PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 22 October, 14:18

PrivataAffärer - 12 okt 20 kl. 13:00

Ålandsbanken höjer risken i portföljenDen bakomliggande faktorn för återhämtningen är ett ”magnifikt makroekonomiskt regimskifte”, vilket ska översättas med enorma finanspolitiska stimulanser i kombination med penningpolitiska lättnader av ”aldrig tidigare skådad magnitud i modern tid”. Återhämtningen har satt ett kraftigt avtryck på de finansiella marknaderna, vilket fått till följd att priserna redan är tillbaka – eller till och med förbi – läget vid pandemins utbrott. Ålandsbanken beskriver situationen som att ”marknaden har siktet inställt på ett fortsatt häftigt ekonomiskt återtåg framöver”. Utrymme för ”återtåg” Det finns dessutom utrymme för ett ordentligt återtåg, anser banken, då ”tillväxtkollapsen” första halvåret skapat rejält med ledigt utrymme i arbetsmarkn
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Det, USA, Trump, Nagorno-Karabach, Ryssland, Turkiet, , Ålandsbanken, Q3, Tyskland, Frankrike, EMU, Kina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålandsbanken, höjer, riskeni , portföljen
Cornucopia - 01 aug 19 kl. 12:48

Uppföljning valutaplaceringar och valutadiversifiering

Med anledning av den fallande svenska valutan har många läsare hört av sig om tips kring hur man diversifierar bort från svenska kronan. Alltså följer en uppföljning och repetition av detta nedan.
Senaste månadens utveckling hos obligationsportföljen hos Avanza.

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

De tror på fortsatta stödköp av ECB

Ålandsbanken drar ner ränterisken i portföljen och ser tioåriga statspapper med nollavkastning som "farliga på lång sikt". För Realtid berättar förvaltarna om varför ECB måste fortsätta sina stödköp bortom mars nästa år och varför de har en vurm för nordiska obligationer..

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 09:59

Hoppsan! Flera storägare överger Ericsson

Den ena efter den andra dumpar sina aktieinnehav i telekomjätten, där Börje Ekholm är vd. Di berättar att norska oljefonden – Statens pensjonsfond – är en av storägarna som nu sålt en betydande aktiepost i Ericsson, det rör sig om 31 miljoner aktier för cirka 1,7 miljarder kronor. Och det handlar om snudd på hela innehavet, 96 procent, i telekomjätten, visar siffror från ägartjänsten Holdings som tidningen hänvisar till.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.