DN > Ekonomi

Friday, 23 October, 13:01

DN - 14 okt 20 kl. 18:22

Urbana bönder odlar framtidens mat – mitt i stanDet växer grönsaker så det knakar mellan höghusen runtom i städerna - och nu satsar alltfler på att odla kommersiellt..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Urbana, bönder, odlar, framtidens, matmitt i , stan
YLE - 01 feb 17 kl. 16:37

Framtidens jägare bor i städerna

Allt fler jägare bor i städer och är beredda att betala för till exempel ett jaktveckoslut med kompisarna. Ändrade jaktvanor skapar nya företag på landsbygden som kan syssla med allt från jaktupplevelser till viltsafari och slakteritjänster. Ungefär två tredjedelar av Finlands drygt 300 000 jägare bor nära sina jaktmarker.

DI - 02 jul 15 kl. 16:00

WSP - Hur släpper vi fram de kreativa krafterna i skapandet av framtidens städer?

Morgondagens urbana invånare kräver en stad som är hållbar, tätbyggd, erbjuder bra boende, god kommunikation och en ständigt uppkopplad livsstil. Dessa utmaningar kräver att samhället uppmuntrar innovation och kanaliserar finansiering till de bästa talangerna. Seminariet erbjuder plats till beslutsfattare, experter och nytänkare som diskuterar hur vi släpper lös innovationen för att skapa framtidens hållbara städer..

GöteborgsPosten - 13 jul 19 kl. 05:00

Rörelser som odlar offerskapet i förorten hjälper inte till

Det är inte ur offerskapet och den urbana vreden en emancipation genomförs. Frigörelsen sker vid skolbänken och i förortens bibliotek. Det är där förståelsehorisonten vidgas samtidigt som det är nyckeln in i samhället..

Sydsvenskan - 21 mar 15 kl. 04:00

Anna Hellsten: Jonathan Johansson ger den urbana skånskan en genuint modern röst.

På sitt nya album gör Jonathan Johansson musik så dämpad att den bitvis låter som den är inspelad under vatten. Han är överhuvudtaget en stramare, lite elegantare sort än kamraterna i den smarta svenska samtidspopen: mindre folkhemssoulig än Veronica Maggio, mindre hittig än Oskar Linnros, inte lika yvig som Daniel Adams-Ray. Just där, i den ganska strama ansatsen, ligger också hans stora särart och styrka, det som gör att han hittat en helt egen zon i det gränsland mellan pop, elektronika och r&b som svenska popartister så gärna uppehåller sig i.

Alingsås tidning - 06 aug 17 kl. 11:12

Utmanar den urbana normen

Unga på landsbygden och KulturUngdom presenterar tillsammans utställningen ”Ung kultur utmanar den urbana normen” på Alingsås Kulturhus.
– Enligt normen är allt som händer i storstan bra, det andra är inte lika viktigt, eller av samma värde. Vi vill utmana det, säger Julia Löf, projektledare för utställningen.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 21:23

Så byggs framtidens Kristianstad

Foto: Lasse Ottosson
Forskare, arkitekter och politiker diskuterade Kristianstads stadsomvandling med allmänheten.
Under torsdagen anordnade stadsbyggnadskontoret i Kristianstad ett seminarium som en del av stadens 400-årsfirande. Allmänheten bjöds in för att tillsammans med arkitekter och representanter från kommunen diskutera Kristianstads stadsomvandling.

Vagabond - 29 nov 18 kl. 08:08

Vagabond korar: Världens 25 bästa stränder

Vagabond har rest jorden runt på jakt efter världens bästa stränder. Här är våra 25 favoriter – från romantiska och avlägsna till äventyrliga och urbana..

YLE - 10 jan 17 kl. 10:04

Räddningsverk i mammutklassen ska sköta olyckor i metron och bastubränder på landet

Får Finlands regering som den vill kommer Nyland att ha ett enda räddningsverk i framtiden. Men i nödfall ska du ändå få hjälp, precis som förr. Tanken är att slå ihop Västra Nylands räddningsverk, Östra Nylands räddningsverk, Helsingfors räddningsverk och Mellersta Finlands räddningsverk.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jun 18 kl. 06:01

Fina ord om landsbygden, men händer det någonting?

Alla som bor i lands- och glesbygd vet att den enskilt viktigaste frågan är att utmana den urbana normen, inte bara i ord utan även i handling, skriver Gita Nabavi och Inez Abrahamsson..

Dalarnas tidningar - 25 jul 18 kl. 07:37

Emma Høen Bustos: Tröttsamma politikerfloskler släcker inga bränder – som tur är briljerar svenska folket i krishantering

Jag är från Södermalm i Stockholm, centrum för den urbana medelklassens självgoda livsstilsdyrkan som svenskar utanför huvudstaden så ofta gör sig lustiga över. Fram tills nyligen var torka och....

SmålandsPosten - 15 apr 14 kl. 07:00

Cynism och satir möts i Glasriket

Lokalbefolkningens avståndstagande från teaterns perspektiv på Glasrikekrisen är ett uttryck för såväl bruksandans logik som den lokala uppgivenheten. Kommunalrådets Monica Widnemarks uppbackning av Kostabojkotten i Smålandsposten den 12 april bara förstärker desperationen, skriver Bengt Johannisson, professor, Linnéuniversitetet. Folket i Kosta vill inte roa sig på Torsten Janssons bekostnad utan reser ragg när Regionteatern med satir som metod vill spegla den moderna brukspatronen.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Ägarturbulens med SAS räddningspaket – staten måste öka ägandet

Räddningen av SAS innebär att ägarbilden helt stöps om. Många småsparare avböjde nya aktier, in träder stora räntefonder samtidigt som….

DN - 1 timme sedan

TV3 flyttar till Sverige: ”Kommer att ha en aktiv roll”

TV3 och Viaplay flyttar hem till Sverige efter att ha sänt i över 30 år via Storbritannien..

DN - 1 timme sedan

Så ökar inkomstpensionen nästa år

Nästa år ökar inkomst- och tilläggspensionen med 0,5 procent, enligt nya beräkningar från Pensionsmyndigheten..

DN - 2 timmar sedan

Kommunerna larmar: ”De svagaste drabbas när Arbetsförmedlingen lägger ner kontor”

Sveriges kommuner larmar om ett försämrat stöd från Arbetsförmedlingen i en färsk undersökning från SKR..

DN - 3 timmar sedan

Grannar rasar mot Microsofts bygge av serverhall i Gävle

Trasiga telefonledningar, sönderkörda vägar och brist på vatten har blivit ny vardag för de boende i ett av de områden i Gästrikland där….

DN - 4 timmar sedan

Preemraff i Lysekil söker nytt tillstånd

Vill bygga om en del av anläggning för att kunna fasa in förnybara råvaror..

DN - 6 timmar sedan

Nordea vände till vinst

DN - 18 timmar sedan

Näringsutskottet vill granska turerna kring effektbristen

Regeringens åtgärder mot effektbristen i elnäten i Skåne och Stockholm har kantats av oklarheter..

DN - 19 timmar sedan

18-åriga AI-geniet utmanar Amazon

Oliver Edholm, 18, har trots sin ringa ålder redan beskrivits som ett AI-geni. Stora namn har investerat 25 miljoner kronor i hans bolag….

DN - 23 timmar sedan

Huaweis Nordenchef: Vi har eliminerats på falska grunder

Den kinesiska telekomjätten Huawei överrumplades av beskedet att man svartlistas i den svenska 5G-utrullningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.