Realtid > Ekonomi

Saturday, 24 October, 03:05

Realtid - 14 okt 20 kl. 10:01

Lägre materiell och social fattigdom i Sverige jämfört med övriga EuropaNy statistik från SCB visar att en lägre andel av befolkningen i Sverige lever i materiell och social fattigdom jämfört med europeiska grannarna..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Europa, SCB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, materielloch , social, fattigdomi , Sverigejämfört med , övriga Europa
DN - 16 okt 18 kl. 11:42

Högre andel äldre riskerar fattigdom

Sverige har lägst andel personer som lever i allvarlig materiell fattigdom i Europa, enligt ny statistik. Samtidigt har Sverige en högre andel äldre som riskerar att hamna i fattigdom jämfört med flera andra länder..

Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

YLE - 16 sep 14 kl. 06:50

Norden bra på social rättvisa

Nivån av social rättvisa i Finland är nästhögst inom EU, efter Sverige. Däremot klarar flera sydeuropeiska länder sig sämre. Det framkommer i ett nytt EU-index för social rättvisa som omfattar alla 28 medlemsländer.

SVT - 16 okt 18 kl. 10:13

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

YLE - 16 okt 18 kl. 18:44

Sju procent av EU:s invånare lever i allvarlig fattigdom - läget mycket ojämnt inom unionen

I genomsnitt sju procent av befolkningen inom Europeiska unionen lever i allvarlig materiell fattigdom, visar den svenska statliga myndigheten SCB:s nya rapport..

SVT Debatt - 26 maj 13 kl. 05:45

Fattigdom är ett problem ? inte inkomstskillnader

OECD-RAPPORT Rapporten om att inkomstskillnaderna i Sverige ökar fick förra veckan många röster att höjas. Men glappet mellan höginkomsttagare och till exempel studenter är ett måste för att föra den politik många vill se i Sverige idag. Inkomstskillnader i sig är alltså inget problem ?

Ekonomistas - 22 feb 17 kl. 09:00

Gymnasiekampanj riskerar öka social snedrekrytering

I detta gästinlägg ifrågasätter Anna Sjögren, docent i nationalekonomi vid Uppsala Center for Labor Studies vid Uppsala universitet, kampanjen ”Din talang” som syftar att påverka elevers gymnasieval.
Inför årets gymnasieval möts elever och föräldrar av kampanjen Din Talang genom vilken Regeringen, LO, Svenskt Näringsliv och Stockholms Gymnasieskolor försöker förmå elever att välja yrkesprogram med budskap som: Pappa vill att jag ska bli ingenjör. Men jag gillar ju att bygga.

Nyheter 24 - 31 okt 11 kl. 12:17

"Fattigdom finns bara i Afrika - inte i Sverige"


RFHL:s förbundssekreterare Per Sternbeck tycker att riksdagsledamoten Isabella Jernbecks (M) uttalande är extremt provocerande. STOCKHOLM. Besöket skulle innebära ett möte med verkligheten hos Riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende (RHFL).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.