Resume > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 12:13

Resume - 15 okt 20 kl. 14:31

Byråer kritiska mot gratisarbete i offentliga upphandlingarFör den byrå som vill vinna en offentlig upphandling hör det inte till ovanligheterna att de tvingas göra obetalt arbete värt hundratusentals kronor. ”Ingen skulle tillåta att en kund inom det privata näringslivet agerar på det här sättet, varför skulle det vara annorlunda inom det offentliga?” säger Johanna Bergbom, byråchef på Kusinerna..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Johanna Bergbom, Kusinerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byråer, kritiskamot , gratisarbetei , offentliga, upphandlingar
Barometern - 17 feb 18 kl. 08:20

Johan Winsell: Bekämpa onödig byråkrati

Mycket fungerar väldigt bra i Sverige. Vissa saker kan jag dock reta mig på. All byråkrati inom den offentliga sfären är ett exempel..

Politologerna - 30 okt 14 kl. 06:53

Skäl att lita på offentliga tjänstemän som ”demokratins väktare”?

Under sensommaren 2014 gick professor Lennart Lundquist bort. Lundquist var professor, och nästan alltid seminarieledare, under min tid som doktorand i Lund. Han betydde en hel del för mig och min utveckling som forskare.

Skånskan - 04 nov 15 kl. 14:00

Många kritiska mot medborgarförslag

ESLÖV Tanken var att möjligheten till medborgarförslag skulle minska glappet mellan väljare och folkvalda. Men när förslagslämnarna själva fick utvärdera systemet var många kritiska.
”Klantigt”, ”byråkratiskt” och till och med ”förnedrande” blev några av svaren på frågorna i den enkät som kommunen skickade ut.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

Dagens Media - 08 apr 19 kl. 11:33

”Man ber om gratisarbete i överkant”

DAGENS MEDIA MAGASIN. Det genomförs för många dåliga mediebyråpitcher. ”I många pitcher ber man till exempel om hela årsstrategier, vilket jag tycker är en överdrift”, säger Johanna Alanko, byråchef på Adon..

Dagens Media - 08 apr 19 kl. 11:33

”Man ber om gratisarbete i överkant”

DAGENS MEDIA MAGASIN. Det genomförs för många dåliga mediebyråpitcher. ”I många pitcher ber man till exempel om hela årsstrategier, vilket jag tycker är en överdrift”, säger Johanna Alanko, byråchef på Adon..

YLE - 01 apr 17 kl. 05:33

Egenanställda är de nya laglösa - vi listar fyra saker som kan gå fel i byråkratidjungeln

Ungefär 75 000 finländare jobbar som egenanställda, eller så kallade lättföretagare. Deras status på arbetsmarknaden är ändå oklar och ibland behandlas de som företagare, ibland som anställda. Det här kan leda till att de blir utan arbetslöshetsersättning eller inte får startpeng för företagare.

Skånskan - 29 feb 20 kl. 08:30

Kritiska föräldrar får inte gehör

hurva Det blir inga förändringar i resursfördelningssystemet till kommunens förskolor efter att föräldrar varit kritiska mot låg bemanning.Det var i augusti förra året som föräldrar till barn på Bokebo förskola i Hurva reagerade på uppgifter om att det skulle kunna bli endast två vuxna på 14 barn till hösten, något som från rektorns håll förklarades med budgetprioriteringar under året och svårigheter att hitta vikarier. Föräldrarna nöjde sig inte med det svaret utan samlade in namnunderskrifter och lämnade in ett så kallat e-förslag, ett slags medborgarförslag, till kommunen.

Kristianstadsbladet - 25 nov 13 kl. 20:14

Politiker tar avstånd från PR-byrå


Politikerna i Göteborgs fastighetsnämnd vill ha alla kort på bordet om hur ansvariga tjänstemän köpt råd från PR-byrån JKL. Råden har bland annat gått ut på att försvåra mediernas granskning av vad kommunens representanter gjort vid fastighetsmässan i Cannes.Nämnden beslöt på måndagen att kräva en skriftlig redogörelse från tjänstemännen.

BT - 25 nov 13 kl. 20:16

Politiker tar avstånd från PR-byrå

Politikerna i Göteborgs fastighetsnämnd vill ha alla kort på bordet om hur ansvariga tjänstemän köpt råd från PR-byrån JKL. Råden har bland annat gått ut på att försvåra mediernas granskning av vad kommunens representanter gjort vid fastighetsmässan i Cannes. Nämnden beslöt på måndagen att kräva en skriftlig redogörelse från tjänstemännen.

Dagensanalys.se - 16 mar 17 kl. 12:53

Danska digitala byrån Kruso öppnar nytt i Malmö

Fokus på digitala komplicerade lösningar i premium segmentet är drivkraften för nyöppnade tech-byrån Kruso i Malmö. Lotten Holmgren kommer att leda byrån som är en del av den danska verksamheten med samma namn. ”Vi är övertygade att det finns en marknad för en byrå som samlar expertkompetens nära kunden och som med erfarenhet och flexibilitet har förmågan att effektivt lösa kritiska uppdrag för kunden utan att någonsin kompromissa med kvaliteten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.