Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 19:26

Cornucopia - 15 okt 20 kl. 11:04

Har Facebook i Luleå betalat kemikalieskatt och kassettavgift till CopySwede?Nu när Sveriges el ska exporteras som Internettjänster åt internationella icke skattebetalande Internetjättars enorma serverhallar, som förbrukar el motsvarande tre svenska kärnkraftreaktorer, så bör man fråga sig om dessa betalat den viktbaserade kemikalieskatten på de hundratusentals datorerna i serverhallarna, och kassettavgiften till CopySwede för allt lagringsutrymme? Eller slipper Internetjättarna även detta?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Facebook, Luleå, CopySwede, Sveriges, Internettjänster, Internetjättars, Internetjättarna, KemikalieskattUpphovsrättsorganisationen Copyswede, Sverige, Per Gessle, Amazon, Google, Eskilstuna, Staffanstorp

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har Facebooki , Luleå, betalat, kemikalieskattoch , kassettavgifttill , CopySwede
Dagensanalys.se - 09 aug 16 kl. 09:22

Facebook utökar sin bevakning av OS

Facebook utökar sin bevakning av OS 2016. Det blir mer video, live-uppdateringar och interaktiva tjänster genom bots. Facebook har till och med gått så långt att det betalat atleter som Michael Phelps för att använda Facebook Live i OS-byn.

Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 09:48

Facebook Error igen – De betalar tillbaka för mobila videoannonser som man har betalat för men som inte har synts

Såpan kring Facebook och deras felaktiga statistik tycks aldrig ta slut. Nu har deras videoannonser spelats upp trots att de inte har varit synliga på skärmen. ”Noll procent viewability som annonsörerna har betalat för.

Dagensanalys.se - 02 aug 16 kl. 10:50

Nu testar Facebook annonser i Facebook Live

Facebook Live har blivit ett allt mer viktigt sätt att kommunicera i det sociala nätverket då algoritmerna ger livesändningarna en högre ranking för att visas i det sociala nätverket. Nu när Facebook har fått igång användandet av Facebook Live börjar de givetvis att testa olika annonsformat så att de kan kapitalisera på användarna. Facebook har börjat köra tester av mid-roll videoannonser i deras live videosändningar tillsammans med deras främsta publiceringspartners, bekräftade Facebook under måndagen.

Dagensanalys.se - 22 jun 16 kl. 09:32

Facebook har betalat över 400 miljoner kronor till dem som använder Facebook Live

Facebook har spenderat över 50 miljoner dollar på cirka 140 medieföretag och kändisar, det rapporterar The Wall Street Journal. De olika digitala förlagen inkluderar framträdande nyhetskanaler som The New York Times, och CNN samt kändisar som Gordon Ramsey, Kevin Hart, Deepak Chopra och NFL-quarterback Russell Wilson. Vissa samarbetsavtal ligger på över 1 miljon dollar, dessa har erbjudits till 17 företag, med specifika priser som baseras på ett förlags – eller personens – erfarenhet med videoformat och engagemang.

Dagensanalys.se - 09 apr 18 kl. 13:55

Facebook vill stoppa fula valkampanjer

Facebook kommer nu att börja märka alla politiska och annonser och åsikter som annonseras och visa vem det är som har betalat för dem, det kommer att kräva alla som vill annonsera om politik eller åsikter måste verifiera deras identitet och plats. Facebook vill troligen få bukt med problem med ”köpta” valkampanjer och falsk propaganda genom att det skall vara tydligt vem som betalar för inlägget. Facebook säger att den nya märkningen kommer att visas på annonser senare under våren.

Dagensanalys.se - 20 jul 16 kl. 11:14

Så tänker Facebook ta över TV-nyheterna

Flera undersökningar som vi skrivit om här på Dagensanalys.se pekar på att sociala medier (läs: Facebook) är en ökande källa för nyhetsrapporteringen för många, i synnerhet dem under 35. Nu ser vi hur Facebook stärker sin ställning som nyhetsleverantör i samband med att man tecknat ett avtal kring livesändningar med nyhetskanalen ABC News.

Dagensanalys.se - 01 feb 17 kl. 13:26

Facebook fortsätter att sno från Snapchat – nu kommer sponsrade filter till Facebook

Vi har skrivit tidigare om de många idéer som kommer från den yngre utmanaren Snapchat men som dyker upp på Facebook. Nyligen handlade det om en kommande Storiesfunktion (med försvinnande inlägg) och nu rapporteras Facebook vara på gång med att låta företag sponsra AR-filter för selfies på plattformen. Läs mer: Jättarna fortsätter att stjäla Snapchats idéer – nu kommer Stories till Facebook Messenger Uppgifterna kommer från AdAge, som skriver att Facebook har inlett samtal med flera Hollywoodstudios kring möjligheterna för att göra reklam för filmer med olika AR-filter.

Dagensanalys.se - 30 okt 18 kl. 03:53

EU tänker ta i med hårdhandskarna om inte Facebook börjar lyda

Europeiska parlamentet har beslutat att de vill revidera Facebook och granska onlinejätten för att finna om man lever upp till alla nya lagar. Fokus för EU är om Facebook faktiskt följer GDPR – och skyddar personliga uppgifter. Och det vi vet om Facebook är att bolaget lever på att sälja samlade mängder av persondata till annonsörer för att kunna målgruppstyra budskap.

Dagensanalys.se - 01 jul 16 kl. 13:04

Hellre rörliga bilder än text – framgång för video på Facebook

Vi rapporterade nyligen om att Facebook bygger om sin nyhetsflöde för att prioritera uppdateringar från familj och vänner hellre än publicistmaterial. I samband med detta skrev jag om att detta kan främja videoinnehåll på sajten – något som alltså redan verkar vara ett faktum, när nya siffror nu visar att video nu är på stark uppgång. Läs mer: Facebooks nya prioriteringar – hellre vänner än nyheter Undersökningen, utförd av analysföretaget Social Flow, visar något intressant: videoinlägg stod för bara 0,9 procent av de totala inläggen, men 7,15 procent av räckvidden, 5,2 procent ”gilla”-reaktioner och 11,1 procent av alla delningar.

DN - 15 aug 18 kl. 00:49

Bränderna redan ett slagträ i valkampanjer på Facebook

Sverigedemokraterna har betalat Facebook för minst fem inlägg om måndagens bränder.  Även Moderaterna och Kristdemokraterna har betalat för att nå ut med sina budskap om bilbränderna på plattformen, visar DN:s genomgång..

Expressen - 13 aug 19 kl. 21:37

Facebook har betalat för att transkribera användarnas ljudfiler

Facebook har betalat hundratals externa entreprenörer för att transkribera ljudklipp från användare, enligt personer med insyn i affärerna, rapporterar Bloomberg.Företaget har gjort det i smyg och uppger nu att de inte kommer fortsätta med transkriberingarna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.