Resume > Ekonomi

Thursday, 22 October, 02:33

Resume - 14 okt 20 kl. 15:16

Volvo låter överlevare från trafikolyckor läsa kritik mot säkerhetsbälteTraditioner gör ont att bryta – i början. Det utgår Forsman & Bodenfors ifrån i en ny kampanj, som låter överlevande från bilkrascher läsa upp gammal kritik från när säkerhetsbältet först lanserades..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Forsman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, låter, överlevarefrån , trafikolyckor, läsa, kritikmot , säkerhetsbälte
SR - 20 dec 16 kl. 12:45

Volvo Cars åter delvis svenskt

Idag står det klart att biltillverkaren Volvo Cars åter har fått flera svenska delägare, vid sidan av den kinesiska huvudägaren Geely Holding..

Nyteknik - 12 okt 18 kl. 12:20

Volvo tillåter nya fossilfria bränslet HVO100 – men inte för privatpersoner

I våras påbörjade Volvo ett utvärderingsprojekt kring HVO100. ”Våra analyser har kommit fram till att bilarna betett sig precis som om de tankats med vanlig diesel”, säger Ulf Karlsson på Volvo..

Sydsvenskan - 21 feb 13 kl. 06:30

Volvo låter tusen gå i nytt sparpaket

Tusen tjänstemän och konsulter får se sig om efter andra jobb när Volvo Personvagnar drar åt snaran ytterligare. Att det skulle bli neddragningar var känt, men antalet är aningen värre än väntat..

DI - 04 apr 17 kl. 16:23

Volvo låter de ansvariga löpa

De ansvariga bakom svenskt näringslivs dyraste kartellskandal hittills ser ut att gå fria. Trots att deltagandet i lastbilskartellen utlöste förluster på minst 6,5 miljarder kronor för Volvo och dess aktieägare har bolaget inga planer att ens ta reda på vem som låg bakom..

GT - 20 nov 14 kl. 23:01

Volvo riskerar att böta miljarder för regelbrott

En rad lastbilstillverkare misstänks ha brutit mot EU:s konkurrensregler. Nu riskerar Volvo miljardböter, och faller på börsen, skriver DI.se..

BT - 25 nov 14 kl. 16:48

Miljardsmäll kan drabba Volvo

Volvo avsätter 3,7 miljarder kronor för befarade EU-böter. - Vi tar anklagelserna på största allvar, säger koncernchefen.Det är EU-kommissionen som utreder om Volvo och flera andra lastbilsbolag, däribland Scania, under lång tid kan ha samarbetat om prissättning.

Dagens PS - 19 maj 18 kl. 09:55

TEST: Nya Volvo V60 – Ett steg i rätt riktning men…

I princip spelar det ingen roll vad Volvo lanserar. Deras bilar är fortfarande omåttligt populära bland oss svenskar och förhoppningarna är stora på att nya V60 ska bli den naturliga arvtagaren till ”folkhemsbilen” V70, men jag är lite tveksam. Mycket snyggare än föregångaren.

Dagens PS - 03 apr 19 kl. 07:48

Kartell-skandalen förföljer AB Volvo

Aktiespararna kräver att lastbilsbjässen med vd Martin Lundstedt lägger korten på bordet. ”Det är oacceptabelt att Volvo fortsätter mörka i den här frågan genom att inte utreda hur det här kunde ske och att de som bär ansvaret inte ställs till svars”, säger Mats Mats Ekberg, bolagsbevakare på Aktiespararna, till Dagens Industri. Mats Ekberg är Aktiespararnas representant på Volvostämman i Göteborg i dag, onsdag, och Aktiespararna vill ha svar på hur stor miljardsmäll som väntar Volvo efter den olagliga kartell som lastbilstillverkaren deltog i och som 2016 fick Volvo, enligt Di, att gå med på att betala 6,5 miljarder kronor i böter till EU.

Dagens PS - 30 sep 17 kl. 08:30

Ny Volvo har fått V8-muller

Det skriver Teknikens Värld. Tidningen konstaterar att varje ny Volvo har en ny, trimmad motor, framtagen av tyska trim- och stylingfirman Heico Sportiv. Volvo XC60 – som avtäcktes i våras – är senast i raden av exempel på det.

DI - 30 aug 11 kl. 11:52

Toyota och Volvo säkrast på vägarna

Toyota Avensis och Volvo V70 är säkrast på vägarna. Det rapporterar försäkringsbolaget Folksam i en rapport som utgår från utfallet av verkliga trafikolyckor..

BT - 20 nov 14 kl. 13:03

Volvo misstänks för konkurrensbrott

EU-kommissionen har informerat en rad stora lastbilstillverkare att de misstänks för att ha brutit mot EU:s konkurrensregler. Volvo är ett av de företag som ombetts ge sin syn på situationen. EU-kommissionen nämner i sitt pressmeddelande inga namn, men Volvo meddelar att bolaget mottagit ett så kallat "Statement of objections" från kommissionen, ett formellt steg i utredningen som ger bolagen möjlighet att ge sin syn på situationen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.