PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 11:01

PrivataAffärer - 15 okt 20 kl. 11:00

”Kontanter måste skyddas och kompletteras med digitalt alternativ””Riksbanken är redan på god väg med detta arbete, men för att det ska lyckas behövs bland annat ny lagstiftning”, skriver han. Ingves konstaterar att pengarna och sätter vi betalar förändras. För inte så länge sedan dominerade kontanterna, men nu har vi pengar på konton och betalar genom att flytta medel mellan varandras konton. ”Utvecklingen har många fördelar. Men om vi inte anpassar våra pengar och lagstiftningen innebär utvecklingen även risker och potentiella förluster.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ingves, Riksbanken, ECB, Stefan Ingves

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kontantermåste , skyddasoch , kompletterasmed , digitalt, alternativ
NT - 10 mar 17 kl. 14:46

Vården ska kompletteras digitalt

Den 16 mars tar styrelsen för Region Östergötland beslut om att stärka det digitala inslaget i vården..

YLE - 12 maj 16 kl. 14:39

Utbildningsstyrelsen: Digital läsning ska kompletteras med läsning på papper

På Utbildningsstyrelsen har man med intresse följt med rapporteringen om att digitala läsare fokuserar på detaljer, enligt ny amerikansk forskning. Myndigheten kommer att ta det här resultatet i betraktande när man utformar rekommendationer för utbildningen i Finland. Yle Nyheter berättade i tisdags om forskning som kom fram till att de som läser digitalt har en tendens att fokusera på detaljerna i en text på bekostnad av det abstrakta och helhetsbilden.

Cornucopia - 28 feb 18 kl. 16:01

Riksbanken och Ingves vill ha lagskydd för kontanter

Riksbankschefen Stefan Ingves skriver på DN Debatt att möjligheten att använda kontanter bör skyddas via lagstiftning, inte bara för att de allt mer dominerande elektroniska betalningslösningarna med kort och Swish är privata, utan också av beredskapsskäl då kontanter inte är lika sårbara vid samhällsstörningar.
Kontanter. Arkivbild.

Cornucopia - 24 jan 15 kl. 14:44

Hur mycket kontanter har ditt hushåll hemma?

I händelse av strömavbrott slutar kortbetalningar och uttagsautomater att fungera. Neosurvivalisten behöver ha kontanter hemma. Hur mycket kontanter har ditt hushåll i hemmet?

Politikerbloggen - 15 jan 13 kl. 13:30

Hur klarar vi ett digitalt överfall?


DEBATT. Vill man kriga med Sverige och har resurserna – varför då börja med bomber och granater? Det skulle antagligen inte en angripare göra, särskilt inte när det är enklare att skicka oss tillbaka till stenåldern genom att slå ut vår digitala infrastruktur för att sen bara lägga ankar utanför stadshuset och knacka på.

Jönköpingsnytt - 08 jul 20 kl. 21:02

Kontanter allt mer ovanligt – väljer att betala digitalt i stället

Betalar du med kontanter eller med kort? En ny Sifoundersökning, beställd av Bankomat, visar att....

Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 16:15

Mer skog måste skyddas i Sverige – för klimatet och den biologiska mångfalden

Sveriges politiker bör omedelbart agera för att skydda mer skog i Sverige så att produktionsmål och miljömål väger lika. Sverige har genom en portalparagraf i skogsvårdslagen sagt att miljö- och produktionsmålen ska vara jämställda, 50/50, men miljömålet har länge varit i skymundan, skriver debattörerna Kristina Bäck och Amanda Tas vid Föreningen Skydda Skogen. I Sverige är endast ca 5 procent av den produktiva skogsmarken formellt skyddad, varav ca 3 procent är skyddad nedanför den fjällnära gränsen.

Magazin24 - 12 dec 12 kl. 20:21

Nu blir det enklare att betala digitalt

Nu ska det bli mycket enklare att göra kontantlösa betalningar mellan privatpersoner. Swish heter en lösning från flera storbanker. På onsdagen presenterades en nyhet som kan underlätta livet för de som vill slippa kontanter i fickan.

Blekinge Läns tidning - 21 nov 18 kl. 05:00

Svenskarna betalar gärna digitalt

Svenskarnas betalningsvanor blir allt mer digitala. Samtidigt avtar användningen av kontanter. – Utvecklingen får inte gå för snabbt, menar Riksbankens presschef Tomas Lundberg.

SmålandsPosten - 30 mar 19 kl. 05:30

Marknadsaktörer bör inte ha ansvar för kontanter

I en debattartikel i Smålandsposten den 25 mars skriver Monica Haider (S) klokt och insiktsfullt om de problem som den snabba omvandlingen till ett kontantlöst samhälle medför. Hon nämner utmaningar både för den miljon svenskar som lever i digitalt utanförskap och för hela samhällets sårbarhet vid kriser..

Sydsvenskan - 24 sep 19 kl. 21:00

Om alla betalningar ska ske digitalt får vi aldrig vara anonyma

Maria Afzelius: Jag bojkottar ställen som inte tar kontanter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.