Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 21 October, 18:02

Cornucopia - 13 okt 20 kl. 15:14

SEB:s boprisindikator på högsta nivån sedan 2017 - nära rekordlåg negativitetTrots den pågående coronakrisen och den såväl svenska som globala recessionen, så är SEB:s psykologiska boprisindikator på den högsta nivån sedan hösten 2017. Bara en månad 2014 har de svenska hushållen varit mindre negativa till bostadspriserna är nu.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Valueguards Sverigeindex, Valueguard65, Stockholm, Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB:s, boprisindikator, högsta, nivånsedan , 2017, nära, rekordlåg, negativitet
Cornucopia - 15 maj 20 kl. 08:33

SEB:s boprisindikator på lägsta nivån sedan finanskrisen

SEB:s boprisindikator med hushållens psykologiska förväntningar på bostadspriserna fortsatte att falla, och är nu på sin lägsta nivå sedan finanskrisen, dvs sämre än under raset för bostadspriserna 2017 - 2018. Detta innebär att med all sannolikhet kommer prisstatistiken för bostäder fortsätta rasa när de presenteras av Valueguard på tisdag. Graf nedan.

Cornucopia - 11 dec 17 kl. 09:29

SEB:s boprisindikator nu negativ - värst i Stockholm

SEB:s pyskologiska boprisindikator är nu negativa. Fler hushåll tror på fallande bostadspriser än stigande, och allra värst är det i Stockholm som endast övertrumfas av den akuta finanskrisen 2008 - 2009.
SEB:s boprisindikator som mörk linje.

Cornucopia - 06 apr 20 kl. 07:45

Värsta kraschen någonsin i SEB:s boprisindikator - innebär att bopriserna kommer rasa

SEB:s boprisindikator kraschar totalt, specifikt 67 punkter på en månad. Det är den störstaförändringen på en månad sedan indikatorn startade 2003. Indikatorn visar psykologin på bostadsmarknaden, och korrelerear mycket starkt med bostadsprisernas utveckling, så detta innebär att bostadspriserna kommer gå ner när de rapporteras senare under månaden.

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:39

SEB:s boprisindikator oförändrad i mars

Storbanken SEB:s boprisindikator låg kvar vid 13 i mars. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser det kommande året, vilket också är samma notering som föregående månad. Även andelen hushåll som tror på fallande priser, 29 procent, och på oförändrade priser, 21 procent, är oförändrade jämfört med februari.

Cornucopia - 07 sep 20 kl. 07:56

SEB: Boprisförväntningarna tillbaka till innan krisen - Valueguard: Högsta bopriserrna någonsin

SEB:s boprisindikator är nu tillbaka på nivåerna från innan raset under coronakrisen. Det kvalitetsjusterade kombinerade bostadsprisindexet för Sverige var också på den högsta punkten någonsin i juli, och bostäder har generellt aldrig haft så högt pris i Sverige som nu. Den soliga sidan.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 14:43

Boprisindikatorn på årslägsta - Erik Olsson varnar för tvärnit - nya rekordpriser

SEB:s boprisindikator faller för tredje månaden på raken. Mäklaren Erik Olsson varnar hos Bonnier/DI för tvärnit på bostadsmarknaden, men bostadspriserna är på nya toppar.
SEB boprisindikator till och med novembers resultat (står oktober i bilden), samt Valueguards bostadsprisindex för hela Sverige.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 15:15

SEB Boprisindikator tillbaka på överhettat läge - likt 2007

SEB:s Boprisindikator (pressmeddelande) är tillbaka i ett överhettat läge, inte olikt 2006 - 2007. Indikatorn ligger nu på 51, då 61% av de tillfrågade i Demoskop/SEB:s mätning tror på fortsatt stigande bostadspriser och endast 10% på fallande priser (61-10=51).

Nivån 61% för antalet positiva är en nivå vi såg 2006 - 2007, även om man kunde se högre nivåer tidigare under förra decenniet.

Dagens PS - 09 apr 18 kl. 10:36

SEB: Boprisindikatorn fortsätter svagt uppåt

Uppgången är 3 enheter jämfört med föregående  månad och indikatorn hamnar nu på plus 7. Bland regionerna är det endast Stockholm som ligger kvar på minus denna månad. Stockholm ligger på minus 4 och övriga regioner i spannet 2 till 15.

GlobeNewswire - 10 aug 20 kl. 06:30

SEB Boprisindikatorn, Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna

Pressmeddelande
Stockholm 10 augusti 2020 Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna SEB:s Boprisindikator fortsätter att återhämta sig och ökar med 16 enheter i augusti, från 24 till 40. På regional nivå är det små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan 27 och 37. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå minskar något och ligger i augusti på 0,41 procent.

Cornucopia - 07 jul 14 kl. 13:32

Boprisindikatorn kvar på om möjligt ännu mer överhettade nivåer

SEB släppte sin boprisindikator för juli månad idag, vilken baserar sig på en enkätundersökning om vad hushållen förväntar sig kring bostadspriserna. Nivåerna är nu i princip identiska med de som gällde i juni 2007, när priserna planade ut för att sedan dippa ner under hösten, rekylera och sedan dippa igen på finanskrisen 2008.

Som bekant vänder bubblor när det är slut på greater fools, aktörer som inte ännu är inne i marknaden.

Dagens PS - 11 feb 19 kl. 08:41

SEB: ”Marknaden vaknar till liv”

Storbanken SEB:s boprisindikator vände uppåt till 13 i februari från 0 föregående månad. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser det kommande året. Det är en ökning med 6 procentenheter från föregående månads notering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.