PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 10:56

PrivataAffärer - 13 okt 20 kl. 12:05

Nordea: Biden-seger positivt för EuropaChefsekonomen Annika Winsth angav att det med många republikanska stolar i senaten som det ska röstas om finns en chans för Demokraterna att vid detta val vinna kontrollen över senaten. Hon påpekade samtidigt att inte heller Demokraterna är frihandelsvänliga utan också för en aggressiv politik mot Kina. ”Biden är mer Europavänlig”, sade hon. Donald Trump har också hotat med att hoppa av gröna avtal varpå det finns länder i Europa som också ifrågasätter sådana avtal. En sådan utveckling är hotfull mot Sverige som en liten, öppen ekonomi kombinerat med positionen inom hållbarhet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Europa, Annika Winsth, Demokraterna, Kina, Europavänlig, Trump, Sverige, Trump Chefsekonomen, Nordea, Joe Biden, Larsson, Hillary Clinton, Donald Trump, Joe Bidens, USA, Biden, Nordeas, Det, Johan Larsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Biden-seger, positivtför , Europa
Affärsvärlden - 09 nov 16 kl. 14:55

Analyschefer: Trumps seger positivt för oljan

Bjarne Schieldrop, råvaruanalsychef på SEB, och Thina Saltvedt, chefsanalytiker för makro/olja på Nordea Markets, spår en positiv utveckling för oljepriset efter att Donald Trump utsetts till USA:s president, skriver dn.no..

PrivataAffärer - 31 jan 17 kl. 09:56

Nordea överviktar aktier – och Europa

Nordea behåller övervikt i aktier och underviktar långa räntor. Inom aktier ökas Europa till övervikt och Japan tas ned till undervikt....

PrivataAffärer - 19 apr 18 kl. 12:58

Morgan Stanley: Nordea billigaste finansaktien i Europa

Nordea-aktien ser allt attraktivare ut och sållas ut som den billigaste finansaktien i Europa. Punkten med maximal pessimism kan antas vara nära efter omkring det senaste årets stora nedrevideringar av vinstestimaten....

DI - 14 apr 18 kl. 09:03

Nordea: Varning för Europa

Valutan och avsaknaden av it-bolag tynger. Nu riskerar europeiska bolag att bli en besvikelse kommande rapportperioden. ”Det finns inga europeiska Netflix”, säger Michael Livijn, chefsstrateg på Nordea..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nordea: Dramatiskt bakslag hotar Europa

Nordeas chefekonom Helge Pedersen varnar för djup recession för hela Europa om krisen kring Irans nukleära program förvärras..

PrivataAffärer - 20 aug 20 kl. 13:24

Gröna energiaktier rusar på Biden-hopp

Valet lyfts av analytikerna fram som en brytpunkt för framtidens hållbara ekonomi, som ska stimulera tillväxt samtidigt som klimatet inte riskeras. Den sentida ökningen i de gröna energibolagens aktiegrafer har skett parallellt med att opinionsläget sett allt ljusare ut för Joe Biden, menar flera av dem. Den börshandlade fonden Ishares Global Clean Energy, som skuggar Standard & Poors globala index för bolag inom förnybar energi, har ökat med nästan 30 procent sedan i början av juli.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 15:23

Nordea: Stark vinsttillväxt ger övervikt för aktier

Den starka vinsttillväxten och attraktiva värderingar ställt mot låga räntor attraherar investerarna att placera i aktier, trots olika handelsrestriktioner. I tillgångsslaget aktier föredrar Nordea Kina före Europa som underviktas på grund av politisk motvind och relativt sett sämre tillväxt. Det uppger Nordeas chefsstrateg Michael Livijn.

VA - 18 maj 11 kl. 12:52

Nordea tror på svensk ekonomi

18 maj Den svenska ekonomin befinner sig i ett normalt konjunkturläge, och den starka utvecklingen beror i huvudsak på en stark sysselsättningstillväxt. Det sade Nordeas chefekonom Annika Winsth och chefsanalytiker Torbjörn Isaksson vid en pressträff på onsdagen. Torbjörn Isaksson, chefanalytiker vid Nordea, betonar att det går starkt för svensk ekonomi.

HBL - 04 sep 14 kl. 05:31

Europa hotas av deflation

Europa står på tröskeln till deflation. Trots ECB:s försök att vända utvecklingen har effekten varit den motsatta. – Tankern är på drift.

YLE - 27 sep 13 kl. 08:45

SvD: Nordea flyttar från Sverige?

Bankkoncernen Nordea har länge diskuterat möjligheten att flytta sitt huvudkontor från Stockholm till Köpenhamn eller Helsingfors, skriver Svenska Dagbladets ekonomiredaktion Näringsliv. Tidningen hänvisar till källor med insyn i bankens strategi. Nordea vill flytta huvudkontoret i första hand på grund av regleringen och de skärpta kapitalkraven inom banksektorn i Sverige.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 15:09

Nordea: Därför är EU-valet relevant för finansmarknaderna

Valet gäller 751 platser, varav 73 till Storbritannien som deltar trots att de ska lämna EU. När (om) de lämnat kommer parlamentet att bestå av 705 ledamöter. ”Det nya parlamentet väntas bli än mer fragmenterat, vilket kommer att göra beslutsfattandet svårare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.