PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 29 October, 21:22

PrivataAffärer - 13 okt 20 kl. 11:45

Kepler: Axfood redo rida på marknadstrendernaDet skriver Kepler Cheuvreux i en analys, där rekommendationen för Axfood höjs till köp (behåll) och riktkursen dras upp till 225 kr (205). Kepler Cheuvreux menar att det redan nu syns att Axfood drar nytta av trenderna och hänvisar till att bolagets försäljningstillväxt i jämförbara butiker är högre än marknadens trots motvind från en kollapsande handel vid gränsen mellan Norge och Sverige. ”Vi spår att trenden fortsätter med starka resultat under tredje kvartalet och därefter”, skriver Kepler Cheuvreux. Analyshuset har höjt sina prognoser för Axfoods resultat för åren 2021-2022 med 5-6 procent baserat på ett antagande om cirka 2 procent högre försäljning och en marginalförbättring om cirka 10 baspunkter. ”Vi ligger 4-7 procent högre än marknadens för
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kepler Cheuvreux, Axfood, Cheuvreux, Norge, Sverige, Axfoods, Ica, Ica Sverige, Baltikum, Icas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kepler, Axfood, redo, rida, marknadstrenderna
DI - 28 feb 16 kl. 14:30

Axfood redo för nätet

Livsmedelsjättarna har de senaste åren blivit omsprungna på nätet av en rad pigga utmanare. Nu slår börsjättarna Axfood och Ica tillbaka, med e-handel i butik och hemliga planer för plocklager..

PrivataAffärer - 19 nov 19 kl. 06:49

Kepler Cheuvreux: Köpläge i norsk lax trots stämningshot

I slutet av förra veckan kom besked om att amerikanska konkurrensmyndigheter kommer lämna in en stämningsansökan rörande prissamarbete mot flera norska laxodlare, vilket Privata Affärer då också rapporterade om. Det innebar också att de aktuella bolagens aktier föll rejält på Oslobörsen. Men i en analys av Kepler Cheuvreux konstateras att kursfallen gett köptillfällen i sektorn.

PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 12:43

Kepler Cheuvreux: Nio köpvärda aktier med över 100 procents uppsida

Rekommendationslistan är ett gratisverktyg på Swedbanks sajt  där de nordiska aktier som Swedbank och samarbetspartnern Kepler Cheuvreux har under bevakning. I dagsläget finns alltså en hel bunt aktier som analytikerna anser köpvärda och som dessutom har en potential att minst dubblas i värde. Norska aktier är i majoritet men det finns också några svenska aktier med stor potential.

Skånskan - 23 aug 17 kl. 17:06

Ida från Hörby redo för U25-EM

GÖTEBORG Hon måste sälja en häst då och då för att överleva. Men varje gång en häst lämnar stallet blir svenska mästaren Irma Karlsson från Hörby ledsen.
– Jag tycker ju så mycket om dem, säger Irma, den här veckan på plats vid EM-tävlingarna i Göteborg för att rida U25-landskamp.

Kristianstadsbladet - 29 nov 11 kl. 06:30

Imponerande, Kepler

Lars Kepler "Eldvittnet" (Bonniers) En ung utsatt kvinna blir brutalt ihjälslagen på ett behandlings?
Lars Kepler?Eldvittnet?

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 11:19

Kepler: Volvo attraktivt efter kursfall

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys, där rekommendationen för Volvo höjs till köp (behåll). Riktkursen sänks däremot till 160 kr (180), vilket kan ställas mot att Volvo handlas till drygt 134 kr på måndagsförmiddagen. I analysen tar Kepler Cheuvreux upp att de starka kvartalssiffrorna delvis kan hänvisas till att efterfrågan och därmed beställningar har tidigarelagts och Kepler påminner om att det är en cyklisk industri.

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 09:15

Kepler: Positiva utsikter för 2019 ger köpläge i Evolution Gaming

”Evolution Gamings Q4 rapport var starkare än väntat där både tillväxten och lönsamheten överraskade positivt”, skriver Kepler Cheuvreux som även lyfter fram att bolaget lämnade prognoser för en ebitda-marginal för 2019 som låg över bankens egna estimat. Vidare förväntar sig Kepler Cheuvreux att de reglerade marknaderna kommer att växa och att dessa kommer att utgöra en större andel av bolagets intäkter. ”Vi förväntar oss att en ökad andel av intäkter från reglerade marknader leder till att värderingsmultiplarna återgår till de historiska nivåerna”, skriver Kepler.

Cornucopia - 06 mar 18 kl. 14:45

Axfood SAPpar verksamheten?

Detaljhandelskoncernen Axfood med lågpriskedjan Willys ser ut att göra sig beredda att SAPpa verksamheten genom att plöja ner hundratals miljoner i konsulter för ett projekt med Hitlers Hämnd, dvs programvara från tyska SAP.
Veckochart Axfood.Axfoods lågpriskedja Willys har gett sig in i e-handel och försäljning av livsmedel och dagligvaror online.

PrivataAffärer - 25 feb 19 kl. 10:21

Kepler: Clas Ohlsons onlinepotential återspeglas inte i aktiekursen

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys och argumenterar att bolagets onlineförmåga inte återspeglas rättvist i dagens aktiekurs. Kepler Cheuvreux har i sin nya bevakning av Clas Ohlson satt rekommendationen köp och riktkurs 100 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. Kepler pekar också på att Clas Ohlson tagit viktiga strategiska steg för att stänga olönsamma butiker samtidigt som bolaget initierat investeringar i effektivitetsprogram och automatisering.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 04:00

Kepler Cheuvreux: Fyra verkstadsbolag att köpa

Skillnaderna är mycket stora mellan de olika verkstadsbolagen inför rapportsäsongen. Det konstaterar Mattias Isakson, Swedbank Strategi & Allokerings aktiestrateg på Aktiellt, bankens placeringssida på nätet. Rädslan för en ny recession gör den kommande rapportsäsongen intressantare än vanligt, menar han.

PrivataAffärer - 27 jan 20 kl. 10:05

Kepler Cheuvreux: Fortsatt solida utsikter för fastighetssektorn

Enligt Kepler Cheuvreux analys, som uppmärksammas på sajten swedbank-aktiellt.se, så handlas fastighetssektorn just nu med en premie på hela 44 procent mot substansvärde. ”Det kan tyckas utmanande, men högre fastighetsvärderingar väntas dra ned premien under året.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.