PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 19:02

PrivataAffärer - 14 okt 20 kl. 12:00

Blankarna siktar på pandemivinnande bolagNågra av de största blankningspositionerna som tagits upp av hedgefonderna de senaste veckorna har varit inom IT, skriver FT med hänvisning till en Goldman Sachs-notering som skickats runt till kunder. Tidningen hänvisar också till hedgefonden Longleads grundare och chefsanalytiker, Tim Campbell, som riktat sin uppmärksamhet mot bolag som gynnats av karantän och hemarbete under pandemin. ”Orimlig vinsttillväxt” ”Vi har gått kort några ‘över-vinnare’, bolag där vi inte anser att den nuvarande vinsttillväxten är rimlig i det långa loppet”, sade Tim Campbell till tidningen. Bland annat laptop- och PC-tillverkare vars tillväxt inför pandemin var noll eller negativ har nu genomlevt tre kvartal av ”fantastisk tillväxt”, menar han. ”Vi tror ju att de flesta av
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
IT, FT, Goldman Sachs, Longleads, Campbell, Vi, Tim Campbell, PC, Förflyttningen, Morgan Stanleys, Andrew Sheets, Argonaut Capital, Novavax, Inovio, Astra Zeneca, Moderna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blankarna, siktar, pandemivinnande, bolag
DI - 18 apr 11 kl. 14:49

Blankarna siktar på Telia Sonera

Antalet utlånade aktier på Stockholmsbörsen ökade under vecka 15, efter att ha minskat något veckan innan..

PrivataAffärer - 07 feb 18 kl. 13:09

Kommentar: Blankarna svettas i Mycronic

Börsens mest blankade bolag är Mycronic och dagens bokslutsrapport får säkerligen blankarna att svettas. Rapporten var klart över förväntningarna, utdelningen höjs kraftigt och aktien stiger tvåsiffrigt. Mer kan vänta om blankarna nu börjar köpa....

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 11:25

Hernhag: Fem bolag som gynnas av megatrenderna

Mr Larsson: Hej Marcus. Jag är intresserad av de så kallade megatrenderna, har du möjligtvis några bra tips på fyra, fem bolag, svenska eller globala, som du tror har framtiden för sig som man kan äga i många år och som eventuellt har en hyfsad direktavkastning?
Marcus: Hej!

DI - 12 jun 20 kl. 06:59

Blankarna vänder om H&M – siktar in sig på nya offer

Blankarna tycks se ljuset i H&M medan Electrolux-avknoppningen Professional hamnat i skottgluggen..

DI - 28 mar 17 kl. 17:57

Blankarna fortsätter att plocka hem vinsterna i Fingerprint

Kursraset i Fingerprint Cards har resulterat i att blankarna har börjat plocka hem miljonvinsterna. Fingerprint har ramlat ned från att vara börsens mest blankade bolag genom tiderna till att bli omsprunget av Intrum Justitia..

DI - 29 jan 18 kl. 18:13

Blankarna överger Fingerprint

Blankarna fortsätter att överge Fingerprint Cards efter förra veckans vinstvarning. Samtidigt ökar en storblankare i börsens numera mest blankade bolag enligt data från Holdings..

DI - 07 jan 20 kl. 16:24

Tung handelsdag för blankarna i Fingerprint Cards

Blankarna i Nordens näst mest kortade bolag, Fingerprint Cards, hade en tung handelsdag på tisdagen när aktien stärktes….

DI - 09 jan 20 kl. 20:01

Bolag under attack: Blankarna tar nytt järngrepp om Fingerprint

Blankarna stärker sitt grepp om Stockholmsbörsen och biter sig fast i inkassobolaget Intrum och byggbolaget JM trots….

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 12:01

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att aktien rusade över 40 procent.

PrivataAffärer - 06 aug 13 kl. 05:30

Blankarna minskar risken

Många institutionella placerare har under sommaren minskat sina blankningspositioner i svenska bolag och därmed minskat risken i investeringarna. Men det finns och bolag där blankningen ökat....

DI - 26 sep 17 kl. 14:33

Blankarna vädrar blod i Ericsson

På kort tid har de blankarna nästan dubblat sina korta positioner i Ericsson. Nu spekuleras det om blankarna har vittring på en vinstvarning eller nyemission i samband med bolagets nästa rapportsläpp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.