Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 24 October, 14:07

Cornucopia - 14 okt 20 kl. 06:58

BREAKING: Amerikanska specialförband övar i Karlskrona skärgård de kommande veckornaDe kommande veckorna kommer amerikanska specialförband från Navy Seals att genomföra övningar i Karlskrona skärgård med stridsbåten CCM, Combatant Craft Medium. Det framgår av en bildanalys av en nyhet på Försvarsmaktens hemsida.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Breaking, Karlskrona, Navy Seals, CCM, Craft Medium, Försvarsmaktens, Gustavsson CCM, Naval Special Warfare Group, Navy SEAL, Special Boat Team, Globemaster, Navy SEALs, CCA, SBT12, SBT20, Blekinge, Ronneby, USA, Karlskronas, Sverige, Sjötransportenheten STE, Särskilda, SOG, Försvarsmakten, Östersjön, Kreml, EU, EES, Karlskronaområdet, Mellansverige, Baltikum, Karlshamn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BREAKINGAmerikanska , specialförband, övari , Karlskrona, skärgårdde , kommande, veckorna
GöteborgsPosten - 14 mar 17 kl. 16:20

Sydkorea: USA:s specialförband övar på att slå ut Nordkoreas toppskikt

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap deltar nu USA:s mest beryktade specialförband i övningar i landet. Målet: Att slå ut Nordkoreas ledarskikt vid en väpnad konflikt..

Cornucopia - 23 aug 20 kl. 17:10

Amerikanskt Herculesplan från amerikanska specialförband landade på Visby - del av Natoövning

Ett amerikanskt militärt transportflygplan i specialförbandsutförande, MC-130J, har landat och startat på Visby flygplats. Det hela var en del av en Natoövning och överflygningen av Gotland hade tillstånd. Ingen personal eller materiel lossades eller lastades, och besättningen lämnade aldrig flygplanet uppger Försvarsmakten i ett svar till bloggen.

Cornucopia - 09 okt 19 kl. 16:04

Ryskt militärt specialförband bakom mord i väst identifierat

Enligt en artikel hos ansedda New York Times har ett ryskt militärt specialförband under den militära underrättelsetjänsten GRU identifierats och namngivits. Förbandet ska bland annat ligga bakom det misslyckade kuppförsöket i Montenegro, insatsen av massförstörelsevapen i engelska Salisbury och mordförsöken på en vapenhandlare i Bulgarien.
Ryska vapen, från research till min roman Höstsol, som har en GRU-operatör som en av huvudpersonerna.

Cornucopia - 28 sep 19 kl. 09:17

Aldrimer.no: Ryska specialförband har utfört rekognosering av nyckelobjekt i Nordnorge

Enligt den norska försvarsbloggen Aldrimer.no har ryska specialförband ("Spetznas") genomfört rekognosering av nyckelobjekt i Nordnorge och Svalbard, samt placerat ut teknisk utrustning för övervakning och inhämtning.
Longyearbyen, Svalbard.

Regeringen - 13 apr 16 kl. 08:59

Peter Hultqvist besökte Försvarsmaktens specialförband

Den 6 april besökte försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med inrikesminister Anders Ygeman och statssekreterare hos statsministern Hans Dahlgren Försvarsmaktens specialförband i Karlsborg. Syftet med besöket var att ge insyn i Specialförbands systemet och dess verksamhet..

Expressen - 30 okt 14 kl. 07:29

Norska specialförband kan skickas till Irak

Norge planerar att skicka soldater till Irak för att hjälpa USA i kampen mot terrororganisationen IS. Enligt nyhetsbyrån NTB kommer ett förslag att läggas fram för stortinget i dag. – Även andra länder i koalitionen som Danmark, Kanada, Italien och Spanien har anmält specialförband till den planerade operationen, säger den före detta soldaten Jack Murphy till norska tidningen Vi Menn..

Cornucopia - 03 jul 19 kl. 10:28

Fjorton döda i brand ombord på rysk specialförband-ubåt

Fjorton ryska sjöofficerare dödades i en brand ombord på en av Ryska federationens kärnreaktordrivna miniubåtar av Losharik-typ. Orsaken ska varit en kortslutning i reaktorutrymmet och är den största ryska dödsfallet inom ubåtsflottan på elva år.Grav på tundran nära Severomorsk.

Expressen - 18 mar 19 kl. 12:46

Här besöker Victoria hemligt specialförband

Kronprinsessan Victoria besökte nyligen något av det hemligaste vi har inom svenska försvaret: specialförbandet. Där fick hon bland annat testa att vara med i ”explosiva inbrytningar” – och hälsa på hundarna.Vad kronprinsessan tyckte om besöket?

DN - 09 maj 14 kl. 14:06

Ögonvittne: Specialförband attackerade polisstation

Polishuset står i brand och på var sin sida om gatan ligger fortfarande två döda kroppar. Efter fredagens sammandrabbning i Mariupol florerar minst två olika versioner om vad som hände..

SVT - 14 feb 20 kl. 06:00

Moa Gammel Ginsburg om rollen i Breaking surface: ”Jag var så rädd att jag hoppade av”

Överlevnadsthrillern Breaking surface utspelar sig under ett vinterdyk i nord-Norge och huvudrollsinnehavaren Moa Gammel Ginsburg gjorde de flesta av sina stunts själv. – Det var fruktansvärt. Jag är ju rädd för djupt vatten på riktigt, säger hon..

Cornucopia - 19 nov 19 kl. 15:39

Försvarsmaktens förslag till nya krigsförband och regementen

Med Försvarsmaktens underlag till den försvarspolitiska propositionen, kan man se vilka krigsförband och nya formella regementen, som föreslås. Lista nedan, och du behöver inte betala en betalvägg för det heller.
Svenskt försvar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.