PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 24 October, 14:38

PrivataAffärer - 14 okt 20 kl. 16:49

Ny blankare i SASDen sista publika större blankningspositionen i SAS stängdes i början av veckan men nu har fondförvaltaren Kite Lake flaggat för en kort position om 0,54 procent av kapitalet i flygbolaget, motsvarande drygt 2 miljoner aktier. SAS har historiskt varit en flitigt blankad aktie. Som mest var kring 10 procent av kapitalet blankat i början av 2016.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SAS, Kite Lake

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny blankarei , SAS
Resume - 5 timmar sedan

SAS coronakris inifrån: Dramatiska presskonferenser, massuppsägningar och varumärkets nya position

En fredag i slutet av februari upplever kommunikationsdirektör Karin Nyman hur SAS affär är på väg att kraschlanda. Sex månader senare planerar det nordiska flygbolaget för en ny position. Vad betyder styrkan i SAS varumärke i den nya verklighet som har uppstått?.

DI - 04 jul 16 kl. 17:44

Täckta blankningar lyfter SAS

Flygbolaget SAS lyfter på börsen. På måndagen steg aktien med 7,5 procent, bland annat efter att blankare plockat hem vinster..

PrivataAffärer - 02 okt 18 kl. 09:37

Blankare gör brakförlust i Ericsson

AQR:s övriga korta positioner på Stockholmsbörsen utgörs av Tele2, Getinge, Handelsbanken, Atlas Copco samt Millicom, och den totala värdeutvecklingen för denna portfölj är i dagsläget -15,1 procent. Innehaven i Getinge och Handelsbanken noterar plus, medan övriga för tillfället parkerar sig på hedgefondens minuskonto, och där Ericsson sticker ut negativt. Observera att endast korta positioner överstigande 0,5 procent av bolagens kapital finns registrerade och därmed är medräknade.

Affärsvärlden - 29 maj 12 kl. 11:36

Storbanker hjälpte Facebook-blankare

Samtidigt som den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley kämpade för att hålla uppe kursen på Facebook-aktien, så hjälpte Goldman Sachs och JP Morgan blankare genom att låna ut aktier till dem..

DI - 09 jan 15 kl. 19:43

Blankare kan torska 2,4 miljarder på solenergibolag

Blankare kan förlora drygt 2,4 miljarder kronor på ett kinesiskt solenergibolag som ägs av landets femte rikaste man. Det skriver Financial Times..

Affärsvärlden - 04 jun 15 kl. 16:33

Nya blankare flockas kring börsflopparna

Eniro och Elekta har fått varsin ny blankare..

DI - 22 aug 15 kl. 10:14

Känd blankare: Elon Musk bygger ett subprimebolag

Jim Chanos, som är en känd blankare på Wall Street, har tagit en position mot SolarCity, ett solenergibolag som har serieentreprenören Elon Musk som ordförande..

PrivataAffärer - 18 sep 17 kl. 09:27

Blankare oförberedda på Fingerprints vinstvarning

Vid Fingerprints förra vinstvarning hade flera stora blankare ökat exponeringen mot aktien veckorna innan. I dag är läget det motsatta då flera aktörer snarare minskat blankningspositionerna den senaste tiden....

DI - 17 nov 17 kl. 13:36

Intrums storägare i blåsväder – lånar ut aktier till blankare

Handelsbanken Fonder är en av Intrums fem största ägare och spelar en aktiv roll i valberedningen. Samtidigt lånar fondbolaget ut sina aktier till blankare som säljer och trycker ned börskursen. Andra storägare i inkassojätten ifrågasätter agerandet..

DI - 14 mar 18 kl. 18:35

Blankare rusar till H&M

Enligt officiella siffror är 1,7 procent av H&M blankat. Betydligt närmare sanningen är att 13,5 procent av den tillgängliga aktieboken är kort, vilket gjort att blankare tjänat drygt 6,6 miljarder kronor sedan december. ”Det har varit en extraordinärt lönsam handel”, säger blankningsspecialisten Ihor Dusaniwsky..

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 10:55

Aktie i fritt fall på attack från blankare

Amerikanska Samsonite, världens största tillverkare av resväskor, rasade under torsdagen efter att en ny blankare gått till attack mot företaget, skriver Wall Street Journal. Texas-baserade Blue Orca Capital, som lanserades förra månaden, kom ut med en rapport på 48 sidor i vilken man inte visade någon nåd mot sin första blankarkandidat. I den anklagades Samsonite för att spela på att vara en premiumtillverkare när man i själva verket är ett varumärke i mellanprissegmentet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.