DN > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 13:14

DN - 13 okt 20 kl. 18:08

”Bostadsrätter bör beskattas som villor”Professor i nationalekonomi vill se ny fastighetsskatt • ”Mest underbeskattade i dag.”.
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsrätter, bör, beskattassom , villor
Cornucopia - 01 okt 18 kl. 14:16

Hemnet: Rekordutbud bostadsrätter till salu - även villor i Stockholm

Hemnets statistiktjänst rapporterar att det nu är ett rekordutbud av bostadsrätter till salu i Sverige. Det har aldrig tidigare, oavsett årstid, varit så många lägenheter utlagda på hemnet. Antalet villor till salu i Stor-Stockholm slår också rekord för säsongen.

PrivataAffärer - 02 sep 19 kl. 10:17

Rekordmånga bostadsrätter på Hemnet i augusti

”Nu har vi åter ett rekordhögt utbud igen för månaden för bostadsrätter, medan utbudet av villor är en bra bit under vad det var för fem år sedan. Amorteringskraven och bankernas hårdare krav verkar ha påverkat bostadsrätter mer. Man kan notera att det inte är fler nytillkomna annonser som driver tillväxten i utbudet, utan det är fortsatt den relativa trögheten på marknaden jämfört med toppåren för några år sedan.

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 06:01

Fortsatta prisfall på bostadsrätter

”I Stockholmsområdet är nu samtliga tidsperioder på minus”, säger Hans Flink På Mäklarstatistik. Priserna på bostadsrätter sjönk 3 procent för riket som helhet i november, efter att ha backat 1 procent förra månaden. Villapriserna, som var oförändrade i oktober, var samtidigt ned 1 procent.

PrivataAffärer - 01 nov 18 kl. 09:52

Rekordutbud av bostadsrätter

”Det var nytt rekord, men i Stockholm är utbudet lägre än motsvarande period förra året, särskilt i innerstaden där utbudet var 10 procent lägre än i oktober i fjol. Det rekordhöga utbudet visar att vi har en trögare marknad än för ett par år sedan, även om vi alltså ser en tendens till ett minskat utbud i Stockholm och en långsam stabilisering”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I Stockholms län minskade utbudet av bostadsrätter med 6 procent från oktober 2017, den andra månaden i rad av sjunkande utbud i årstakt, och i Stockholms innerstad minskade utbudet alltså ännu mer.

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 13:32

Hemnet: Högsta utbudet av bostadsrätter sedan 2014

”Utbudet av bostadsrätter stiger 9 procent på årsbasis och utbudet är det högsta sedan 2014. Förklaringen till det höga utbudet verkar inte vara att det kommer ut ovanligt många nya bostäder på marknaden utan snarare en ökad tröghet jämfört med tidigare år. Bostäderna ligger kvar längre”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 11:16

Lägsta utbudet av bostadsrätter på tre år

”För andra månaden i rad minskar utbudet i årstakt. Intressant är att också tvåårstakten sjunker, när man jämför med den stökiga perioden 2017. Särskilt i Stockholm är det en väldigt kraftig nedgång i utbudet jämfört med november 2017, nästan 20 procent i kommunen och 30 procent innanför tullarna”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Dalarnas tidningar - 13 apr 17 kl. 10:31

Prisökning på bostadsrätter och villor – Så ser det ut i din kommun

Svensk Mäklarstatistiks mätningar visar att den senaste månaden steg bostadsrättspriserna i landet med +1 % och villarna med +2 %. Helårstakten är förändrad mot föregående månad, +8 % på bostadsrätter och +10 % på villor..

DalaDemokraten - 13 apr 17 kl. 10:31

Prisökning på bostadsrätter och villor – Så ser det ut i din kommun

Svensk Mäklarstatistiks mätningar visar att den senaste månaden steg bostadsrättspriserna i landet med +1 % och villarna med +2 %. Helårstakten är förändrad mot föregående månad, +8 % på bostadsrätter och +10 % på villor..

Cornucopia - 25 jun 20 kl. 11:07

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på Södermalm för ca 5 MSEK kan det handla om ca 40 000:- SEK om året i skatt att betala för ägaren av lägenheten. Detta för att kapitalet ska beskattas på motsvarande sätt som för ett investeringssparkonto.

Ekonomistas - 31 mar 15 kl. 10:13

Avskaffat ränteavdrag och priset på bostadsrätter i Stockholms innerstad

Finansminister Magdalena Andersson ansattes hårt om ränteavdraget på bostadslån i SVT:s Aktuellt den 24 mars. I inslaget sades att ränteavdraget kostar staten 30 miljarder per år i förlorade skatteinteäkter och att den rikaste halvan av befolkningen får 85 procent av skatterabatten. Finansministerns svar var att många hushåll byggt sin ekonomi på nuvarande ränteavdrag.

PrivataAffärer - 13 nov 19 kl. 06:59

SBAB: Marknad för nyproducerade bostadsrätter mättad

Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter. Det visar SBAB Booli Housing Market Index, ett nytt index som mäter balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproduktion av bostäder. ”Totalt för Sverige ligger såväl bostadsrätter som villor och hyresrätter i ett spann som anger att det är en hyfsad balans.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Amazons Sverigelansering hånas för översättningsmissar

När e-handelsjätten Amazon lanserade sin svenska webbsida under onsdagen förekom felaktiga översättningar på sajten..

DN - 2 timmar sedan

Expert: Amazon-lansering imponerar inte

Efter år av spekulationer har amerikanska Amazons e-handel till slut öppnat en svensk version..

DN - 3 timmar sedan

H&M tung förlorare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen går mot en tung handelsdag. I den inledande handeln är OMXS-index ned 2,1 procent med i princip samtliga OMXS30-bolag på….

DN - 5 timmar sedan

Tredje dagen i rad med nedgång i Tokyo

För tredje dagen i rad föll Tokyobörsen som en konsekvens av coronautvecklingen i Europa och USA..

DN - 5 timmar sedan

Boliden slår förväntningarna

Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst före skatt på 2 559 miljoner kronor för tredje kvartalet 2020..

DN - 23 timmar sedan

Sverige undantas EU-förslag om minimilöner

Sverige får ett undantag i EU-kommissionens förslag om att införa minimilöner fastställda i lag..

DN - Igår: 11:22

Avslöjandet kastar nytt ljus på storägarens bud

Stena vill köpa ut Gunnebo från börsen • Sparekonomen: Ett märkligt sammanträffande..

DN - Igår: 09:17

Swedish Match vinnare på Stockholmsbörsen

Swedish Match är morgonens vinnare på Stockholmsbörsen efter dagens delårsrapport..

DN - Igår: 08:46

Rekordkvartal för Swedish Match

Cigarrer och det tobaksfria snuset Zyn bidrar till att tobaksbolaget Swedish Match kan redovisa rekordsiffror under tredje kvartalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.