Resume > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 19:29

Resume - 15 okt 20 kl. 11:12

Rapport: Nästan 2000 fysiska butiker har försvunnit i Sverige de senaste två årenDet har talats om butiksdöd och digitaliseringen driver onekligen en strukturomvandling av den svenska butikshandeln. Nu visar en färsk sammanställning att antalet butiker med sex procent mellan 2017 och 2019 – från 34 297 till 32 351..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RapportNästan , 2000, fysiska, butikerhar , försvunniti , Sverige, de senaste två åren
Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 12:31

Kantar Consulting kommer med ett VR-verktyg för fysiska butiker

För bara en månad sedan startades Kantar Consulting, och nu, en månad senare, kommer de första frukterna ur det nya bolaget. Det nya verktyget gör det möjligt för butiksägare att gå igenom sin butik i en VR-miljö. Genom en koppling till butikens försäljningsdata går det dessutom att justera om varuplaceringen för att optimera försäljningen.

Dagensanalys.se - 16 okt 19 kl. 10:23

Allt från fysiska butiker till influencers är viktiga när konsumenter söker inspiration

Salesforce delar idag med sig av rapporten Connected Shopper som ger viktiga insikter om när och hur konsumenter vill genomföra sina inköp samt vad som driver deras långsiktiga lojalitet. Rapporten avslöjar bland annat att 90 procent av alla nordiska konsumenter planerar att handla i fysiska butiker under kommande shopping-högtider. Samtidigt tänker 54 procent handla mer online än tidigare.

DI - 14 mar 16 kl. 09:55

Skånska sensorer kopplar ihop fysiska butiker med e-handeln

Med sensorer och algoritmer ska varor i fysiska butiker bli lika lätta att spåra som om de funnits i en nätbutik. Nu är Malmöbolaget Batmetrics på väg att stänga en investeringsrunda med kapital från bland annat amerikanska investerare..

Affärsvärlden - 02 maj 17 kl. 08:05

Zalando överväger fysiska butiker

E-handelsjätten Zalando överväger att öppna fysiska butiker i större städer så som London, Paris och Berlin..

IDG - 04 okt 17 kl. 10:04

Jämför priser i fysiska butiker med nya tjänsten Comprado


Comprado vill göra det lättare att jämföra priser, boka och handla varor och tjänster online – fast i fysiska butiker och servicerinrättningar..

Dagensanalys.se - 13 nov 18 kl. 22:33

Hälften kan se en framtid utan fysiska butiker

Mobila enheter är på väg att dominera e-handeln, även i USA. Nära hälften (45 procent) av amerikanska konsumenter anger att mobilen är på väg att bli den mest använda plattformen för shopping på nätet. En ökning om 16% jämfört med förra året.

DN - 11 maj 20 kl. 13:57

MQ:s överlevnadsstrategi – färre fysiska butiker

Den krisdrabbade klädkedjan MQ satsar på en nystart. Företaget, som riskerade konkurs, ska stänga flera fysiska butiker.

Mobil - 29 jun 20 kl. 10:29

Microsoft stänger sina fysiska butiker – satsar online istället

Microsoft stänger nästan alla fysiska butiker världen över..

SR - 21 aug 20 kl. 13:23

Kraftig minskning av bokköp i fysiska butiker

Försäljningen av böcker i fysiska bokhandlar har rasat under pandemin, det visar en ny rapport från Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen..

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 15:23

E-handel beroende av fysiska butiker


E-handeln fortsätter växa. Ständig uppkoppling är en förklaring, liksom bättre integration mellan fysiska och digitala butiker.Det konstaterar Svensk digital handel och HUI Research i sin senaste e-handelsbarometer.

TA - 04 mar 14 kl. 15:31

E-handel beroende av fysiska butiker


E-handeln fortsätter växa. Ständig uppkoppling är en förklaring, liksom bättre integration mellan fysiska och digitala butiker.Det konstaterar Svensk digital handel och HUI Research i sin senaste e-handelsbarometer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.