DN > Ekonomi

Saturday, 31 October, 22:45

DN - 13 okt 20 kl. 11:28

Nya regler för hemarbete kan missleda arbetsgivareArbetsmiljöverket stryker arbetsgivarens ansvar – men lagen säger något annat..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerför , hemarbetekan , missleda, arbetsgivare
Expressen - 08 sep 15 kl. 13:30

Richard Olsson bryter mot SVT:s regler

Här gör Richard Olsson reklam för Birka Cruises - något som strider mot SVT:s regler. Och hans arbetsgivare är kritisk till det inträffade. – Jag tror Rickard och jag är helt överens om att det här inte är förenligt med att samtidigt jobba på SVT..

Expressen - 08 sep 15 kl. 13:30

Rickard Olsson bryter mot SVT:s regler

Här gör Rickard Olsson reklam för Birka Cruises - något som strider mot SVT:s regler. Och hans arbetsgivare är kritisk till det inträffade och kräver ett möte med programledaren. – Jag tror Rickard och jag är helt överens om att det här inte är förenligt med att samtidigt jobba på SVT..

YLE - 23 jul 14 kl. 16:21

Finländska par mest osams i Europa om hemarbete

Finländska par grälar mer om hemarbete än övriga europeiska par, visar en färsk undersökning i tidskriften Demographic Research. I undersökningen tillfrågades gifta och samboende par hur ofta de är oense om hemarbete, lönearbete och pengar. I undersökningen deltog drygt 9 600 personer i 22 europeiska länder.

Dalarnas tidningar - 18 aug 20 kl. 06:02

Hemmajobb eller kontoret – så gör företag och myndigheter i Falun: "Vi har ett ansvar som arbetsgivare"

Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten meddelade nyligen att hemarbete rekommenderas även till....

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 11:47

Nya regler om diskrimineringsarbete


En statlig utredning föreslår nya regler när det gäller aktiva åtgärder mot diskriminering i arbetslivet och skolan.Aktiva åtgärder är till för att säkerställa människors lika rättigheter och möjligheter. I dag finns en skyldighet att bedriva aktiva åtgärder vad gäller kön, etnisk tillhörighet och religion, men utredningen föreslår att samtliga sju diskrimineringsgrunder ska omfattas, det vill säga även könsidentitet, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

BT - 17 jun 14 kl. 11:47

Nya regler om diskrimineringsarbete

En statlig utredning föreslår nya regler när det gäller aktiva åtgärder mot diskriminering i arbetslivet och skolan. Aktiva åtgärder är till för att säkerställa människors lika rättigheter och möjligheter. I dag finns en skyldighet att bedriva aktiva åtgärder vad gäller kön, etnisk tillhörighet och religion, men utredningen föreslår att samtliga sju diskrimineringsgrunder ska omfattas, det vill säga även könsidentitet, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Cornucopia - 02 mar 15 kl. 10:00

Enkel lönehantering för nyblivna arbetsgivare

När ditt företag växer behöver du troligtvis anställa mer personal. Det innebär både ett ansvar och en hel del administration för dig som nybliven arbetsgivare. Förutom lön och andra ersättningar för utfört arbete, behöver du också betala sociala avgifter och göra avdrag för preliminärskatt.

NSD - 31 aug 11 kl. 09:52

Mer jämlikt hemarbete

Män lägger alltmer tid på hemarbete i takt med att kvinnorna jobbar mer, enligt Statistiska centralbyrån. På tio år har kvinnors hemarbete minskat med 14 minuter medan männen ökat sin arbetstid hemma med 11 minuter..

Nerikes Allehanda - 15 maj 14 kl. 05:01

Svenska löner i Sverige, enligt EU:s regler

Moderaten Gunnar Hökmark gillar fri rörlighet för arbetskraft. Socialdemokraterna trycker hårdare på risken för att människor utnyttjas och vill införa ett ”socialt protokoll” till EU:s fördrag. Om ett företag i Sverige tar hit löntagare från andra EU-länder, ska svenska regler gälla när det gäller minimilöner, semester, arbetstid, hälsa och säkerhet på arbetsplatsen.

YLE - 18 feb 14 kl. 05:58

FFC: Många arbetsgivare bryter mot avtalsreglerna

Många arbetsgivare bryter mot avtalsreglerna, visar en undersökning som löntagarcentralen FFC har gjort. Det här är vanligast på stora arbetsplatser. Var tredje förtroendeman som hör till FFC, uppger att arbetsgivaren bryter mot de lagar och regler som gäller på arbetsplatsen.

SR - 01 jul 15 kl. 19:57

Skärpta regler för arbetskraftsinvandring får kritik

Justitieministern Morgan Johansson vill se skärpta regler för arbetskraftsinvandring. Det handlar om både ökad kontroll av arbetsgivare och bindande avtal för de som kommer till Sverige för att jobba. Men företrädare för skogs- och lantarbetsgivarna vill inte se fler regler..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

IF Metall: Inget besked förrän söndag

Förhandlingarna mellan industrins parter pågår fortfarande på lördagskvällen. Ännu har man inte kommit överens om hur stora löneökningarna….

DN - 8 timmar sedan

Ekonomen som säger att pengar visst växer på träd

Aldrig tidigare har världens regeringar skuldsatt sig så djupt som under pandemikrisen..

DN - Igår: 21:51

Nedåt på Wall Street – teknikjättarna rasade

USA-börserna avslutade veckan med en rejäl nedgång i sviterna av den kraftiga ökningen av covid-19-fall runtom i världen..

DN - Igår: 17:43

Finansministern utlovar mer stöd till företag

Med de nya, strängare rekommendationer för att få ner smittspridningen i delar av Sverige, som Folkhälsomyndigheten gick ut med på….

DN - Igår: 16:53

Com Hem nobbar prishöjningen – släcker TV4

Com Hem accepterar inte prishöjningen för att få fortsätta sända TV4 – och släcker tv-kanalerna för de 2,1 miljoner kunderna vid midnatt om….

DN - Igår: 14:39

Etikforskare: Svårt för företag att vara etiska förebilder och tjäna pengar

Är det möjligt för företagsjättar att dra in miljoner och samtidigt vara ett föredöme inom etik- och hållbarhetsfrågor?.

DN - Igår: 10:27

Stockholmsbörsen fortsätter att falla svagt

Stockholmsbörsen fortsätter att falla, om än måttligt, när handeln inleddes på fredagsmorgonen..

DN - Igår: 08:06

Bilarnas katalysatorer nytt byte för tjuvar

Biltjuvarna har inte tagit paus under coronakrisen. Enligt ny statistik från Larmtjänst är antalet bilstölder på samma nivå som 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.