PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 00:14

PrivataAffärer - 14 okt 20 kl. 12:21

HSBC: SAS behöver mer kapital trots 95 procents utspädningÄndringen kommer som en följd av en justering i modellen för den rekapitaliseringsplan som SAS just nu genomgår. Denna justering innebär en utspädning om 95 procent för de tidigare ägarna. ”Även om det nya kapitalet ser till att bolaget kommer överleva kan det bli nödvändigt att ta in ytterligare kapital om återhämtningen i efterfrågan går trögare än förväntat”, skriver banken. SAS aktie handlades till 2,18 kr på onsdagen.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
HSBC, SAS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HSBC, SASbehöver , mer, kapitaltrots 95 , procents, utspädning
DI - 25 mar 11 kl. 11:40

Muller: Vi kan behöva mer kapital

Saab Automobile kan behöva mer kapital under 2011. Men knappast genom en stor nyemission, utan snarare genom att dela med sig av teknik från Phoenixplattformen. Det sa bolagets tillförordnade vd Victor Muller på en telekonferens på fredagen..

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 11 kl. 15:48

IMF vill se mer kapital i bankerna

Det behövs mer kapital i många av Europas banker för att återställa marknadens förtroende och minska risken för en ny finanskris, enligt en stabilitetsrapport från Internationella valutafonden (IMF). Enligt fonden har världens banker ett skuldberg på 3 600 miljarder dollar som löper ut inom två år, med mest akut läge i Irland och Tyskland..

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 12 kl. 10:26

Kräver mer kapital i dansk bank

Danmarks centralbank ser ett behov av mer kapital i en dansk bank, enligt nya stresstester. Vilken bank det handlar om offentliggörs dock inte av centralbanken. Danmarks banksektor tampas sedan 2007 med följderna av en kraftig nedgång för fastighetspriser, som bland annat lett till en serie mindre bankkollapser..

Affärsvärlden - 10 feb 14 kl. 14:44

Kinas CBRC beordrar mindre banker att avsätta mer kapital

Kinas banktillsynsmyndighet, CBRC, beordrade landets mindre banker att avsätta mer kapital för att undvika likviditetsbrist, enligt information från tre insatta källor. Det signalerar att oron ökar för att konkurserna kan komma att stiga, enligt Bloomberg..

Realtid - 04 okt 17 kl. 12:01

ECB: Banker ska avsätta mer kapital för dåliga lån

Den Europeiska centralbanken ECB planerar att från början av 2018 begära att banker i euroområdet ska avsätta mer kapital för nya dåliga lån..

Sydsvenskan - 12 maj 20 kl. 09:07

Mer kapital behövs för Bang & Olufsen

Danska hemelektronikföretaget Bang & Olufsen är hårt pressat av coronakrisen och behöver få in mer kapital. Lösningen bolaget nu hoppas på är en nyemission som ska inbringa 400 miljoner danska kronor. Försäljningen har rasat med 26 procent och bolaget h.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 20 kl. 09:07

Mer kapital behövs för Bang & Olufsen

Danska hemelektronikföretaget Bang & Olufsen är hårt pressat av coronakrisen och behöver få in mer kapital. Lösningen bolaget nu hoppas på är en nyemission som ska inbringa 400 miljoner danska kronor. Försäljningen har rasat med 26 procent och bolaget h.

GöteborgsPosten - 12 maj 20 kl. 09:08

Mer kapital behövs för Bang & Olufsen

Danska hemelektronikföretaget Bang & Olufsen är hårt pressat av coronakrisen och behöver få in mer kapital. Lösningen bolaget nu hoppas på är en nyemission som ska inbringa 400 miljoner danska kronor. Försäljningen har rasat med 26 procent och bolaget har sagt upp 115 medarbetare i Danmark samtidigt som bolagsstyrelsen gått med på en lönesänkning på 20 procent.

PrivataAffärer - 10 dec 19 kl. 12:13

HSBC: SAS-aktien är ”översåld”

HSBC sänker riktkursen för SAS till 19:50 kronor från 22:50 kronor, till följd av sänkta prognoser efter bolagets mer pessimistiska guidning i samband med kvartalsrapporten förra veckan. HSBC påpekar att SAS bör gynnas av besked om att Norwegian och Ryanair sänker sin kapacitet på nyckelmarknader. Vidare bör SAS enhetskostnader gynnas av lägre bränslepris, ny strategi kring flygplansflottan samt automation, skriver HSBC.

Affärsvärlden - 10 dec 19 kl. 12:21

HSBC: SAS fortfarande köpvärt

Rekommendation köp kvarstår och HSBC anser att aktien är "översåld"..

DN - 15 jun 20 kl. 09:02

Regeringen stödjer SAS med kapital

Regeringen och samarbetspartierna vill gå in med kapitaltillskott till SAS..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.