavle”Den vänsterorienterade intresseorganisationen Skiftet driver en kampanj för att få Amazon att teckna kollektivavtal inför etableringen i Eskilstuna. Men när rörelsen ville annonsera utomhus och i Sörmlands medias tidningar – bland annat med ett montage där Jeff Bezos håller i en plastflaska med urin – blev svaret nej..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Amazon, Skiftet, Eskilstuna, Sörmlands, Jeff Bezos

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiska, annonserom , Amazon, stoppadesav , lokaltidningenVi , belades, med munkavle
DI - 25 apr 18 kl. 19:22

Amazon och Alphabet handelsstoppade i New York

Handeln i Googles moderbolag Alphabet och Amazon stoppades på onsdagskvällen svensk tid på New York-börsen. Anledningen uppges vara ett tekniskt fel, uppger börsen på sin hemsida..

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 12:16

Nej till annonser i Amazon Alexa

Nyligen tackade Amazon nej till att låta sin AI Alexa leverera annonser i den smarta högtalaren Echo som börjar finnas i allt fler hushåll världen över. Det har länge spekulerats i hur annonser ska kunna levereras när det endast finns ett röstinterface, men nu får vi helt enkelt vänta med svaret på den frågan. Däremot är det relevant att fundera på hur länge Amazon kommer kunna stå emot annonsmarknaden.

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 13:01

Amazon lanserar eget retargeting-verktyg för bannerannonser

E-handelsjätten Amazon fortsätter expandera sin annonsverksamhet och kommer enligt uppgifter från Bloomberg att inom kort lansera ett eget verktyg för retargeting-annonser som ska kunna konkurrera med Google och Criteo. Förra året växte Amazons annonsverksamhet med 60 % till hela 1,7 miljarder dollar (nästan 15 miljarder kronor). Nu fortsätter de sin aggressiva expansion och enligt uppgifter som Bloomberg kommit över testar Amazon just nu sitt eget verktyg som ska låta företag få ut Amazon-annonser på andra plattformar på nätet.

Dagensanalys.se - 30 jun 16 kl. 16:00

Har Amazon kommit på hur man når ut med annonser – eller blir det en flopp

Köp billigare Anroid-smartphones mot att få reklam på din låsskärm. Detta är vad E-handelsjätten Amazon nu tänker börja med för att öka mängden sålda varor på sin sajt och samtidigt nå ut med annonser och erbjudanden. Har man kommit på en framtidslösning – eller kommer detta att floppa?

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 08:49

Amazon satsar stort på digitala annonser

Amazon vill öka sina digitala intäkter nästa år och har därför i det tysta jobbat med olika reklamprodukter inom sin portfölj. Det uppger annonsköpare och teknikpartners som varit i kontakt med företaget, rapporterar CNBC. Konversationerna som de haft med Amazon ska ha avhandlat nya annonsmöjligheter på bolagets e-handelsplats och videoprodukter, enligt uppgift.

Dagensanalys.se - 24 jul 17 kl. 13:31

Mindshare och POSSIBLE lanserar optimiseringslösning för Amazon

Företagen Mindshare och POSSIBLE går nu ihop i ett projekt för att hjälpa företag att optimera sina annonsinsatser på de många plattformar som Amazon förfogar över. Genom samarbetet kan företaget dra nytta av sina respektive styrkor. Mindshare har expertkompetens inom mediaplanering, annonsköp, dataanalys och annonsstrategi, medan POSSIBLE är experter på e-handel, dataanalys och kreativ intelligens.

Dagensanalys.se - 20 nov 19 kl. 09:18

Amazons musiktjänst blir gratis med annonser

Amazon släpper nu sin musiktjänst Amazon Music i flera länder. Tjänsten är gratis och kan på sikt bli en utmanare till Spotify. Amazon Music lanserades i april i år.

Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:25

Amazon börjar bli en seriös annonsplattform

Facebook och Google är jättarna inom annonsering på nätet men andra aktörer börjar vakna och en av dessa är Amazon. Bara under sista kvaretalet förra året drog Amazon in 3,4 miljarder dollar på annonsering vilket bara är en bråkdel av deras totala intäkter. Under 2018 hade Amazon en total intäkt om 232 miljarder dollar, en ökning med nära 31 procent från 2017.

Dagensanalys.se - 27 okt 17 kl. 10:34

Se upp nu kommer Amazon – deras annonsverksamhet omsätter nu 8 miljarder kronor

Amazon satsar på annonser och det går riktigt bra, alla etablerade aktörer i annonsbranschen bör se upp om de kommer till Sverige. I sin resultatrapport för tredje kvartalet. Visar att Amazon att de har ”andra stora intäkter” vilket i huvudsak består av annonsförsäljning (och i mycket mindre utsträckning deras kreditkortsföretag).

Dagensanalys.se - 10 mar 16 kl. 09:30

Inga annonser i Amazons nya streamade TV – serie – men kanske gör de något ännu bättre?

Amazon debuterade sin streamingserie ”Style Code Live” i tisdags med kända profiler som Frankie Grande från Big Brother, Rachel Smith från Good Morning America och Lyndsey Rodrigues känd från Total Request Live. Tots att showen är helt digital fanns inga annonser så långt ögat nådde. Variety skrev i en artikel att Amazons ny grepp är att inte använda traditionell annonser “just nu”.

Dagensanalys.se - 10 apr 17 kl. 09:31

Amazon börjar på allvar konkurrera med Google och Facebook

Som vi tidigare skrivit om har Amazon börjat bygga sina annonsmuskler, och nu kommer siffror som visar vartåt det lutar. Amazon kommer inom kort på allvar börja konkurrera med Google och Facebook om annonsörernas pengar. En prognos från Morgan Stanley som kom nu i förra veckan visar på att Amazon kommer dra in över 5 miljarder dollar i annonspengar redan nästa år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.