Realtid > Ekonomi

Thursday, 22 October, 14:54

Realtid - 14 okt 20 kl. 06:29

Lätt för kriminella att utnyttja myndighetsnummer till investeringsbedrägerierTekniken nummer-spoofing är vare sig ny eller olaglig men kan anses problematisk när myndighetsnummer används av kriminella för att begå investeringsbedrägerier. Det råkade Finansinspektionen ut för tidigare under hösten..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättför , kriminellaatt , utnyttja, myndighetsnummertill , investeringsbedrägerier
BT - 11 apr 11 kl. 11:27

Soldater kartläggs av kriminella

Svenska soldater uppmanas att vara särskilt försiktiga med vad de säger och till vem de säger det. Anledningen är att kriminella kan utnyttja informationen för att komma över vapen. ?

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 14:34

Vanligare med kriminella "insiders"


I takt med att samhället blir bättre på att utåt skydda sig mot organiserad brottslighet vill de kriminella i högre utsträckning använda sig av insiders.Ofta handlar det om utnyttja människor som redan är inne i organisationen, men polisen ser också mer utstuderade metoder. - Vi har indikationer på att man medvetet placerar ut personer som är kopplade till kriminella nätverk i olika branscher, säger Andreas Gårdlund vid Rikskriminalpolisen..

SVT - 21 nov 19 kl. 20:24

Så använder sig kriminella av swishmålvakter

Det vanligaste sättet för kriminella att utnyttja ungdomar är genom betalningstjänsten Swish. SVT förklarar hur det går till när kriminella tvättar pengar genom så kallade swishmålvakter..

GT - 2 timmar sedan

Stor polisinsats mot kriminella i Göteborg

På onsdagskvällen genomförde polisen en riktad insats på vägar i närheten av Hjällbo, Bergsjön och Hammarkullen som ligger i nordöstra delarna av Göteborg.Syftet med insatsen var att störa de grovt kriminella nätverken i området.Med under insatsen var också gränspolisen och Kronofogden.

DI - 08 jul 16 kl. 19:27

”Kriminella vill utnyttja systemet”

Migrationsverket får ett nytt uppdrag som kontrollinstans när nyanländas rätt att få permanent uppehållstillstånd och få hit sin familj kopplas till om de får ett jobb.Och det riskerar att bli en kapplöpning med kriminella..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

GöteborgsPosten - 01 dec 18 kl. 17:00

Dolda mikrofoner – vanligare i kampen mot kriminella

Antalet tillstånd för hemlig rumsavlyssning fortsätter att öka.
– Om vi menar allvar med att bekämpa grov organiserad brottslighet, måste vi utnyttja de verktyg som vi faktiskt har, konstaterar Mats Eriksson, chefsåklagare i Göteborg..

Cornucopia - 29 okt 14 kl. 13:21

Polisen: Kriminella har tagit över Täby och Majorna

Polisen har släppt en ny rapport om vad Schibsted/SvD:s Per Gudmundsson kallar no go-zones, dit polisen inte är välkommen, rättvisa skipas utanför lagen och där samhället styrs av kriminella. Dit räknas tydligen råborgerliga Täby och även alla göteborgshipsters älskade Majorna om man läser rapporten.

55 stycken områden pekas ut på detta vis i Sverige, och ni kan själva läsa rapporten (PDF).

BT - 21 nov 12 kl. 16:26

Polis varnar kriminella om tillslag: "Otroligt allvarligt"

Poliser läcker information till kriminella. Flera gånger har insatser förstörts eftersom brottslingarna har vetat för mycket, enligt Säpo. ?

BT - 21 nov 12 kl. 16:26

Poliser varnar kriminella om tillslag

Poliser läcker information till kriminella. Flera gånger har insatser förstörts eftersom brottslingarna har vetat för mycket, enligt Säpo. ?

Cornucopia - 07 jan 19 kl. 11:06

Skatteverket: Skattepliktig förmån betala kriminella anställdas böter och rättegångskostnader

Skatteverket meddelar att det är att betrakta som en skattepliktig förmån att som arbetsgivare betala kriminella anställdas böter och rättegångskostnader, när dessa begått brott i jobbet. Arbetsgivaren måste också betala så kallade arbetsgivaravgifter på förmånen.
Klubba.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.